Τζένη Μελιτά: Όταν το κορίτσι του Πρωινού μας άνοιξε το vintage σπίτι της κι έγινε πιο αποκαλυπτικό από ποτέ!

Την βλέπεις καθημερινά στο Πρωινό και στο πλευρό της Φαίης Σκορδά,την θυμάσαι σίγουρα από το ΦΜ Live και την πρωτογνώρισες στην Συντέλεια του Σκάι. Μπορεί να κρατά στα χέρια της πτυχίο της νομικής αλλά την κέρδισαν τα media και ο χώρος του θεάματος. Η – πάντα χαμογελαστή – Τζένη Μελιτά, με υποδέχτηκε στο άλλοτε εργένικο vintage σπίτι της– λίγο πριν αποφασίσει να μείνει κάτω από την ίδια στέγη με τον καλό της, παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό, Σπύρο Μαργαρίτη- και μίλησε με άκρως εξομολογητική διάθεση (μεγαλύτερη κι από αυτή που έχει όταν πίνουμε καφέ). Φυσικά φωτογραφήθηκε σε όλα τα τότε αγαπημένα σημεία του σπιτιού της στο Παλαιό Ψυχικό κι από τις ναζιάρικες πόζες δεν έλειπε η Μπιζού, Λιλίκα ή Ζίκος , το αγαπημένο της τετράποδο.

Επίσης μπορείς να την δεις μέσα από το Νetwix και τα βράδια δεν αποκλείεται να την πετύχεις σε όποιο σημείο της Αττικής κι αν βίσκεσαι, αφού η Τζένη… βγαίνει! Λίγο πριν μετακομίσει λοιπόν με τον φίλο της -σοβαρεύτηκε βλέπεις-, ο οποίος έκανε τεράστια υπομονή (να τα λέμε κιαυτά) μας είχε ανοίξει το τόσο… girly σπιτικό της! Κι εκεί που μου τα ‘λεγε και γελούσαμε, έβγαλε το αγαπημένο της σερβίτσιο που της έχει πάρει δώρο η κολλητή της Ρούλα, μας κέρασε καφέ και ξεκίνησε η ανάκριση…

Και μετά απ’ όλα εκείνα που μας είχε εξομολογηθεί κάπου τον περασμένο Νοέμβρη, μας είπε και δυο λόγια σήμερα για το Πρωινό και τα καινούργια της βήματα!

Στην προηγούμενη εκπομπή σου στο Netwix, ακούgame συχνά για γαλλικά, μπάνιο και μπαλέτο… Είναι όντως αυτό το lifestyle σου;
Αυτά έκανα στα 5 μου αν με ρωτάς. Τώρα πια, μόνο το μπαλέτο εξακολουθεί να υπάρχει! Aπό πιάνο θυμάμαι να σου παίξω μόνο το Frere Jacques και από γαλλικά το Je m’ appelle Eugenie. Kι αυτό, βλέπεις γκούγκλαρω για το γράψω σωστά…

Γιατί είχες σταματήσει να βρίσκεσαι στο Star;

Στον Φώτη και στη Μαρία χρωστάω πάρα πολλά. Είναι οι άνθρωποι που με πίστεψαν και μου έδωσαν ένα βήμα να λέω κάθε μεσημέρι από τη συχνότητα του Star τις “χαριτωμενιές” μου. Να ξέρεις μου λείπουν πάρα πολύ, αλλά πέρυσι είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο πιο κοντά, ίσως, στην υποκριτική και λιγότερο στη δημοσιογραφία στο netwix. Είμαι πολύ ανήσυχη και λατρεύω τις αλλαγές. Ελπίζω στα 80 μου -καλώς εχόντων των πραγμάτων-, να ηρεμήσω και να λογικευτώ.

Πράττεις ανάλογα με το Yolo (σ.σ περσινή εκπομπή στο Netwix);
Εντελώς. Μπορεί να μην με δεις να κρεμιέμαι από γέφυρες και να πέφτω από αεροπλάνα, αλλά πίστεψέ με τα τελευταία δύο χρόνια τα έχω κάνει όλα άνω- κάτω στη ζωή μου. Με την καλή έννοια. Μετακόμισα, χώρισα, άλλαξα δουλειά, πήγα για πρώτη φορά σε ψυχολόγο… Ωρίμασα, θα έλεγα εν συντομία. Αν δεν είναι αυτό Yolo, τότε τι είναι;!



Σοβαρεύεσαι ποτέ;

Σπανίως.

Τι μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις να χαμογελάς;
Είχα και έχω ένα μότο στη ζωή μου, που το ακολουθώ απαρέγκλιτα. “Πάντα χαμογελαστή”. Το έκανα και τατουάζ, για να μην ξεχνιόμαστε. Πριν δύο χρόνια, πέρασα μια πολύ άσχημη περίοδο με μια απώλεια που είχαμε. Για όλο αυτό το διάστημα, δεν χαμογελούσα με την καρδιά μου, αν και λίγοι μπορούσαν να το αντιληφθούν. Σήμερα, όμως, πολύ λίγα πράγματα μπορούν να με κάνουν να μην χαμογελάω και εύχομαι το ίδιο να ισχύει για όλο τον κόσμο.”Πάντα χαμογελαστοί”.

Με τ’ αγόρια τι γίνεται;

Με τ’ αγόρια είναι μια άλλη ιστορία. Εδώ θριαμβεύω. Έχω φοβερές κατακτήσεις από 9 έως 90 ετών, Έλληνες, ξένους, ξανθούς, μελαχρινούς, κοντούς, ψηλούς, gay, straight. Όλοι με θέλουν. Ή, τουλάχιστον, αυτό είδα προχθές στον ύπνο μου…

Η Μπιζού πόσο καιρό σου κάνει παρέα;
Εδώ και 6 χρόνια ζούμε μαζί με το Μπιζουδάκι. Είναι το πιο ατίθασο, κακομαθημένο, τρελό Yorkshire που έχεις γνωρίσει και ταυτόχρονα η πιο κούκλα, γλυκούλα και χαριτωμένη σκυλίτσα στον πλανήτη. Την παίρνω παντού μαζί μου. Στα γυρίσματα, στις διακοπές στην Ικαρία, παντού. Φέτος, μάλιστα, ήταν η πρώτη της χρονιά που έκανε camping. Δεν της άρεσε καθόλου…

Η δική σου αγαπημένη δουλειά;

Φέτος, πετάω στα σύννεφα! Έχω την τύχη να βρίσκομαι στο Πρωινό του Αντ1 με τη Φαίη Σκορδά και πετάω, κυριολεκτικά, στα σύννεφα. Το ξαναείπα αυτό ε; Δεν πειράζει. Όταν μου το ανακοίνωσαν, ήμουν σε μία φωτογράφηση ακίνητη με το κινητό στο χέρι και πετάχτηκα από τη μία άκρη του στούντιο στην άλλη τσιρίζοντας. Νομίζω ότι με πέρασε για θεότρελη ο φωτογράφος. Και πάλι δεν πειράζει. Αυτή είναι, λοιπόν, η αγαπημένη μου δουλειά και ευχαριστώ πάρα πολύ την υπέροχη Φαίη και όλους δηλαδή, που είμαστε εκεί με την -αδερφή μου πια- Μαντώ Γαστεράτου στις εξωτερικές συνδέσεις με μπόλικη τρέλα. Α! Έρχεται και δυνατή εκπομπή στο Netwix με παρέα- έκπληξη. Α! Και στην Athens Voice θα με δεις να χλαπακιάζω τα βράδια. Μόνο παχαίνω εκεί, βρε παιδί μου. Και τελευταίο “Α!”. Φέτος, είναι η πρώτη μου φορά που θα με δείτε στο θέατρο, στην παιδική παράσταση “Ελευθερώστε τη θετική ενέργεια” της Ελίζα Σολωμού. Μεγάλη πρόκληση. Πετάω στα σύννεφα, σου λέω.

Πώς περνάς στο σπίτι σου;

Όπως περνά κάθε άνθρωπος στο σπίτι του. Έχω προσπαθήσει να το φτιάξω, όσο πιο κοντά στα γούστα μου μπορώ. Να είναι άνετο και ταυτόχρονα όμορφο. Μου πήρε πολύ καιρό και ακόμη θέλει πολλή δουλειά. Κατά τα άλλα, συνήθως μαζεύεται κόσμος, για βραδιές παιχνιδιών, μαγειρέματος, ταινιών, αράγματος κλπ.

Γιατί διάλεξες αυτή την γειτονιά;
Μένω σ’ αυτή την περιοχή πολλά χρόνια. Θα έλεγα ότι την έχω συνηθίσει τόσο πολύ, που έχω γίνει τοπικίστρια. Μ’ αρέσει το πράσινο, η ησυχία, οι χαλαρές βόλτες με τη Μπιζού χωρίς λουρί. Έχω κάνει και τις νεανικές μου περατζάδες από σπίτια στα Εξάρχεια και στο Παγκράτι, αλλά πάλι εδώ κατέληξα. Προσπάθησα πολύ καιρό, μάλιστα, να βρω το σπίτι που μένω τώρα, καθότι τα ενοίκια στην περιοχή είναι τρελά, αλλά τελικά κατάφερα να βρω ένα σπίτι σε πολύ οικονομική τιμή. Να ευχαριστήσω δημόσια τη φανταστική μου ιδιοκτήτρια από την Κρήτη!

Κάνεις μόνη σου τις δουλειές; Χειρότερη – καλύτερη;
Κάνω δουλειές μόνη μου, με τη μαμά, με την κολλητή μου, με τον φίλο μου. Γενικά, όποιος μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενος. Η χειρότερη δουλειά είναι μακράν το πλύσιμο των πιάτων και η καλύτερη μου δουλειά, που την κάνω κάθε μέρα με αυταπάρνηση – είναι να ελέγχω την ανθεκτικότητα του καναπέ μου, ξαπλώνοντας πάνω του.

Αγαπημένο αντικείμενο στο σπίτι;
Έχω πολλά αγαπημένα αντικείμενα στο σπίτι. Γενικά, το φτιάχνω με πολύ μεράκι. Μ’ αρέσει να κατεβαίνω τις Κυριακές στο Μοναστηράκι, όπου βρίσκω μικρούς θησαυρούς, όπως η κούκλα στην τραπεζαρία ή τα vintage τηλέφωνα που είδατε. Όσο πιο παλιακό, τόσο καλύτερα! Με βοηθάει πολύ και η μητέρα μου, γιατί πιάνουν τα χέρια της σε βαψίματα, ζωγραφιές και ραψίματα. Ο φίλος μου πολλές φορές με βρίζει για το πόσο κοριτσίστικο είναι το σπίτι, αλλά εγώ επιμένω στα ροζ, στις δαντέλες και στα λουλούδια. Αμετανόητα girly.

Μαζί με μας έφυγε και η Τζένη παρέα με την Μπιζού για ανήσυχες βόλτες στην… ήσυχη γειτονιά τους…

P.s Πώς να’ ναι το καινούργιο της σπίτι άραγε; Τζένη πες αλεύρι…

Read More

And More