Το TLIFE συνάντησε τη Μαρίζα Ρίζου στο κέντρο της Αθήνας

Δεν είχα συναντήσει ξανά τη Μαρίζα Ρίζου από κοντά. Είχα στο μυαλό μου ότι θα γνωρίσω ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο άνθρωπο, αυτό που βγάζει και στα τραγούδια της. Και ακριβώς αυτό συνέβη. Το ραντεβού μας ήταν στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα αγαπημένα της στέκια επί της οδού Αγίας Θέκλας. Σε έναν χώρο που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία και σου δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς. Που παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, το παραμύθι με την πραγματικότητα και πολύ αργότερα κατάλαβα πως κάπως έτσι είναι κι εκείνη! Η συνάντησή μας στο Concierge Athens είχε επαγγελματικό πλαίσιο το οποίο όμως μέσα σε λίγα λεπτά, η Μαρίζα το άλλαξε.

Σαν να μας πήρε από το χέρι και να μας έβαλε σε έναν άλλο κόσμο, τον δικό της. “Είναι σαν την ‘Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων’”, σκέφτηκα και το είπα δυνατά. Και χαμογέλασε, σαν να με επιβεβαίωσε χωρίς να επιδιώκει το κάνει. Δεν χρειάστηκε άλλωστε γιατί με επιβεβαίωσε και ο φωτογράφος μας, Πέτρος Χόντος όταν λίγο αργότερα την απαθανάτισε σε μία από τις γωνιές του μαγαζιού.



Η Μαρίζα δέχτηκε να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες, λίγο πριν κάνουμε τη συνέντευξη για το
TLIFE. Με χαρά μικρού παιδιού κι ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο. Μας ξενάγησε εκείνη στο χώρο και μας μίλησε για χρώματα, μουσικές και μια “Μεγάλη γιορτή” που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την παρουσίαση του δεύτερου δίσκου της αλλά και τα 30α γενέθλιά της.

Μια γιορτή στην οποία κάλεσε κι εμάς και φυσικά πήγαμε και αύριο θα δεις όλα όσα μας είπε αποκλειστικά στο TLIFE. Μέχρι τότε, ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και ας κάνουμε μία αναδρομή στην πορεία της!

Η Μαρίζα είναι τρία χρόνια στον χώρο της μουσικής και έχει ήδη στο βιογραφικό της πολλά live που είναι πολύ χαρακτηριστικά για το στιλ τους. Έχει επίσης δώσει και δισκογραφικά το δικό της στίγμα με το ντεμπούτο άλμπουμ της καθώς και ένα single, το «Πετάω», το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη.

Στο κοινό έχει συστηθεί και μέσα από την διασκευή του τραγουδιού του Φοίβου Δεληβοριά “Η μπόσα νόβα του Ησαΐα”.

Δεν καπνίζει, δεν πίνει και αυτοσαρκάζεται συνεχώς. Η λέξη κλειδί της μουσικής της είναι το “φως” που χωρίς να το θέλει -αλλά τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο- περιλαμβάνεται στο 80% των κομματιών της.

Γεννήθηκε στην Άρτα. Μεγάλωσε όμως, από τα δύο της, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν κάτι που το έκανε περισσότερο για τους δικούς της και για να έχει μία εναλλακτική παρόλο που ήξερε ότι το μόνο πλάνο της ήταν η μουσική.

Ούτε τα δύο χρόνια που δούλεψε σε διαφημιστική εταιρεία την έκαναν να λοξοδρομήσει. Η Μαρίζα Ρίζου κινείται και σκέφτεται μόνο με τη μουσική.



Stay tuned για τη συνέντεξή της στο TLIFE


Φωτογαρφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More