Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.12.2016 | 09:40
Μαρία Ρουμελιώτου Tweet me @mroumeliotou

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: Γιατί έκανε μήνυση σε γνωστή εφημερίδα;

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: Γιατί έκανε μήνυση σε γνωστή εφημερίδα;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Για πρώτη φορά ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποφασίζει να κάνει μήνυση σε εφημερίδα που εξέδωσε ένθετο με φωτογραφίες της αξέχαστης Αλίκης, χωρίς την άδειά του

 Μετά την περιπέτεια της υγείας του ο Γιάννης Παπαμιχαήλ  είναι φανερά ανανεωμένος, και έτοιμος να κάνει πράγματα, με πρώτο και καλύτερο τον πολυχώρο "ΑΛΙΚΗ" (Δες εδώ αποκλειστικά όλες τις λεπτομέρειες)

Στις 12 του μήνα ο Γιάννης ενοχλήθηκε  από την εφημερίδα  "Στο καρφί" βλέποντας την ειδική έκδοση για την μητέρα του και  υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας 
 
Το  Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στίς 12/11/2016 προσέφεραν δωρεάν ανατυπωμένο αντίγραφο ενός σπάνιου βιβλίου του "Εδώ Αλίκη", το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1961 απο τον ιστορικό εκδοτικό οίκο ΙΚΑΡΟΣ. Η εν λόγω εφημερίδα όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες το παρουσίασε ώς δικό της ντοκουμέντο αφαιρώντας από το εξώφυλο τον ΙΚΑΡΟ , ενώ στο εσωτερικό του...απαγορεύει μάλιστα την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του βιβλίου.
 
 
Οπως δήλωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο ΤLIFE, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας και της εταιρείας η οποία την εκδίδει καθώς και τυχόν τρίτοι, υπέπεσαν εκτός απο την παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, σε σοβαρά αδικήματα όπως η απάτη και η πλαστογραφία!
 
 
"Τέλος στην οικειοποίηση του ονόματος της Αλίκης" δήλωσε ο Γιάννης, "Δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν αρκετά, εκμεταλεύτηκαν την καλοσύνη μου"
 
Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας παρά τίς αναζητήσεις της ασφάλειας, δεν συνελήφθηκαν και τώρα η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Το TLIFE, επικοινώνησε με τον διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Πρέκα, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής: 

"Καταρχήν δεν έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει κάποια μήνυση ή αγωγή από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ. 
Η Αλίκη σε αυτό το έντυπο, δεν λειτούργησε  ως συγγραφέας άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πνευματικά δικαιώματα. Πρόκειται για αφήγηση. Όταν περάσουν κάποια χρόνια τα πνευματικά δικαιώματα στα κείμενα, δεν υφίστανται. Όσο για τις φωτογραφίες δεν κρύψαμε ότι πρόκειται έντυπο των εκδόσεων Ίκαρος και στο εξώφυλλο το κρύψαμε για πρακτικούς λόγους. Δεν αποκρύψαμε όμως ότι είναι των εκδόσεων Ίκαρος και δεν είπαμε ότι ήταν δικό μας. Αναδημοσιεύσαμε την αφήγηση της Αλίκης ως δημοσιογραφικό ντοκουμέντο. Επίσης δεν σκοπεύαμε στην εμπορική εκμετάλευση γιατί το βιβλίο κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα και όχι στα βιβλιοπωλεία.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10