To κανάλι της Οπρα έκανε πρεμιέρα !

Επιτέλους το “OWN” βρίσκεται στον αέρα… Επιτέλους το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο κανάλι της Οπρας Γουίνφρει, τράβηξε αυλαία και έχει ξεκινήσει το τηλεοπτικό του ταξίδι ! Το πρώτο κανάλι της γυναίκας – τηλεοπτικό φαινόμενο είναι πια γεγονός !

Η “βασίλισσα του ριάλιτι” όχι μόνο της Αμερικής, αλλά σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των φανατικών θαυμαστών, κατάφερε να κάνει ακόμα ένα όνειρό της πραγματικότητα και το όνειρο αυτό δεν ήταν άλλο, απο το να αποκτήσει μετά απο 25 και πλέον χρόνια καριέρας, το δικό της κανάλι.

Ετσι, το “OWNnetwork” βρίσκεται ήδη στους δέκτες των Αμερικανών. Οσο για το ντεμπούτο του ; Εννοείται πως ήταν εντυπωσιακό , όμως, παρόλα αυτά δεν έλειψαν και τα τηλε-παρατράγουδα. Οπως γίνεται σε κάθε πρεμιέρα και σε κάθε νέο ξεκίνημα, – ακόμα και όταν πρόκειται για πρεμιέρα και νέο ξεκίνημα της ισχυρότερης γυναίκας των Media του κόσμου – , δεν γινόταν να μην υπάρξουν προβλήματα και παράπονα.

Βέβαια, το τολμηρό αυτό τηλεοπτικό εγχείρημα της Όπρα συγκέντρωσε κυρίως θετικά σχόλια και κριτικές από το σύνολο του αμερικανικού Τύπου και σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθεάσεις τα νούμερα ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

Όμως, οι φανατικοί οπαδοί της Όπρα στράφηκαν εναντίον του ειδώλου τους ,γιατί δεν μπόρεσαν να λάβουν το σήμα του νέου καναλιού και για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το κανάλι θα πρέπει αναγκαστικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους και τη συνδρομή τους, που μεταφράζεται σε αρκετά χρήματα παραπάνω που όπως δηλώνουν δεν τα έχουν.
Το κανάλι «OWN network» είναι συνδρομητικό και είναι σύμπραξη της Όπρα με το δίκτυο Discovery Communications. Βγήκε στον αέρα την 1/1/2011, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ύστερα από τρία χρόνια μελέτης και σχεδιασμού και απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες ηλικίας 25 με 54 ετών.
Σύμφωνα με την Nielsen, την εταιρεία που μετρά τις τηλεθεάσεις, την ημέρα που βγήκε στον αέρα το «OWNnetwork», περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αμερικανοί τηλεθεατές, παρακολούθησαν την πράιμ τάιμ ζώνη του καναλιού. Αλλά και οι διαφημιζόμενοι… συνωστίστηκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό χρόνο στο κανάλι της Όπρα. Το «OWN network», από την πρώτη μέρα λειτουργίας του είναι το τρίτο μεγαλύτερο κανάλι στην απορρόφηση διαφημιστικών εσόδων και συγκεκριμένα για προϊόντα γυναικεία, ηλικίας 25-54 ετών.
Βέβαια, μπορεί το «τηλεοπτικό παιδί» της Όπρα να έκανε πρεμιέρα, όμως, η εκπομπή «The Opra Winfrey Show» που προβάλλεται καθημερινά στο ελεύθερο δίκτυο ABC συνεχίζει κανονικά την πορεία της και να συγκεντρώνει καθημερινά περισσότερους από έξι εκατομμύρια τηλεθεατές.

Μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει και η ίδια η 56χρονη τηλεπαρουσιάστρια σχεδιάζει να σταματήσει την καθημερινή της εκπομπή το φθινόπωρο, όπου και θα αφοσιωθεί εντελώς στο «OWN network». Και μάλλον είναι περιττό να σας πούμε, πως η πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε στην έναρξη του καναλιού, ήταν τα παρασκήνια του «The Opra Winfrey Show» με συνεντεύξεις μεγάλων αστεριών της διεθνούς σοου-μπιζ, όπως αυτή του Τζέι Ζι.

Read More

And More