Το οδοιπορικό του TLIFE στη Δονούσα με αφορμή το γάμο της Κ. Παπουτσάκη!

Καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά… Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο; Το απέραντο γαλάζιο της χώρας είναι το καλύτερο background για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις αλλά και για πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας, όπως είναι για παράδειγμα η μέρα του γάμου μας! Το TLIFE ταξίδεψε μέχρι την Δονούσα με αφορμή τον γάμο της Κατερίνας Παπουτσάκη και του Παναγιώτη Πιλαφά και μαγεύτηκε από την ομορφιά του νησιού των νοτιοανατολικών Κυκλάδων.10 μίλια βόρεια της Αμοργού και ανατολικά της Νάξου κρύβεται ένας μικρός παράδεισος!

/

Ο φωτογράφος του TLIFE Πέτρος Χόντος γύρισε το νησί και κατέγραψε με τον φακό του τις πεντακάθαρες παραλίες με τα γκρίζα βράχια που βουτάνε στα νερά τους, τις γραφικές γωνιές με τα κυκλαδίτικα σπίτια και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η ηθοποιός και ο επιχειρηματίας δεν επέλεξαν τυχαία να παντρευτούν στο νησί που πήρε το όνομά του από τον θεό Διόνυσο, ο οποίος έζησε σ’ αυτό. Φυσικά, στο γάμο της Κατερίνας βρέθηκε όλο το νησί! Οι κάτοικοί του είναι ζεστοί άνθρωποι και ιδιαίτερα φιλικοί, η ομορφιά του τοπίου περνάει και στις ψυχές τους…

Το τοπίο συμπληρώνεται από μια χρυσή αμμουδερή παραλία και ένα λόφο με ένα ασβεστωμένο κάτασπρο εκκλησάκι, την Παναγία. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου λαμβάνει χώρα λαμπρός εορτασμός.

Δεν υπάρχει αρκετό πόσιμο νερό στην Δονούσα εκτός από την “πηγή” στο χωριό Μερσίνι, το οποίο ρέει ακατάπαυστα.

Τέλειος συνδυασμός του πράσινου και της απέραντης θάλασσας….

Υπάρχει μια βάρκα ονόματι “λάντσα” η οποία μεταφέρει τους τουρίστες σε απομακρυσμένες ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες.

Ασβεστωμένα σπίτια με μπλε και ενίοτε πράσινα παράθυρα που απλώνονται αμφιθεατρικά πάνω από την προβλήτα και τον μώλο κάνουν το κυκλαδίτικό χρώμα του νησιού πιο ζωντανό.

Αν και ο πληθυσμός του νησιού συγκεντρώνεται κυρίως στη χώρα, το Σταυρό, που βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού υπάρχουν άλλοι 3 οικισμοί, η Μεσαριά, το Μερσήνι και η Καλοταρίτισσα.

Από το υψηλότερο σημείο που είναι το βουνό ο “Πάππας” μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαίσια πανοραμική θέα.

Η Δονούσα αποτελεί έναν γοητευτικό προορισμό για ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές. Ένα μικρό νησί ξεχασμένο από το χρόνο. Θυμήσου το όμως όταν σχεδιάζεις την επόμενη καλοκαιρινή σου εξόρμηση!

Read More

And More