Eurovision 2013: Αποκλείστηκε η Κύπρος, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση της Δέσποινας!

Eurovision το… κιτς μεγαλείο σου! Δηλαδή, αν τα ματάκια μας έπαθαν τέτοιο πανολεθρίαμβο απόψε με όλα αυτά που είδαν, ποιος ξέρει τι μας περιμένει τόσο στον β΄ημιτελικό της Πέμπτης, όσο και στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου… Και αν νομίζετε πως υπερβάλλω, σας λέω με το χέρι στην καρδιά πως δεν υπερβάλλω καθόλου!

Για περίπου τρεις ώρες από τους δέκτες μας παρέλασαν μάσκες οξυγονοκόλησης, λαμπατέρ-αμπαζούρ, γκονάρια, πελώριες ντισκο-μπάλες, μέχρι και… αστροναύτες. Για να μην μιλήσω γι΄αυτές τις πύρηνες φωτιές – πυρκαγιές που κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται ως ένας εύκολος τρόπος εντυπωσιασμού. Καλέ, βάλτε λίγο φατασία… Οπως επίσης δεν υπάρχουν λόγια και για την τραγική εμφάνιση της παρουσιάστριας Πέτρας Μέντε, η οποία ήταν με έναν μοναδικό τρόπο τυλιγμένη με ένα φόρεμα – αλουμινόχαρτο, το οποίο με την κακογουστιά του, σε άφηνε άφωνο. Ομως, για να είμαστε και ειλικρινείς, ίσως Eurovision με αισθητική, να μην είναι μία “καθαρόαιμη” Eurovision!

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την ουσία της βραδιάς, δηλαδή, με την μουσική, ο αποψινός πρώτος ημιτελικός, ήταν ο ημιτελικός της μπαλάντας, αφού παραπάνω από τα μισά κομμάτια που μας παρουσιάστηκαν ήταν μπαλάντες. Αυτό το γεγονός φυσικά δεν έκανε καθόλου εύκολη την παρουσίαση της Δέσποινας Ολυμπίου, η οποία με το “Αν με θυμάσαι”, προσπάθησε να ξεχωρίσει και να καταφέρει να κερδίσει μία από τις δέκα θέσεις που ήταν κενές για να μπορέσει να στείλει την Κύπρο στην μεγάλη Σαββατιάτικη, γιορτή της μουσικής. Ομως, παρά την ομολογουμένως πάρα πολύ καλή παρουσία της, δεν τα κατάφερε.

Δες την εμφάνιση της Δέσποινας:

Ετσι, για ακόμα μία χρονιά η Κύπρος ζει τον αποκλεισμό της από την βραδιά του τελικού της Eurovision, γεμίζοντας θλίψη κι εμάς, αλλά και όλους τους Κύπριους Euroφαν! Στον τελικό του Σαββάτου πέρασαν όλα τα φαβορί ,δηλαδή, η Μολδαβία, η Δανία, η Ρωσία και η Ουκρανία, όπως επίσης και το αουτσάιντερ η Λιθουανία και οι χώρες Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Φυσικά, η χώρα που κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκτότημα και τις εντυπώσεις, ήταν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ φαβορί η Δανία, ενώ κάτι παραπάνω από θερμή ήταν και η υποδοχή που επιφύλλασε το κοινό και στην Μολδαβία.

Και επειδή Eurovision άνευ σχολιασμού, είναι κάτι σαν νερόβραστο κολοκυθάκι χωρίς αλάτι, να πούμε πως ο συνδυασμός του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου και δεν έτυχε και πέτυχε. Οι δυο τους έδεσαν αρμονικά και οι ζεστές φωνές τους μας κράτησαν πολύ καλή συντροφιά.

Σε αυτό βέβαια συντέλεσε και το γεγονός ότι απέφυγαν τις φλυαρίες και τις εξυπνακίστικες ατάκες οι οποίες στο παρελθόν επιστρατεύονταν και το αποτέλεσμα που έβγαινε στον αέρα ήταν στιγμές – στιγμές αν όχι γελοίο, τότε αναμφισβήτητα αστείο.

Κατά τα άλλα, ο β΄ημιτελικός της Eurovision είναι την Πέμπτη, όπου και το… αλκοόλ θα είναι free, μιας και στον β ΄ημιτελικό της Πέμπτης θα διαγωνιστεί η Ελλάδα με τους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα.

Την Πέμπτη τα σπουδαία ,λοιπόν, κι ας ελπίσουμε το… εθνικ-πανκ στυλ που έχουμε φέτος να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε μέχρι τελικό!


Read More

And More