Η Τζένη Μπότση μιλά στο TLIFE για “Το ξέσπασμα του φεγγαριού”!

Για το ρόλο της στη νέα ταινία της Odeon “Το ξέσπασμα του φεγγαριού” μίλησε η γνωστή ηθοποιός Τζένη Μπότση, που υποδύεται την γυναίκα του Κώστα Αποστολάκη.

Στο πλαίσιο του κρητικού γλεντιού που έγινε την Τρίτη στο εστιατόριο PECORA NERA, στους Αμπελόκηπους, η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε εκεί μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας και μίλησε για το ρόλο της στην ταινία και την πορεία της στο χώρο του θεάματος.

Τι προτιμάτε πιο πολύ το τραγούδι ή την υποκριτική;

Θέλω να σου πω ότι πάω πάντα σαν ηθοποιός και φετος με την Μαρινέλλα στο Παλλάς και πέρσι με την Ευριδική και τον Κοργιαλά. Απλά παίζοντας στο τραγούδι είμαι λίγο χαριτωμένη, γι’ αυτό αρέσει.

Στην ταινία ποιο ρόλο υποδύεστε;

Την γυναικά του Κωστή Αποστολάκη!

Δεν είστε εσείς η πέτρα του σκανδάλου;

Όχι, η πέτρα του σκανδάλου είναι η Τάνια Τρύπη!

Δεν έχετε βεντέτα και μεταξύ σας;

Όχι εγώ είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος, παίζω μια δασκαλά που αγαπάει το παιδί της και θέλει να το βοηθήσει. Θέλω να σου πω, ότι η ταινία είναι αληθινή ιστορία και είχε γίνει 20 χρόνια πρίν στην Κρήτη.

Τι προτιμάτε πιο πολύ την τηλεόραση, τις live εμφανίσεις ή το θέατρο;

Προτιμώ και τα 3 δεν μπορώ να ξεχωρίζω κάτι πιο πολύ. Δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στην τηλεόραση. Η τηλεόραση μου έδωσε αναγνωρισιμότητα!

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν ν’ ασχολήθουν με την τέχνη του ηθοποιού;

Αν δεν είναι εισοδηματίες να μην το επιχειρήσουν.

Τόσο σκληρά είναι τα πράγματα;

Όχι αν δεν παίρνουν ενοίκια να μην το κάνουν. Δυστυχώς αλλά έτσι είναι…

Το λέτε λόγω κρίσης;

Όχι, παντα το λέω! Από την τηλεόραση μπορούσαμε να ζούμε! Τώρα που δεν υπάρχει τηλεόραση τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο θέατρο πάντα οι μισθοί ήταν χαμηλοί. Είναι και η τρέλα του ηθοποιού. Ένας συνεχής αγώνας. Ένα ταξίδι…

Ποια είναι η δική σας Ιθάκη;

Η Ιθάκη είναι ωραία στα ποιήματα… Η Ιθάκη για ‘μένα είναι η Ικαρια. Για ‘μένα η Ιθακη δεν υπάρχει πια, βλέπεις την Λεωφορό Κηφισίας. Τόσο πεζά!

Είστε σκληρή και για Ικαριώτισσα που πρέπει να είστε χαλαρή;

Είμαι από την Ικαρία δεν ζω εκεί, ζω εδώ, άρα δεν έχω πάρει όλα τα κουσούρια τους…

Τον εαυτό σας πώς το φαντάζεστε σε λίγα χρόνια;

Να είμαι καλά, να ζω εγώ και οι γύρω μου με χαμόγελο και αξιοπρέπεια. Δεν θέλω να κάνω συγκεκριμένα όνειρα γιατί, όπως λεει και ο λαός μας, όταν κάνεις όνειρα ο Θεός γελάει.

Πιστεύετε ότι υπάρχει οικονομική, ηθική ή πολιτισμική κρίση;

Η κρίση χτυπάει παντού! Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλες κρίσεις, τώρα απλά έχουμε την οικονομική και μας φαίνεται πιο πολύ και το συζητάμε πιο πολύ. Αλλά πιστεύω ότι οι επόμενες γενιές θα είναι καλύτερα, έχουν πιο πολύ μυαλό, έχουν πιο πολλές πληροφορίες.

Έχουν πιο πολλή ελευθερία;

Ναι θα διαχειριστούν την ελευθερία τους καλύτερα απ’ ότι εμείς. Πιστευω στα νέα παιδιά, εξάλλου αν δεν πιστεύαμε σε αυτά το χάνουμε το παιχνίδι.

Συνέντευξη: Γιώργος Καζιάνης

Read More

And More