Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.11.2011 | 09:00
Νάνσυ Νικολαΐδου

Στον αέρα η Γιουροβίζιον ;

Στον αέρα η Γιουροβίζιον ;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Σε θρίλερ και μάλιστα σε θρίλερ για γερά νεύρα, τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του αν θα συμμετέχουμε φέτος ή όχι στην Γιουροβίζιον. Βλέπετε, οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν και από το στρατόπεδο της ΕΡΤ ; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση !

Κοντεύουμε να φτάσουμε στα τέλη του Νοέμβρη και κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για το αν η Ελλάδα θα συμμετέχει κανονικά στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην κρατική τηλεόραση, οι πολιτικές εξελίξεις και η γενικότερη ρευστότητα που επικρατεί στην χώρα, απ ΄ότι φαίνεται, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μακροπρόθεσμα σχέδια και φιλόδοξα πλάνα.

Ετσι, μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε όχι μόνο δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ για το αν θα το τολμήσει τελικά και αποχωρήσει από τον γνωστό διαγωνισμό, αλλά και κανείς ΕΡΤικός δεν είναι σε θέση να σε κατευθύνει προς μία συγκεκριμένη και σωστή οδό, αν τον ρωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

"Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όλα παίζουν για την ώρα σε ότι έχει να κάνει με την Γιουροβίζιον", σου απαντούν. Παρόλα αυτά, επισήμως οι πάντες διαβεβαιώνουν πως η ΕΡΤ δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, την ίδια ώρα βέβαια, που κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν πιέσεις από την κυβέρνηση και από κάποια συγκεκριμένα άτομα της διοίκησης περί του αντιθέτου.  

Και το μυστήριο για το τι τελικά μέλει γενέσθαι μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ, όσο φουντώνουν και τα σενάρια εκείνα που θέλουν την ΕΡΤ να παραχωρεί την μετάδοση της Γιουροβίζιον σε ιδιωτικό κανάλι. Μία είδηση η οποία κυκλοφορεί έντονα και ήδη και το "Mad TV", αλλά και το "MTV", έχουν εκδηλώσει λέει, θερμό ενδιαφέρον !

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά εδώ, οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Μάιο του 2012. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στην Κύπρο, την οποία φέτος ως γνωστόν θα εκπροσωπήσει η Ηβη Αδάμου. Οι Κύπριοι θα κληθούν να επιλέξουν το ένα από τα τρία συνολικά τραγούδια, τα οποία ήδη ετοιμάζονται για την Ηβη και θα παρουσιαστούν στον κόσμο μέσα από ειδική τηλεοπτική βραδιά που θα διοργανώσει το ΡΙΚ !

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10