“Το Πρωινό”: Επιτέλους σερβιρίστηκε! Η Φαίη, η συγκίνηση, τα πρώτα λόγια, οι νέοι συνεργάτες και το εντυπωσιακό πλατό…

“Όλα γύρω σου γυρίζουν”, αλλά και αλλάζουν! Και φέτος; Άλλαξαν όλα γύρω από την Φαίη… “Το Πρωινό” σερβιρίστηκε και είναι ολόφρεσκο, ζεστό, λαχταριστό και φυσικά αισθητά διαφορετικό.

Η Φαίη Σκορδά φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο, ένα μίνιμαλ, sexy, λευκό φόρεμα, BSB,που αποκάλυπτε τα υπέροχα πόδια της και με πολύ άγχος μας είπε λίγα λεπτά μετά τις 10.00 την πρώτη της “καλημέρα”.

Ναι, η Φαίη είχε και φέτος άγχος και η αλήθεια είναι πως δεν θα γινόταν και διαφορετικά, μιας και η γνωστή παρουσιάστρια όσα χρόνια κι αν “πετάει” στο τηλεοπτικό αέρα, ποτέ δεν τα έχει καταφέρει να κάνει πρεμιέρα και να μην νιώσει… καρδιοχτύπι.

Και αυτό το καρδιοχτύπι πριν την πρώτη συνάντηση με τον κόσμο είναι πολύτιμο, γιατί και την κρατά ζωντανή, αλλά και γιατί είναι ίσως και ο κυριότερος λόγος που την κάνει διαρκώς να θέλει να γίνεται καλύτερη.

Στο “Πρωινό” ,λοιπόν, όλα έχουν αλλάξει. Μόνο η Φαίη είναι ίδια. Είναι η Φαίη που μάθαμε κι αγαπήσαμε… Στο “Πρωινό” έχουν αλλάξει τα πάντα… Σκηνοθετής, συνεργάτες, τίτλοι αρχής, πλατό, τα πάντα.

Μετά από τέσσερα χρόνια – αν δεν κάνω λάθος – το πλατό του “Πρωινού” έγινε brand-new. Όχι, αυτή τη φορά δεν υπήρξαν κάποιες μικρές, παρεμβάσεις-αλλαγές ανανέωσης. Άλλαξαν τα πάντα.

Το γνωστό, κόκκινο τραπέζι που κυριαρχούσε στο χώρο έφυγε και αντικαταστήθηκε από ένα ξύλινο, μακρόστενο πάγκο με καρέκλες-σκαμπό για την ώρα του σχολιασμού, ενώ σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, υπάρχουν πια “σκορπισμένοι” καναπέδες με μαξιλάρες σε ηλεκτρίκ και γήινες αποχρώσεις.

Επίσης το βλέμμα κλέβει και η ολοκαίνουργια ξύλινη τραπεζαρία, που υπάρχει μπροστά ακριβώς από την κουζίνα, προκειμένου εκεί να κάθεται όλη η παρέα και να γεύεται ότι μαγειρεύεται!

Εννοείται πως δεν περνά απαρατήρητο και το γεγονός, ότι από το πλατό έχει φύγει και η σκάλα που υπήρχε και πλέον αυτό που δεσπόζει είναι τα τεράστια κόκκινα κι άσπρα γράμματα του “Πρωινού”, που έχουν στηθεί και λειτουργούν ως φόντο.

Επίσης, ολοκαίνουργια και αρκετά… χάι-τεκ είναι και η κουζίνα του “Πρωινού”, η οποία άνοιξε και υποδέχτηκε με δόξα και τιμή τον Βασίλη Καλλίδη.

Με αρκετό τρακ ,λοιπόν, είπε την πρώτη της “καλημέρα” η Φαίη στο κόσμο και αφού πρώτα ο σκηνοθέτης Κώστας Υφαντής είχε φροντίσει να μας δείξει όλους τους συνεργάτες της Φαίης, οι οποίοι είχαν καθήσει σε όλες τις νέες γωνιές του πλατό, προκειμένου οι τηλεθεατές να δουν από το πρώτο λεπτό τις εντυπωσιακές αλλαγές.

Η Φαίη λαμπερή, χαμογελαστή, γλυκιά, αγχωμένη, αλλά και συγκινημένη, μας περίμενε για να μας πει την δική της ξεχωριστή “καλημέρα”:

“…Πρώτη καλημέρα σε ΄σας. Καλημέρα σας! Καλωσορίσατε στο Πρωινό! Και αυτή τη σεζόν μαζί σας. Οι παλιές φίλες με γνωρίζετε, θέλω λίγο τον χρόνο μου στην πρεμιέρα. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, αλλά ευτυχώς έχω εσάς, πήρα τις ευχές σας, πήρα τα φιλιά σας… Ξεκινάμε σήμερα και θέλω λίγα λεπτά για να χαλαρώσω…”, είπε η Φαίη Σκορδά και έσπευσε να στείλει τα χαιρετήσματά της και στο κοντρόλ, στην Ελεάννα Τριφύδου την αρχισυντάκτριά της, αλλά και στον Κώστα Υφαντή, τον νέο της σκηνοθέτη, ενώ χαιρέτησε και τον γενικό διευθυντή προγράμματος, μάρκετινγκ κι επικοινωνίας, Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος βρέθηκε πίσω από τις κάμερες για να την στηρίξει στην πρεμιέρα.

Ο Γιάννης Λάτσιος, ανήκει στη κατηγορία εκείνη των διευθυντικών στελεχών που δεν βρίσκεται μόνο όλη μέρα στο γραφείο και σε συσκέψεις, αλλά και δίπλα στους συνεργάτες του, όταν αυτοί το χρειάζονται και η Φαίη εννοείται πως σήμερα χρειαζόταν την στήριξη του διευθυντή της.

Προκειμένου δε η Φαίη να χαλαρώσει ευκολότερα, αμέσως μετά κινήθηκε προς την Λίτσα Πατέρα, τον θεμέλιο λίθο αυτής της εκπομπής, η οποία εννοείται πως ήταν επίσης υπέρλαμπρη στη πρεμιέρα. Φυσικά η πρώτη ερώτηση της Φαίης ήταν “αν είναι αστρολογικά καλή η χρονιά” και “αν είναι καλή η μέρα που έκαναν πρεμιέρα”. Με τις ευλογίες ,λοιπόν, Θεού, ανθρώπων και Λίτσας, ξεκίνησε και αυτή η χρονιά.

Αμέσως μετά, η Φαίη έσπευσε να υποδχετεί με ενθουσιασμό τον νέο μάγειρα της εκπομπής, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον λατρεμένο Βασίλη Καλλίδη και να αποκαλύψει πως κατάφερε να τον πείσει, αφού πρώτα είχαν πιεί τρεις μπύρες και είχαν φάει δύο τεράστια μπέργκερ! Πρώτη συνταγή της χρονιάς; Αθάνατο, ελληνικό, μαμαδίστικο παστίτσιο!

Στη συνέχεια η Φαίη μας σύστησε και τον ολοκαίνουργιο pastry-chef της εκπομπής Δημήτρη Μακρινιώτη, τον οποίο παρακαλώ έβαλε να κάνει και… πασαρέλα, μιας και η εμφάνισή του θυμίζει κάτι σε μοντέλο.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής μας σύστησε με χαρά και τους νέους της συνεργάτες Κλεοπάτρα Πατλάκη, Σοφία Τουντούρη, Άρη Καβατζίκη, αλλά και τους παλιούς – με την καλή έννοια Θέμη μου -, Θέμη Γεωργαντά, Κώστα Τσουρό και βεβαίως-βεβαίως και το χαριτωμένο ντουετάκι της εκπομπής, την Τζένη Μελιτά και την Μαντώ Γαστεράτου.

Όσο για το ποιά ήταν η έκπληξη της πρεμιέρας; Όχι η ροή της εκπομπής δεν άρχισε να τρέχει με σχολιασμό και με τα θέματα της ημέρας, αλλά με μαγειρική. Σου είπα λατρεμένη, αθάνατο, ελληνικό, μαμαδίστικο παστίτσιο!!!

Η συνέχεια σε λίγο, γιατί ποδαρικό στην εκπομπή θα κάνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, λίγο πριν φύγει για Φιλιππίνες για το χατίρι του “Nomads”!

Read More

And More