Πίσω στην κορυφή της σελίδας
12.06.2012 | 16:30
Νάνσυ Νικολαΐδου

Στον Κορυδαλλό ο Κώστας Γιαννίκος!

Στον Κορυδαλλό ο Κώστας Γιαννίκος!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Κώστας Γιαννίκος, μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο διευθύνον σύμβουλος του Alter και εκδότης παρουσιάστηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της μη καταβολής Φ.Π.Α., ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και ανήκε σε περίοδο πριν την αίτηση υπαγωγής του σταθμού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα που η Οικονομική Αστυνομία αναζητούσε τον Κώστα Γιαννίκο, - έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εις βάρος του από τη Δ.Ο.Υ. μεγάλων επιχειρήσεων - , οι φήμες οργίαζαν πως εκείνος είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά ο γνωστός επιχειρηματίας σήμερα παρουσιάστηκε για να καταθέσει και μετά την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, οδηγήθηκε στις φυλακές !

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο Newsit, την προηγούμενη φορά ο κ.Γιαννικος είχε απολογηθεί για συνολική οφειλή ΦΠΑ (Μάρτιος - Οκτωβριος 2011) 1,2 εκατομμύριων ευρώ. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής κ. Στασινόπουλος και η εισαγγελέας κα Θεοδωροπούλου συμφώνησαν τότε πως παρά την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία σε βάρος του δεν απαιτείται άλλος περιοριστικός όρος, όπως εγγυοδοσία, παρά μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Στην απολογία του ο κ. Γιαννίκος ο οποίος είχε υποβάλλει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, είχε υποστήριξει ότι η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν δικαιολογούσε τη σύλληψή του...
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10