Πίσω στην κορυφή της σελίδας
12.06.2011 | 22:01
Νατάσσα Στρόβιλα (Tweet @nstrovila)

Ο. Αυγουστίδης στο TLIFE: “Μένω στο κέντρο. Φοβάμαι και κοιτάζω πίσω απ' την πλάτη μου όταν θα βγω!”

Ο. Αυγουστίδης στο TLIFE: “Μένω στο κέντρο. Φοβάμαι και κοιτάζω πίσω απ' την πλάτη μου όταν θα βγω!”
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στα γυρίσματα της νέας ταινία του Νίκου Περάκη “Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά”, όπου πρωταγωνιστεί, συναντήσαμε τον Ορφέα Αυγουστίδη, γνωστό και ως “survivor” από την προηγούμενη ταινία του γνωστού σκηνοθέτη.
 
Ο γνωστός ηθοποιός που το χειμώνα έπαιζε στο “Νησί” μίλησε στο TLIFE για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, τις εντυπώσεις του από τη σειρά του Mega και τη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας...

 
Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο σου στη νέα ταινία του Νίκου Περάκη...
 
Εγώ είμαι ο Μίνως Σταυρακομαθιακάκης, ο γνωστός “survivor” που είχαμε δει στο “Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο” σαν ένα ατίθασο πιτσιρικά, που πλέον έχουν περάσει κάποια χρόνια και έχει μεγαλώσει κι αυτός όπως όλοι. Στην ταινία θα δούμε την εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι έχει υιοθετήσει το μικρό κοριτσάκι από το Πακιστάν και το έχει πάει στην Κρήτη, όπου ζουν σαν πατέρας με κόρη. Ξαφνικά χάνει την μικρή και μαθαίνει ότι την έχει πάρει η αστυνομία στην Αθήνα για να την απελάσει. Έτσι έρχεται στην πρωτεύουσα για να συναντήσει τους παλιούς του συναδέλφους και να τους ζητήσει να τον βοηθήσουν να την βρει. Αυτό είναι και η αφορμή για να ξαναενωθεί η παρέα...
 
Ποια είναι η πιο αστεία στιγμή στα γυρίσματα.
 
Βρισκόμαστε ξανά όλοι μαζί. Με τους περισσότερους ανθρώπους έχουμε ξαναδουλέψει και νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Υπάρχουν πολλές αστείες στιγμές στο γύρισμα. Κάποιο ευτράπελο όμως την ώρα της λήψης δεν έχει συμβεί κι αυτό είναι καλό, γιατί δείχνει ότι όλα κινούνται με κάποιο πρόγραμμα.


 
Φέτος σε είδαμε και στη σειρά του Mega “Το Νησί”. Ποιες εντυπώσεις σου άφησε η συμμετοχή σου στη συγκεκριμένη δουλειά;
 
Είχα πολύ ωραίες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ήταν πολύ ξεχωριστές οι συνθήκες, αφού γυρίζαμε κάτι εκτός έδρας, μακριά από το σπίτι μας. Το σημαντικό ήταν πως δεν βρεθήκαμε εκεί για 2 μήνες, όπως γίνεται στις ταινίες, αλλά μείναμε 14 μήνες. Ήταν κάτι πολύ ωραίο, γνωρίσαμε εκείνους τους ανθρώπους, δουλέψαμε στην Κρήτη, το απολαύσαμε, πήραμε αγάπη από τον κόσμο και βγάλαμε μια δουλειά που θα μείνει.

 
Εσύ έχεις ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη;, αφού είναι η μητέρα σου, η Μαρία Τσαμπονάκη από εκεί...
 
Η μητέρα μου και αρκετοί συγγενείς είναι από την Κρήτη. Εγώ έχω μεγαλώσει και μένω στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η μητέρα μου και οι συγγενείς είναι στα Χανιά.
 
Με δεδομένο ότι μένεις στα Εξάρχεια, πώς βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και την αύξηση της εγκληματικότητας; Νιώθεις φόβο;
 
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να εξαιρούμε. Μένω στο κέντρο της Αθήνας και δεν είμαι τυφλός για να μην βλέπω την κατάσταση που επικρατεί. Και κατεβαίνω στο Σύνταγμα και μουτζώνω και φωνάζω και αγανακτώ. Και εννοείται πως φοβάμαι και κοιτάζω πίσω από την πλάτη μου και διπλοκοιτάζω πριν ξεκλειδώσω την πόρτα του σπιτιού μου. Αυτά συμβαίνουν γύρω μας. Τα μέσα ενημέρωσης πάντως θα μπορούσαν να είναι πιο διακριτικά και να μην τρομοκρατούν περισσότερο τον κόσμο και να τον αναγκάζουν να κλειστεί στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι έρχεται εποχή μεγάλων αλλαγών...

 
Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;
 
Η αισιοδοξία έρχεται μόνο από την αφύπνιση και την κινητοποίηση του λαού... Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος. Μπορώ να φανταστώ, αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες.
 
Πώς βλέπεις τα πράγματα στο χώρο της υποκριτικής, εν μέσω οικονομικής κρίσης;
 
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε πολλοί και οι σειρές έχουν μειωθεί κατά πολύ. Εκεί που πριν από μερικά χρόνια γίνονταν 45 σίριαλ, τώρα γίνονται τρία. Και να φανταστείς ότι τότε που γυρίζονταν πολλές σειρές το ποσοστό ανεργίας των ηθοποιών ήταν στο 90%, οπότε μπορείς να φανταστείς τι γίνεται τώρα... Δεν ξέρω ποιος έχει παρερμηνεύσει τι, πάντως οι ηθοποιοί δεν είναι σε προνομιακή θέση και δεν έχουν τα πολλά χρήματα, που νομίζει ο κόσμος.

 
Εσύ πάντως φέτος συμμετείχες στο “Νησί” και στην ταινία “Κόκκινος Ουρανός” με τον Απόστόλη Τότσικας. Νιώθεις ευνοημένος που παρά την κρίση κάνεις ποιοτικές δουλειές;
 
Νιώθω πολύ τυχερός που σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο έκανα κάποιες καλές δουλειές. Σε καμιά περίπτωση, όμως, αυτό δεν εξασφαλίζει το μέλλον. Και μια και δυο και πέντε δουλειές να κάνεις δεν σημαίνει ότι θα έχεις δουλειά και τον επόμενο χρόνο.
 
Τι έχει αλλαξει στη νοοτροπία των ηθοποιών του σήμερα σε σχέση με το παρελθόν;
 
Το 2011 δεν μπορούμε να έχουμε ηθοποιούς με το μοντέλο του ανθρώπου του '50. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα τα μέσα είναι αδηφάγα κι αν κάποιος δίνει κάθε λίγο και λιγάκι συνεντεύξεις, δεν θα υπάρχει δουλειά για εκείνον και θα τα γνωρίζεις όλα μέσα από τις συνεντεύξεις. Η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι η υπερπροβολή... Στο εξωτερικό οι ηθοποιοί δίνουν τρεις συνεντεύξεις για κάθε δουλειά και μιλούν γι' αυτήν και για τίποτα άλλο. Αλλά, εκεί οι ηθοποιοί δεν παίρνουν τους παπαράτσι τηλέφωνο να τους πουν “θα είμαι εκεί, ελάτε να με φωτογραφίσετε”... Πάντως, υπάρχουν και ηθοποιοί που διαφέρουν και το ότι δεν δίνουν συνεντεύξεις δεν σημαίνει ότι είναι ψώνια, αλλά ότι κρατούν ένα χαμηλό προφίλ και θέλουν ο κόσμος να τους γνωρίζει μέσα από τη δουλειά τους.

 
Έχει περάσει από το μυαλό σου να φύγεις και να πας να δουλέψεις στο εξωτερικό;
 
Όταν μιλάμε για εξωτερικό δεν μιλάμε για καριέρα, αλλά να πας και να κάνεις μια οποιαδήποτε δουλειά γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην Ελλάδα. Θα φύγεις για να διεκδικήσεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πάντως τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό για να βρω καλύτερες συνθήκες ζωής και όχι τόσο για να βγω να κάνω καριέρα σε άλλη χώρα.

Από τα γυρίσματα της σειράς
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 18:25

Check this
Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!
Κάν'το μόνη σου: Πως να φτιάξεις ένα clutch από πλαστικοποιημένο χαρτί!
Meghan Markle: Η sexy σύντροφος του πρίγκιπα Harry αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της
Θέλεις να πεις “Goodnight moon” και να κοιμηθείς ήσυχη; Αυτά είναι τα φυτά που πρέπει να έχεις στο υπνοδωμάτιο
Top 10