Μιχάλης Κεχαγιάς: Ο μουσικός και αγαπημένος συνεργάτης της Αννίτας Πάνια, αποκαλύπτεται στο TLIFE!

Ο Mιχάλης Κεχαγιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τα πρώτα βήματα στο χώρο της μουσικής εκανε στο ρόλο του μπασίστα δίπλα στον Λάκη Παπαδόπουλο. Από το 2003 – 2007 βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές πάνω στο νομικό κομμάτι της δισκογραφίας. Το 2010 ηχογραφεί και κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ με τίτλο: LEXICON PROJECT από την WarnerMusic. Oι Lexicon συνευρίσκονται επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μπλε, Δημήτρη Κοργιαλά, PURESSENCE, τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και συμμετέχουν σε φεστιβάλ μαζί του αλλά και με τους Πάυλο Παυλίδη και Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Φέτος είναι στο πλευρό τηςΑννίτας Πάνια και του Δημήτρη Κοργιαλά κάθε Τριτη και Τετάρτη στο “Parole” (ETV 23:00) και μόλις κυκλοφόρησε το νέο του single με τίτλο: “Όσα η αγάπη μπορεί”. Άκουσέ το εδώ και διάβασε όλα όσα αποκαλύπτει ο Μιχάλης στo ΤLIFE.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μουσική;
Η αγάπη για την μουσική ξεκίνησε απο σχετικά μικρή ηλικία. Στην προσπάθεια του πατέρα μου να με κρατήσει κάπως
φρόνιμο μέσα στο σπίτι, είδαμε μαζί ένα ντοκυμαντέρ των Beatles . Από την επόμενη μέρα μια πλαστική ρακέτα πήρε τον ρόλο της πρώτης κιθάρας.

Τι σε εμπνέει ώστε να δημιουργήσεις ένα νέο άκουσμα;
Από τους ανθρώπους, από τα συναισθήματα, από τα χρώματα, από τα ρούχα, από την κίνηση στον δρόμο, από τα κοινωνικά δρώμενα… Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει ακριβώς την πόρτα. Αλλά πρέπει να είσαι πάντα εκεί να της ανοίξεις.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά σου βήματα μεχρι σήμερα;
Η δημιουργία και η συμμετοχή σε δισκογραφικές δουλειές. Η παρουσια μου επί σκηνής στο θρυλικό Cavern club του Liverpool από όπου ξεκίνησαν οι Beatles. H συνεύρεση των Lexicon Project με καλλιτέχνες που αποτελούν κομμάτι της δισκοθήκης μου.

Στο Parole πώς βρέθηκες;
Το τηλέφωνο χτύπησε και πήγα να συναντήσω τον Δημήτρη στα “Νότια”. Μέσα σε τσίπουρα, γέλια και “μουσικές κουβέντες”, ο Δημήτρης μού ανέφερε διστακτικά το Parole. Είναι όμορφο να κάνεις καίνουργια πράγματα και να μην είσαι μονοδιάστατος… Πόσο μάλλον με ανθρώπους που σέβεσαι και αγαπάς. Δεν θα μπορούσα να λείπω!

Πώς είναι η συνεργασία σου με την Αννίτα Πάνια;
H Αννίτα είναι η ομορφότερη έκπληξη στην ενασχόλησή μου με την τηλεόραση. Είναι απίστευτα χαρισματική, γνώρισμα που βοηθάει κι εμπνέει τους συνεργάτες της να γίνονται καλύτεροι δίπλα της. Έχει πάντα καλη διάθεση, είναι εύστροφη και ετοιμόλογη. Εκτός κάμερας μου κάνει εντύπωση το εξαιρετικό της λεξιλόγιο και το πόσο cool τύπος είναι.

Με τον Δημήτρη Κοργιαλά είστε κολλητοί φίλοι. Τελικά είστε περίεργοι τύποι εσείς οι μουσικοί;
Με τον Δημήτρη μας συνδέει πολυετή φιλία. Εκτός απο εξαιρετικός δημιουργός είναι από τους ανθρώπους που η παρουσία του στην ζωή μου την κάνει καλύτερη. Δεν μπορώ να απαντήσω αν οι μουσικοί είμαστε περίεργοι τύποι, δεν θα είναι αντικειμένικη η απάντηση. Είμαστε κυρίως εσωστρεφείς, παραπάνω ευαίσθητοι και ανθρώπινοι με ό,τι καλό η κακό συνεπάγεται…

Πώς διασκεδάζετε όταν δεν ακούτε μουσική;

Aκούμε λίγη μουσικη ακόμη… (γέλια) σε βόλτες με το αμάξι στην πόλη ή στην θάλασσα. Παρακολουθώντας μια όμορφη ταινία ή μια θεατρική παράσταση. Βλέποντας αγαπημένα πρόσωπα. Με καλό φαγητο, λίγο shopping…

Τελικά η αγάπη όλα τα μπορεί;
Νομίζω πως ναι. Η Αγάπη όλα τα μπορει αρκέι να μπορείς οχι μόνο να την δεχτείς, αλλά να την προσφέρεις με ανιδιοτέλεια σε όποιον και ο,τιδήποτε την εχει ανάγκη γύρω σου.

Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από σένα;
Βρισκομαι ηδη στο στουντιο καταγράφοντας την καινούργια δουλεια. Αυτη είναι και η διαδικασία που αγαπάω πιο πολυ απο ολες τις υπόλοιπες. Μετα το Πασχα θα κανουμε μια περιοδια ζωντανων εμφανησεων με τον Δημητρη που θα ξεκινησει απο τα Δωδεκανησα και θα συνεχιστει στην υπόλοιπη Ελλαδα.



Αγαπημένος μουσικός και τραγούδι;

Αυτό που με ρωτάς είναι πολύ δύσκολο. Παρόλ’ αυτά θα σου απαντήσω με βάση την σημερινή μου διάθεση. Οasis και “Dοn’t look back in anger”.

Μέχρι πού μπορεί να σε φτασει η μουσική;

Κάποτε για όλους τους λάθος λόγους με έφτασε στο Liverpool. Να δούμε τωρα πού θέλει να με πάει.

Read More

And More