Αρετή Κοσμίδου στο TLIFE: Η πρώτη δισκογραφική δουλειά και όλα όσα άλλαξαν στη ζωή της μετά το Voice!

Η φιναλίστ του πρώτου κύκλου του Voice ξεχώρισε όχι μόνο για τις φωνητικές της ικανότητες αλλά και για την ποιότητα του χαρακτήρα της. Κάτι που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει μετά το παιχνίδι παρόλο που σήμερα, μόλις στα 18 της χρόνια, έχει ήδη στο ενεργητικό της την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Distance”.

Η Αρετή Κοσμίδου κρατάει τις πολύτιμες συμβουλές του coach της, Μιχάλη Κουινέλη και απολαμβάνει την δημιουργική διαδικασία του ταξιδιού της στη μουσική. Χωρίς όμως να χάνει την καθημερινότητά της και ότι θα έκανε κάθε άλλο κορίτσι στην ηλικία της. Συνεχίζει να ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και μοιράζεται με το TLIFE όλα όσα άλλαξαν στη ζωή της μετά το talent show, αλλά και πώς ήταν η επιστροφή της σκηνή του δεύτερου κύκλου.

Πώς ένιωσες όταν επέστρεψες, πριν λίγους μήνες, στη σκηνή του Voice;
Βρισκόμουν στο ίδιο μέρος νιώθοντας εντελώς διαφορετικά και φυσικά συμμετέχοντας από μία άλλη οπτική.

Τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει από τις συμβουλές που σου είχε δώσει ο coach σου, Μιχάλης Κουνέλης;
Υπομονή και ταπεινότητα.

Θα παρότρυνες ένα φίλο σου να πάρει μέρος σε ένα talent show όπως αυτό που συμμετείχες εσύ;
Δεν ξεχνάω ποτέ από που ξεκίνησα όμως δεν είμαι σίγουρη για το αν θα παρότρυνα κάποιον να πάρει μέρος σε ένα οποιοδήποτε talent show.

Στο πρώτο σου album συνεργάζεσαι με τον Πάνο Μουζουράκη. Μίλησε μας λίγο για τη συνύπαρξή σας στο κομμάτι “Φτάνει”.
Με τον Πάνο γνωριστήκαμε καλύτερα στις πρόβες μας για το live του Voice. Η συνεργασία μας αν και σύντομη, θα την χαρακτήριζα συναρπαστική.



Με ποιον άλλο Έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με ποιον άλλον Έλληνα; Στη λίστα με τους αγαπημένους μου είναι μέσα αρκετά πρόσωπα αλλά με δυσκολία θα απαντούσα.

Από την διεθνή μουσική σκηνή με ποιον θα ήθελες να τραγουδήσεις;
Διεθνή μουσική σκηνή; Θα απαντούσα το ίδιο αλλά δεν θέλω να γίνω γραφική οπότε επιλέγω την αγαπημένη μου Florence Welch. Να σημειώσω πως αυτή η συνεργασία δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε καμία περίπτωση λόγω της δικής μου θνητής παρουσίας.

Απόλαυσες τη διαδικασία του πρώτου σου album;
Για να είμαι ειλικρινής ο δίσκος έγινε κατά τη διάρκεια της 3ης Λυκείου οπότε ο χρόνος ήταν αρκετά περιορισμένος. Τον οποίο όμως και απόλαυσα στο μέγιστο βαθμό. Έμαθα και αντιλήφθηκα αρκετά πράγματα γράφοντας και περνώντας χρόνο μέσα σε ένα στούντιο.

Τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει περισσότερο στην πρώτη σου δισκογραφική δουλειά;
Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο είναι η αποτύπωση των ιδεών και η συνύπαρξη της φωνής με τα μουσικά όργανα που δημιουργούν μία αρμονία στην δική μου ακουστική.

Πώς ένιωσες όταν άκουσες για πρώτη φορά το τραγούδι σου στο ραδιόφωνο;
Περίεργα, περίεργα και περίεργα. Η έκφραση που μπορούσε να χαρακτηρίσει πλήρως αυτό που ένιωσα είναι ‘This can’t be me. This is definitely not me.’

Αισθάνεσαι ότι τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα;
Ναι, νιώθω πως πολλά από αυτά που έχουν συμβεί στη ζωή μου όσο αναφορά τη μουσική έγιναν τόσο γρήγορα που ακόμη δεν έχω καταφέρει να συνειδητοποιήσω και να εκτιμήσω.

Από το καλοκαίρι που πέρασε τι είναι αυτό που κρατάς;
Αυτό το καλοκαίρι ήταν για εμένα μία περίοδος ανάπαυσης και λήψης αποφάσεων.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Τα σχέδια μου αιωρούμενα αλλά το σημαντικό είναι πως περιλαμβάνουν ολοκληρωτικά την εξέλιξη μου στον τομέα της μουσικής. Αξίζει να σημειώσω πως προετοιμάζομαι για κάποιες εμφανίσεις μου εκτός Ελλάδος.

Read More

And More