Σπουδαίες προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2015

Άφησαν την τελευταία του πνοή μέσα στο 2015 αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο μας. Άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών, της τηλεόρασης αλλά και του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Άνθρωποι που αγαπήσαμε και που θα συνεχίσουμε να αγαπάμε μέσα από το έργο τους που μας άφησαν κληρονομιά.

Το TLIFE θυμάται όσους έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που μας πέρασε…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η πρώτη δυσάρεστη είδηση ήρθε από το Hollywood. Στην εκπνοή του χρόνου αφού ο Edward Herrmann πέθανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Γνωστός μέσα από το ρόλο του παππού Ρίτσαρντ στην Οικογένεια Γκίλμορ άφησε την τελευταία του πνοή στα 71 του χρόνια.

Στον ίδιο μήνα πέθανε, σε ηλικία 59 ετών, ο Pino Daniele. Ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της Ιταλίας. Έπαθε έμφραγμα.

Σε ηλικία 63 ετών πέθανε ο Beau Kazer. Πρωταγωνιστής σε μία από τις μακροβιότερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, στα “Ατίθασα Νιάτα” του CBS, ο ηθοποιός υποδυόταν τον Brock Reynolds , γιο της Katherine Chancellor την οποία ενσάρκωνε η Jeanne Cooper.

Πέθανε στα 84 χρόνια του ο Rod Taylor, ο πρωταγωνιστής της θρυλικής ταινίας “Τα πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Σημαντική ήταν και η απώλεια της πρωταγωνίστριας της θρυλικής ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι “La Dolce Vita”. Η Anita Ekberg έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83.

Ήταν μόλις 57 χρόνων και έχασε τη μάχη για τη ζωή ο βετεράνος κωμικός ηθοποιός Taylor Negron. Ο Taylor πέθανε έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Darrell Winfield, ο άντρας που έγινε το πρόσωπο της αρρενωπότητας για την αμερικανική εταιρεία καπνού, Marlboro.

Στη θλίψη βυθίστηκε το Εθνικό Θέατρο μετά το θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κώνστα. Πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε διαμέρισμα του Νέου Ψυχικού από πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Στα 68 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης που αναγνωρίστηκε όχι μόνο στην χώρα του αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο θάνατος του Ντέμη Ρούσσου συγκίνησε τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

Η Colleen McCullough έφυγε από τη ζωή στα 77 της χρόνια. Η συγγραφέας είχε γράψει το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της σειράς, “Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας”, που γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία και στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’80.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

O Αλέκος Κιτσάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η πιο δύσκολη χρονιά για τη Βέφα Αλεξιάδου. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο της 44χρονης κόρης της, Αλεξίας, έφυγε νικημένη από καρκίνο και η δεύτερη κόρη της, Αγγελική Αλεξιάδου.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Leonard Nimoy στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ο ηθοποιός έγινε διάσημος σε όλο τον πλανήτη παίζοντας για πολλά χρόνια τον εξωγήινο Spock στο δημοφιλές σήριαλ Star Trek.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο σκηνοθέτης Μανώλης Τζιράκης πέθανε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, στα 42 χρόνια του.

Σε ηλικία 59 ετών πέθανε ο Sam Simon, ο ένας εκ των δημιουργών της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ένας σημαντικός σκηνοθέτης, ο επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, Διαγόρας Χρονόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Φτωχότερο είναι το ελληνικό πεντάγραμμο μετά την απώλεια του στιχουργού και συνθέτη Χάρη Καλούδη.

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολλές μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο ο φωτογράφος – φωτορεπόρτερ Γιώργος Δέδες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

O Robert -Bob- Burns πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα στο Κάρτερσβιλ της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ. Ο θρυλικός ντράμερ, που ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο James Best που έγινε διάσημος ενσαρκώνοντας τον Σερίφη Rosco P. Coltrane στους Ντιουκς (The Dukes of Hazzard), πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Πέθανε ο Gunter Grass. Ο Νομπελίστας λογοτέχνης έχασε την ζωή του σε ηλικία 87 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός τραγουδιστής της σόουλ μουσικής, Percy Sledge. Άφησε εποχή τη δεκαετία του ΄60 με το τραγούδι “When a man loves a woman”.



ΜΑΙΟΣ

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή η κορυφαία χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου και των Μπολσόι, Maya Plisetskaya.

Έφυγε από τη ζωή στα 80 της χρόνια η γνωστή ηθοποιός που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στις ελληνικές ταινίες Λίλυ Παπαγιάννη.

Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, ο θρύλος του μπλουζ, ΒΒ Κing!


ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο Horst Brandstätter, ο πατέρας των Playmobil, των πασίγνωστων πλαστικών φιγούρων που έδωσαν χαρά σε χιλιάδες παιδιά σε όλον τον κόσμο, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 81 ετών.

Ο διάσημος ηθοποιός Christopher Lee, γνωστός κυρίως από τις ταινίες Dracula και Lord of the Rings, πέθανε στην ηλικία των 93.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο Αιγύπτιος ηθοποιός Omar Sharif άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τον κόσμο του κινηματογράφου. Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες ο Λώρενς της Αραβίας και ο Δόκτωρ Ζιβάγκο.

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 90 χρόνων, ο ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος Μηνάς Χρηστίδης.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 22 χρόνων άφησε η κόρη της Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σε ηλικία 79 χρονών πέθανε ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο της Κρήτης.

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Κώστας Βίρβος.

Η αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Μαριλένα Λασκαρίδου πέθανε αιφνιδίως.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Έφυγε στα 71 του χρόνια, μετά από μάχη με ανίατη ασθένεια, η οποία τον ταλαιπώρησε χρόνια, ο ιδρυτής της θρυλικής “Αυτοκίνησης” και οδηγός αγώνων, Μάκης Σαλιάρης.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Τσάκωνας.

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης.

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο γνωστός συγγραφέας κι επικοινωνιολόγος. Ο Γιάννης Κακουλίδης έφυγε από την ζωή στα 69 του χρόνια.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την “πρώτη μας αγάπη και παντοτινή” πέθανε πλήρης ημερών. Πρόκειται για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο ο οποίος πριν πολλά χρόνια στο Νέο Φάληρο έφτιαξε την σοκολατοποία της ΙΟΝ.

Την τελευταία του πνοή στα 67 του χρόνια άφησε σήμερα Μηνάς Χατζησάββας, έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στον Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος Ζακ Ιακωβίδης. O συνθέτης με τα περισσότερα από 100 «χρυσά» σουξέ στο ενεργητικό του άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.

Στα 85 του χρόνια πέθανε ο Robert Loggia, ο συμπρωταγωνιστής του Al Pacino στην ταινία “Scarface”.

Θρήνος για το θάνατο της grande dame της κοσμικής Αθήνας. Η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε, άφησε την τελευταία της πνοή.

Πέθανε παραμονή Χριστουγέννων, ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών η Αθηνά Καραμανλή, αδερφή του ιδρυτή της ΝΔ, επί σειρά ετών πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος heavy metal Motorhead, Ian Lemmy Kilmister, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών.

Read More

And More