Ζωή Λάσκαρη: Οι τελευταίες στιγμές στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη και ο θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Την βρήκε νεκρή η μεγάλη κόρη της στο σπίτι τους στο Πόρτο Ράφτη. Λίγα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Η Μάρθα Κουτουμάνου και η οικιακή βοηθός του σπιτιού έσπευσαν να καλε΄σουν τον οικογενειακό γιατρό ο οποίος αργότερα επιβεβαίωσε τον θάνατο από ανακοπή καρδιάς.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια μαζί με την οικογένειά της.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τη φωτογράφιση που είχε κάνεισ το σπίτι

Στο σπίτι όπου τώρα επικρατεί ένας βουβός θρήνος με την οικογένεια να έχει ζητήσει να σεβαστούμε τη δύσκολη στιγμή. Μονάχα η μικρή της κόρη, Μαρία Ελένη την αποχαιρέτησε μέσα από το instagram της.

Συγκλονιστικές όμως ήταν και οι αναρτήσεις των φίλων της και τν ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί της ή την αγάπησαν μέσα από τη σπουδαία πορεία της στο χώρο της υποκριτικής. Ήταν μία από τις τελευταίες πρωταγωνίστριες που το όνομά τους έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις πώς την αποχαιρέτησε ο καλλιτεχνικός κόσμος

Το τελευταίο αντίο θα της πουν, όλοι, την ερχόμενη Τρίτη. Η οικογένεια ανακοίνωσε την πληροφορία μέσα από τον επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο facebook. Μια σελίδα στην οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια αφού αγαπούσε την επικοινωνία με το κοινό της.

Με το κοινό που την αγάπησε και την κατέταξε ως μία από τις ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Η ζωή και η καριέρα της

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1944. O τίτλος της Σταρ Ελλάς αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η αφορμή ώστε ο τελευταίος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε την Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε όπως Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες και αρκετές άλλες. Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.
Η προσωπική της ζωή, ως Ελληνίδας σταρ, πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί – κυρίως αυτή με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Ο σύζυγος της ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε την κόρη της Μάρθα, η οποία παντρεύτηκε τον Βλάσση Μπονάτσο και απέκτησαν μια κόρη τη Ζένια

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More