Ν. Ευαγγελάτος: Πέταξε με το ιστορικό αεροσκάφος Alpha Jet! Φωτογραφίες

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε ο Νίκος Ευαγγελάτος που πέταξε σήμερα το πρωί με το ιστορικό Alpha Jet των Flying Bulls. Το θρυλικό αεροσκάφος της Red Bull βρέθηκε για πρώτη φορά στους ελληνικούς αιθέρες, με αφορμή την Athens Flying Week.
Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και απαθανάτισε καρέ καρέ τη επίδειξη του αεροσκάφους και τη μοναδική εμπειρία του Νίκου Ευαγγελάτου που συμμετείχε στη διαδικασία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των υπεύθυνων της διοργάνωσης.

Μαζί με τον έμπειρο πιλότο στο μπροστινό κάθισμα πέταξε για περίπου 15 λεπτά πάνω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου και μόλις προσγειώθηκε δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος από τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο του 3ήμερου αεροπλανικού show, βρέθηκε στην Ελλάδα η ομάδα των “ακροβατών του αέρα” της Red Bull με πιλότο τον Philipp Haidbauer και συγκυβερνήτη τον Daniel Angerer, για να προσφέρουν στο κοινό μια απίστευτη εναέρια επίδειξη με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα.
Λίγα λόγια για τους Flying Bulls
Οι Flying Bulls είναι μια ομάδα παθιασμένων φανατικών των ιστορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Διαθέτουν ένα στόλο που περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα αεροσκάφη στην ιστορία και μοναδικές γνώσεις για τη συντήρηση και επισκευή τους. Η συλλογή τους περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια αεροσκάφη όπως το Lockheed P-38 Lightning, ένα Αμερικάνικο B-25J Mitchell, ένα Chance Vought F4U-4 Corsair και ένα DC-6.

Λίγα λόγια για το Alpha Jet
Τέσσερα απολύτως λειτουργικά αεροπλάνα τύπου Alpha Jet “εν αποστρατεία” ανήκουν στο στόλο των Flying Bulls της Red Bull. Κατασκευασμένα από τις εταιρείες Dassault, Breguet, και Dornier, η στρατιωτική εκδοχή αυτού του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας αρκετών χωρών (όπως της Πορτογαλίας, της Αιγύπτου του Μαρόκο και πέντε άλλων αφρικανικών χωρών που συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα). Λόγω της άρτιας κατασκευής τους και της αξιοπιστίας τους σε τεχνικό επίπεδο, τα Alpha Jet χρησιμοποιούνται και σήμερα για εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Δες φωτογραφίες:

Read More

And More