Ζήνα Κουτσελίνη: Αξιοπρεπής, αλλά λίγη…

Αξιοπρεπής, αλλά λίγη… Ομολογώ πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα τόσο χθες, όσο και σήμερα την νέα, καθημερινή εκπομπή του Star, “Αλήθειες με την Ζήνα”, με την Ζήνα Κουτσελίνη για πρώτη φορά να βρίσκεται μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και να κρατά τον ρόλο της παρουσιάστριας. Εδω και πολλά, πάρα πολλά χρόνια ήταν ο άνθρωπος εκείνος που βρισκόταν πίσω από αυτές και προσπαθούσε να κάνει όλες τις υπόλοιπες… παρουσιάστριες (για να μην πω ανθρώπους) μιλώντας στο αυτί τους.

Η Ζήνα ,λοιπόν, ήρθε στους δέκτες μας και πραγματικά ήταν αξιοπρεπής, παρόλα αυτά όμως το συνολικό αποτέλεσμα που είδαμε να βγαίνει στον αέρα δεν έπεισε…

Μόλις οι τίτλοι της αρχής έπεσαν και τα φώτα στο πλατό άναψαν, άρχισαν να φωτίζονται και όλα τα αδύνατα σημεία αυτής της προσπάθειας.

Η εκπομπή θυμίζει εκπομπή της δεκαετίας του ΄90. Τόσο παρωχημένη είναι και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω με το λιτό και απέριττο πλατό, το καναπεδάκι και το τραπεζάκι στη μέση, τόσο παρωχημένος είναι δε και ο τρόπος και η φιλοσοφία με την οποία έχει στηθεί.

Καταρχήν, σαφέστατα και είναι στα μείον της εκπομπής ο τρόπος με τον οποίο ξεκινά, όπου βλέπουμε την Ζήνα να βγάζει καθημερινά ένα λογύδριο, όπου απ ΄όλα αυτά που ακούμε λίγα καταλαβαίνουμε, μιας και το άγχος της παρουσιάστριας δεν της επιτρέπει να έχει ένα στρωτό λόγο, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις στο που ακριβώς θέλει να καταλήξει. Ενα λογύδριο το οποίο την Δευτέρα συγκεκριμένα, ξεπέρασε τα 3 λεπτά.

Ενα λογύδριο κατά την διάρκεια του οποίου ακούγονται υπερβολές και πολλά… τσιτάτα, τα οποία προσωπικά σιχαίνομαι στη τηλεόραση. Ενα σημείο κατά την διάρκεια του οποίου αποκαλύπτεται περίτρανα μία φοβερή τηλεοπτική αμηχανία.

Φυσικά, οι αμήχανες στιγμές και τα… τσιτάτα κυριαρχούν και στην υπόλοιπη εκπομπή, όπου επίσης παρατηρείται και μία φλυαρία την στιγμή ακριβώς που δεν χρειάζεται.

Σε ότι έχει να κάνει δε με τα… τσιτάτα ας μην ξανά ακούσουμε για κάποιες μέρες το “εδώ λέμε αλήθειες”, “η αλήθεια είναι το φως μας”, “εδώ ήρθαμε να καταθέσουμε την αλήθεια μας”, “αλήθεια”, “αλήθεια”, “αλήθεια”! Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο… Και πως να μην το είχαμε πιάσει το υπονοούμενο, όταν ευθύς εξ ΄αρχής η εκπομπή είχε τον τίτλο “Αλήθειες με τη Ζήνα”;

Κατά τα άλλα; Ενοχλητικό είναι και το γεγονός ότι η Ζήνα (από αμηχανία προφανώς…) γελάει διαρκώς χωρίς να το καταλαβαίνει κι ας προσπαθεί εκείνη την στιγμή είτε να ακούσει, είτε να σου πει ακόμα και το πιο συνταρακτικό πράγμα του κόσμου. Για παράδειγμα; Σήμερα μία κυρία που αρχικά ήταν στο κοινό και στη συνέχεια έλαβε μέρος στην εκπομπή, της είπε πως μετά την αποτυχημένη της απόπειρα για να αποκτήσει παιδί έπεσε σε “κώμα”. Η Ζήνα γέλασε, η κοπέλα προφανώς πίστεψε πως η Ζήνα δεν κατάλαβε τι ακριβώς της είχε πει και επανέλαβε : “Οχι, αλήθεια, έπεσα σε κώμα, έκανα να συνέλθω ένα μήνα” ! Τραγικό…

Και μιας και ήρθε η κουβέντα στη θεματολογία, τα κοινωνικά θέματα της εκπομπής φαίνεται να μην είναι δουλεμένα σωστά. Φαίνεται πως δεν έχουν δουλευτεί σε βάθος, παρά μόνο… πάνω-πάνω και όσα βλέπει η πεθερά. Τουλάχιστον προσωπικά αυτή την αίσθηση αποκόμισα παρακολουθώντας την εκπομπή με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οσο για την Ζήνα, καλό είναι να προσπαθεί να μοιραστεί δικές της, προσωπικές στιγμές με τον κόσμο, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά του και να καταφέρει να μιλήσει στη καρδιά του, μόνο που είναι λάθος της να πέφτει στη παγίδα του μελό!

Επίσης, πρέπει να είναι και πολύ καλά διαβασμένη σε ότι κι αν μας παρουσιάζει… Για παράδειγμα την Δευτέρα είχε τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη και τον ρωτά: “Εκείνο το βράδυ έτρεχες”, αναφερόμενη στο τραγικό ατύχημα που είχε, για να απαντήσει εκείνος με τη σειρά του : “Δεν ήταν βράδυ, ήταν μέρα, ήταν πρωί”!

Ναι, σε μία τέτοια περίπτωση, σε ένα τέτοιο περιστατικό, επιβάλλεται να γνωρίζεις το πότε ακριβώς ήταν εκείνη η στιγμή που ήρθε για να αλλάξει την ζωή του συνομιλητή σου για πάντα… Λέω εγώ τώρα!

Τέλος, αν αναρωτιέστε το τι έκανε η εκπομπή του Star στους πίνακες τηλεθέασης, πρέπει να σας πω, πως κινήθηκε σε… βαρομετρικό χαμηλό, με τα ποσοστά τηλεθέασης να έρχονται στο κανάλι της κάτω Κηφισιάς και να προκαλούν κρυοπαγήματα στους υπευθύνους.

ΥΓ: Και για να μην το ξεχάσω… Αστοχία επίσης της παρουσιάστριας ήταν στη πρεμιέρα της εκπομπής της να στείλει στη συνέντευξη με την Δανάη Στράτου, τις αδελφές Ράντη. Πραγματικά μπράβο τους που έφεραν αυτό το συγκεκριμένο θέμα στην εκπομπή, αλλά αυτή η συνέντευξη έπρεπε να γίνει από την ίδια την Ζήνα. Αλλωστε, ήταν κι ένα από τα θέματα της πρεμιέρας της.


Read More

And More