Η Άννα Μπουσδούκου στο TLIFE: “Η προσωπική μου ζωή είναι για να την ζω και όχι να την βγάζω βόλτα!”

Πρόκειται για τα πιο φρέσκα πρόσωπα της ενημέρωσης και καθημερινά μας λέει καλημέρα στις 10:00 από το Σκάι και την εκπομπή Τώρα. Προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και τα πολυσύχναστα στέκια ενώ όλοι μιλούν από την αρχή που ανέλαβε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας, για μια δυνατή “παίχτρια” παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Η Άννα Μπουσδούκου δεν σταματά να ενημερώνεται και να διαβάζει καθημερινά και όταν ξεκλέβει λίγο χρόνο λατρεύει να τον περνά με καλούς φίλους στο σπίτι που μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και να χαλαρώνει με τον επίσης δημοσιογράφο και σύντροφό της Σταύρο Ιωαννίδη. Ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις της, ξέκλεψε χρόνο και μίλησε στο TLIFE για τις δυκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, τις αμήχανες τηλεοπτικές στιγμές, αλλά και το πώς προτιμά να βιώνει την προσωπική της ζωή.

Φανταζόσουν 5 χρόνια πριν ότι θα βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο επαγγελματικό στάδιο που είσαι σήμερα;
Η αλήθεια ειναι πως όχι και αυτό γιατί αφενός σπάνια στις μέρες μας βλέπεις να αναγνωρίζεται η δουλειά και αφετέρου ενώ εχω στόχους προτιμώ να μην εγκλωβίζομαι σε αυτούς. Προτιμώ να προχωρώ, να μαθαίνω, να κάνω λάθη και να εξελίσσομαι μέσα από την όλη διαδικασία χωρίς να βάζω πλαίσιο του τύπου “σε 5 χρόνια θέλω να κάνω αυτό ή το άλλο”. Απολαμβάνω βήμα βήμα την όποια διαδρομή με ευχαριστεί.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντάς στην δουλειά σου και στη διαδικασία που ενημερώνεσαι για την επόμενη ημέρα;
Η διαδικασια ειναι η εξής: διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα! Ειναι απλό αλλα όχι εύκολο. Θεωρώ οτι το διάβασμα για έναν δημοσιογράφο δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Αντιθέτως η μεγαλύτερη παγίδα ειναι να θεωρήσεις ότι τα ξέρεις όλα και να σταματήσεις να διαβάζεις αλλά και να ακούς. Η είδηση χρειάζεται σεβασμό, όχι παντογνωσία.

Ποια είναι η χειρότερη τηλεοπτική στιγμή σου όσο βρίσκεσαι στην παρουσίαση;
Μπορώ να σου πω η πιο αστεία… όταν κατά τη διάρκεια live συνέντευξης έγινε διακοπή ρεύματος και συνέχισα να απευθύνω ερωτήσεις! (γέλια)

Σε έχει πάρει ποτέ πολιτικός να σου ζητήσει συγγνώμη ή να παραπονεθεί;
Έχει τύχει να πληροφορηθώ οτι κάποιος πολιτικός έχει δυσαρεστηθεί με κάτι που έχει συμβεί στην εκπομπή, ποτέ όμως δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να μου το πει ευθέως. Αντιθέτως, έχω καλέσει εγώ τρεις φορές, τρεις συγκεκριμένους πολιτικούς επειδή έμαθα τη δυσαρέσκεια τους, να τους ρωτήσω το γιατί ωστε να δώσω την εξήγηση μου ή εαν χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη. Προτιμώ τον άμεσο διάλογο παρά τα πηγαδάκια στους διαδρόμους, αυτό ομως δεν σημαίνει οτι έχουμε όλοι τα ίδια γούστα!



Το περασμένο καλοκαίρι με όλες τις εξελίξεις, πώς το βίωσες;

Όπως όλοι μας. Δύσκολα. Δεν κατάλαβα καλοκαίρι, δεν υπήρχε η διάθεση. Ήταν μια περίοδος που έπρεπε εκτός απο τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και ελάχιστου ύπνου να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Στόχος μου ήταν να παρουσιάζω όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα και ψύχραιμα ό,τι συνέβαινε και παράλληλα να το βιώνω στην καθημερινότητά μου.

Θεωρείς ότι κράτησες τις ισορροπίες;
Ξέρω ότι προσπάθησα. Για μένα περισσότερη σημασία έχει η ισορροπημένη παρουσίαση της είδησης παρά η αυτοπροβολή του δημοσιογράφου μέσα απο την είδηση.

Έχεις αγαπημένο παρουσιαστή ή παρουσιάστρια;
Επειδή μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους και να παίρνω ή να απορρίπτω στοιχεία τους, έτσι και με τους παρουσιαστές σε κάποιους θαυμάζω κάποια στοιχεία και κάποια προσπαθώ να τα αποφεύγω.



Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσες να παρουσιάζεις μια άλλου είδους εκπομπή;

Καθημερινά σκέφτομαι την εκπομπή της ημέρας και δεν σκέφτομαι παραπέρα γιατί αφενός αποσπά την προσοχή αφετέρου με εγκλωβίζει.

Έχεις συναντήσει εχθρούς; Αληθινές φιλίες στον χώρο, μπορούν να δημιουργηθούν;

Και στα δυο ναι! Δεν ξέρω εαν υπάρχουν εχθροί, υπάρχουν σίγουρα εχθρικές διαθέσεις. Δεν κοιτούν όλοι καλοπροαίρετα ούτε τη δουλειά σου, ούτε εσένα ως άνθρωπο. Σαφώς και μπορούν να αναπτυχθούν αληθινές φιλίες και έχω αληθινές φιλίες μεσα απο τον χώρο της δουλειάς μου. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν ευθύνεται ο εκάστοτε χώρος αλλά η ποιότητα των ανθρώπων.

Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος τι θα έκανες;
Έλα ντε! Ακόμα το ψάχνω… Γενικά είμαι άνθρωπος που ψάχνεται!

Ο μπαμπάς σου είναι γνωστός ηθοποιός (σ.σ Νίκος Μπουσδούκος). Εσύ πώς ξέφυγες και δεν ασχολήθηκες με τον χώρο; Αγαπώ πολύ το θέατρο. Μου αρέσει να παρακολουθώ είτε κλασικά είτε πιο σύγχρονα έργα. επίσης μου αρέσει πολύ το πειραματικό θέατρο όμως ποτέ δεν σκέφτηκα να ασχοληθώ επαγγελματικά, ίσως όσο παράξενο κι αν ακούγεται δεν τα πηγαίνω πολύ καλά με την έκθεση!

Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισες να μείνεις δίχως τους γονείς σου. Πώς σου φαίνεται;
Φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό μου φαίνεται και το να βλέπω συχνά την οικογένεια μου. Όταν μεγαλώνεις σε μια οικογένεια όπου σε αντιμετωπίζουν με αγάπη αλλά και ισότητα, χωρίς υπερβολές και υστερίες, τότε τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σου έρχονται απλά φυσιολογικά.

Τι σε κουράζει;
Η φλυαρία κυριολεκτικά και μεταφορικά. Νομίζω και η γενιά μας γενικότερα θέλει πιο σταράτες κουβέντες χωρίς υπερβολές και αστερόσκονη.

Τελικά μπορείς να κρύψεις την προσωπική σου ζωή από τους φωτογράφους αν θέλεις;

Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να κρύψω την προσωπική μου ζωή, αλλά και ούτε να την διατυμπανίσω. Η προσωπική μου ζωή είναι για να την ζω και όχι να την βγάζω βόλτα… Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει την δουλειά του κι εγώ τις επιλογές μου.

Πόσο μακριά είναι από σένα η δημιουργία οικογένειας;
Θα δείξει!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More