Σάκης Ρουβάς: Το ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη κι όσα είπε για τις απειλές που δέχτηκε στο διαδίκτυο!

Στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη ταξίδεψε για ακόμη μία φορά ο Σάκης Ρουβάς. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι ο παρουσιαστής του X Faxtor, βρέθηκε στο 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Ο ίδιος συμμετείχε θέτοντας την προσωπική του απήχηση και την τεράστια επιρροή του στα social media (αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης με τους περισσότερους followers στο twitter), στην ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ο Σάκης έδωσε ένα ουσιαστικό μήνυμα υπεύθυνης πλοήγησης σε όλα τα παιδιά, μιλώντας τους βιωματικά και ως πατέρας και ως δεινός χρήστης του διαδικτύου. Τον έχουμε δει άλλωστε να αξιοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει το διαδίκτυο σε πρωτοποριακά digital progects, ενώ ποτέ δεν σταματά να ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογίες.

Στην ομιλία του, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείς τα οφέλη του διαδικτύου αλλά πάντα με ασφάλεια για τους κινδύνους που εγκυμονεί. Μίλησε για τον εαυτό του και το άθλημα του άλματος επί κοντώ με το οποίο έχει ασχοληθεί και είπε χαρακτηριστικά: «φαντάζεστε το άλμα επί κοντώ χωρίς στρώμα; φαντάζεστε έναν οδηγό της φόρμουλα ένα να οδηγεί χωρίς κράνος;».

Πρόσφατα, έπεσε και ο ίδιος θύμα αγνώστων που απείλησαν τόσο εκείνον όσο και την οικογένειά του. Δες εδώ! Απευθυνόμενος αργότερα στους δημοσιογράφους μίλησε για τις απειλές που δέχτηκε. Γνωστοποίησε επίσης ότι ζήτησε βοήθεια από την Ελληνική Αστυνομία και απηύθυνε σε όλους έκκληση ώστε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και ένωσαν τις δυνάμεις τους το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν 2000 μαθητές, ηλικίας 11-14 ετών, από 27 σχολεία της πόλης και όπως μπορείς να φανταστείς επικράτησε ο σχετικός χαμός με την παρουσία του Σάκη.

Φυσικά, μετά τος τέλος υπέγραψε πολλά αυτόγραφα στους μαθητές και φωτογραφήθηκε με όλους όσους έσπευσαν να τον δουν και να του μιλήσουν από κοντά.

Δεν μιλώ με αγνώστους στο Διαδίκτυο”. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Στους μαθητές απευθύνθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνος Κουρουμπλής, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωποι της αστυνομίας, του Χαμόγελου του Παιδιού και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, η βουλευτής Έλενα Ράπτη και Ολυμπιονίκες.

Το TLIFE συνάντησε τον κορυφαίο Έλληνα σταρ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά το τέλος του Συνεδρίου.

Φωτογαρφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More