Οι Κηπουροί του Mega μιλούν στο TLIFE!

Οι τρεις κηπουροί του Mega είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα εκπομπή του καναλιού και αποκαλύπτουν στο TLIFE τι θα δούμε τη φετινή σεζόν. Από αυτό το Σάββατο στις 18:15 και κάθε βδομάδα, οι γεωπόνοι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν αφιλόξενους άδειους χώρους σε μικρές οάσεις, μέσα στην πόλη.

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της εκπομπής τους, οι ίδιοι είναι πολύ χαρούμενοι και δηλώνουν ενθουσιασμένοι που έκαναν την αγάπη τους για τη δουλειά… εκπομπή. “Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δουλειάς, περνούσε από το μυαλό μας το ενδεχόμενο να μεταφέρουμε την καθημερινή επαφή μας με τη φύση, αλλά και το χιούμορ που βγάζουμε δουλεύοντας όλοι μαζί, στον τηλεοπτικό φακό. Έτσι, απλά και τυχαία λοιπόν, εκφράσαμε την ιδέα μας και τελικά υλοποιήθηκε”, είπαν χαρακτηριστικά στο TLIFE.

Οι τρεις “Κηπουροί” του Mega αναμένεται πέρα από από την παρουσίαση της εκπομπής, να μελετούν το πεδίο δράσης τους, να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους, να σκάβουν, να φυτεύουν, να διακοσμούν… και γενικά να πρασινίζουν τα πάντα μεταφέροντας συνεχώς γνώση και χρηστικές πληροφορίες στους τηλεθεατές ώστε να γίνουν οι καλύτεροι κηπουροί!
Ποιοι είναι όμως οι τρεις Κηπουροί του Mega;
Σωτήρης Βρεττός


Ο Σωτήρης Βρεττός είναι 29 χρόνων και απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Ιταλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αγαπά πολύ τη γαλλική λεβάντα. Σε κάθε επεισόδιο, ο Σωτήρης θα σου προτείνει έναν τρόπο για να έχεις πάντα φρέσκα λαχανικά στη διάθεσή σου, δημιουργώντας ένα μικρό μποστάνι στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας σου.
Μάκης Τσόκας

Ο Μάκης Τσόκας είναι 30 χρόνων και απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το αγαπημένο του φυτό είναι: η ελιά! “Πάντα με μάγευε γιατί, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, η ιστορία και η ομορφιά της είναι εντυπωσιακές!”, είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έχει εργαστεί ως Γεωπόνος-Εργοδηγός σε εργασίες κατασκευής κήπων & εγκατάστασης αρδευτικών δικτύων πρασίνου. Ο Μάκης αποκαλέιται “ο γιατρός των φυτών” και με βοηθό την Άρτεμη Αστεριάδη θα σου δίνει συμβουλές για να γιατρεύεις τα άρρωστα φυτά σου.
Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος είναι 32 χρόνων και είναι και αυτός απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγαπημένο του φυτό είναι το “Άτσερ” γιατι του θυμίζει τις αλλαγές της εποχής. Ο Γιάννης έχει εργαστεί ως Γεωπόνος-Εργοδηγός σε εργασίες κατασκευής κήπων & εγκατάστασης αρδευτικών δικτύων πρασίνου. Σε κάθε επεισόδιο θα σου συστήνει τον “πράσινο” τρόπο ζωής, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για το πως να κάνεις την οικολογία πράξη στην καθημερινότητά σου.
Οι τρεις γεωπόνοι φαίνεται πως γνωρίζονται από παλιά και η φιλία τους κρατά από τα φοιτητικά τους χρόνια, αφού σπούδασαν μαζί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. “Και οι τρείς είμαστε απόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι άλλωστε. Ως φοιτητές, αφού περάσαμε απο αρκετές δουλειές, συνειδητοποιήσαμε ότι η κηπουρική μας αρέσει πολύ. Μυηθήκαμε αρχικά στην κηπουρική ερασιτεχνικά και έπειτα αρχίσαμε να αναλαμβάνουμε τις πρώτες μας δουλειές. Μέσα απο τις σπουδές και απο την εμπειρία που αποκτούσαμε, καταλάβαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα”, ανέφεραν.
Τέλος, ο Γιάννης, ο Σωτήρης και ο Μάκης αναφέρθηκαν και στις αντιδράσεις του κόσμου, όταν τους αλλάζουν τον κήπο. “Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσο μεγάλη χαρά παίρνουν οι άνθρωποι, όταν τους αλλάζουμε τους κήπους. Η επιβράβευση που παίρνουμε όταν βλέπουμε στο προσωπό τους την ικανοποίηση είναι πολύ μεγάλη”, δήλωσαν.

Read More

And More