Βόλτα με τα παιδιά και τους φίλους σου γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο! Δες τις προτάσεις του TLIFE

Το Σαββατοκύριακο έφθασε και σίγουρα σκέφτεσαι πως θα περάσεις αυτές τις δυο μέρες που δεν δουλεύεις. Ενόψει των εορτών τα μέρη που μπορείς να πας είναι πολλά και όλα έχουν μια ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα. Το TLIFE σου προτείνει τις καλύτερες επιλογές για να περάσεις ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Ντύσου ζεστά, φόρα γάντια, κασκόλ και μπότες, πάρε τον καλό σου, την οικογένειά σου ή τους φίλους σου και… καλή διασκέδαση!

Ένα από τα μεγαλύτερα event που δεν πρέπει να χάσεις είναι η φωταγώγηση ψηλότερου φυσικού δέντρου της Πλατείας Συντάγματος που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Από τις 6:00 μ.μ. η Πλατεία Συντάγματος θα πλημμυρίσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, για να ακολουθήσει στις 7:00 μ.μ. η φωταγώγηση του δέντρου. Αμέσως μετά, και για μία ώρα, τη μελωδική σκυτάλη θα πάρουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων με συναυλία της Big Band, χαρίζοντας όμορφες μουσικές στιγμές σε όσους θα βρίσκονται εκεί.
Ακόμη, από τα πιο ωραία σημεία της πόλης είναι το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Badminton! Λειτουργεί καθημερινά από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 23:00 το βράδυ και Σαββατοκύριακα και αργίες από 10:00 το πρωί ως τις 23:00 το βραδυ. Λειτουργεί επίσης και bazaar με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Θεατρικά δρώμενα και άλλα πολλά σε ένα χώρο έκτασης 6,000τμ. Επίσης τα παιδιά μπορούν να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να του το στείλουν! Κι όλα αυτά μέχρι τις 9/01!
Χριστούγεννα με παγοπέδιλα: Ως τις 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά θα λειτουργεί το παγοδρόμιο της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι μπορούν να βρεθούν εκεί και να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους!
Παγοδρόμιο στο Athens Heart: Τo ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο παγοδρόμιο, 800 τετραγωνικών μέτρων, περιμένει τους φίλους του πατινάζ κάθε ηλικίας, για να ζήσουν μοναδικές στιγμές με ατελείωτες βόλτες και extreme φιγούρες στον πάγο. Προπονητές από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίων θα βρίσκονται εκεί για να επιβλέπουν τις προσπάθειες των επίδοξων πατινέρ, αλλά και να εκπαιδεύουν με ασφάλεια όσους θέλουν να εξασκηθούν σε αυτό το δημοφιλές και ευχάριστο σπορ.

Παράλληλα, προγραμματισμένα events υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα για τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου κατά τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 15:00 και στις 20 Δεκεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 18:00, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την επίδειξη ομάδων χόκεϋ και ατομικού καλλιτεχνικού πατινάζ.
Πατινάζ στο Golden Hall: Το Golden Hall γεμίζει ζωή και σε προσκαλεί να φορέσεις τα παγοπέδιλα σου και να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου πάνω στον πάγο, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Συνδύασε, λοιπόν, την ανεπανάληπτη εμπειρία του παγοδρομίου με τα 131 επώνυμα καταστήματα και τις συναρπαστικές γευστικές επιλογές των cafe & εστιατορίων.

Για μικρούς και μεγάλους: Αυτό το Σάββατο και την Κυριακή είναι οι δυο τελευταίες μέρες παραστάσεων του “Aladdin On Ice” στο κλειστό Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ).

Για τις μουσικόφιλες: Το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι η Ήβη Αδάμου θα βρίσκεται στο Metropolis του “The Mall Athens” για να ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της.
Για τις θεατρόφιλες: Φέτος τα Χριστούγεννα το Lido Music Theatre στολίζει καράβι! Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ της Μπέσσυ Μάλφα σε περιμένουν σε μια εορταστική βραδιά γεμάτη μουσική. Το ταξίδι ξεκινά με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, περνά από Τουρκία και Ινδία για να καταλήξει σε ένα μεγάλο Ελληνικό γλέντι!

Οι Θανάσης Δόβρης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μπέσσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ορέστης Τζιόβας, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιώργος Χατζής και ο Βαγγέλης Γιαννάκης όπως δεν τους έχεις ξαναδεί ή μάλλον ξανακούσει!
Εισιτήριο γενική είσοδος: 25 ευρώ. Φοιτητικό εισιτήριο και για ανέργους: 10 ευρώ με ποτό. Ελάχιστη κατανάλωση/άτομο στο τραπέζι: 10 ευρώ για ποτό / 20 ευρώ για φαγητό. Ποτό στο bar: 5 ευρώ. Φιάλη κρασί: 20, 30 και 60 ευρώ, απλή φιάλη: 80 ευρώ, φιάλη σπέσιαλ: 100 ευρώ.
Για τις cinefil: “Ο λόγος του βασιλιά” στους κινηματογράφους Odeon.

O Άλμπερτ, Δούκας του Γιορκ και αρκετά κλειστός χαρακτήρας, ταλαιπωρείται από μια εξουθενωτική δυσκολία στην ομιλία. Ύστερα από ένα δημόσιο σκάνδαλο, ο Άλμπερτ πρέπει να αναλάβει τον θρόνο στη θέση του αδερφού του, Ντέιβιντ. Παρά το πρόβλημά του, είναι πλέον αυτός ο βασιλιάς. Η σύζυγός του Ελίζαμπεθ, βρίσκει έναν λογοθεραπευτή, τον Λάιονελ Λογκ, και έτσι μια σημαντική φιλία γεννιέται ανάμεσα στους δύο άντρες, που δεν διορθώνει απλά την ομιλία του Άλμπερτ, αλλά και τον βοηθά να βρει το σθένος να κυβερνήσει ως βασιλιάς.

“Skyline” στους κινηματογράφους Village.

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας “Skyline”, παράξενα φώτα εμφανίζονται στην πόλη του Λος Άντζελες, κάνοντας τους ανθρώπους να βγουν έξω από τα σπίτια τους, όπως οι σκώροι στη φωτιά. Μόλις όμως βγαίνουν έξω, μια τρομακτική εξωγήινη δύναμη τους “καταπίνει”, εξαφανίζοντας το ανθρώπινο γένος από το πρόσωπο της γης. Είναι θέμα ωρών πριν χαθούν όλοι.

Για τους κάτοικους της Θεσσαλονίκης: Ως τις 5 Ιανουαρίου 2011 η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπά στον “Παραμυθόκοσμο” στο 2ο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα αποτελείται από ξύλινα σπιτάκια στο χώρο του Magic Parc, πλάι από το Mediterannenan Cosmos, στη Θεσσαλονίκη.
Παραμυθάδες από όλη την Ελλάδα θα διαβάσουν παραμύθια στο σπιτάκι των παραμυθιών. Τα παιδιά θα στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα γράψουν δικά τους παραμύθια. Θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν με χάντρες στο χαντρόσπιτο, θα φτιάξουν γλυκά ενώ οι μασκότ του Παραμυθόκοσμου θα περιμένουν με πολλές εκπλήξεις όλα τα παιδιά. Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει ζαχαρωτά και παιχνίδια στους μικρούς φίλους του χωριού. Το ζεστό κρασί με κανέλα και γαρύφαλλα και το τσάι “Χριστούγεννα στη Βιέννη” θα ζεστάνει τους μεγάλους φίλους των Χριστουγέννων.
Για γονείς και παιδιά: Το “CHRISTMAS MAGIC CITY” είναι ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνεται από τη HELEXPO και την ATTRACT PRODUCTIONS στη Θεσσαλονίκη. Θα λειτουργήσει μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου του 2011, στους υπαίθριους χώρους, αλλά και σε δύο κλειστά περίπτερα, της ΔΕΘ και θα εκτείνεται σε 16.000 τ.μ.

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει στάσεις σε: θεατρικές παραστάσεις, θεάματα, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικά παιγνίδια, carousel, παγοδρόμια και χριστουγεννιάτικη αγορά.
Ονειρούπολη στη Δράμα: Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή – δράση που πραγματοποιείται στη Δράμα. Ο Δήμος σε αυτή την 7η του προσπάθειά, έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.
Κάθε χρόνο έχει 32 μέρες γεμάτες δράσεις, 32 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 32 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 32 μέρες γεμάτες χαμόγελα.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη… ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Φέτος τα σχέδια του Δήμου είναι μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα. Η Ονειρούπολη έχει ξεκινήσει τη λειτουργίας της στις 3 Δεκεμβρίου 2010 και ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου 2011.
Εκδηλώσεις στην Πάτρα: Το Σάββατο στις 11:30 π.μ. στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία της Πάτρας θα δοθεί παράσταση κουκλοθεάτρου, παντομίμας και ταχυδακτυλουργικής με τίτλο: “Ήταν στα αλήθεια μια φορά μια μπαγκαζιέρα” από το θέατρο κούκλας και μιμικής Φάτσες του Χρήστου Αναστασόπουλου και της Αγγέλας Παναγιωτάτου.
 
Εκδηλώσεις στα Γιαννιτσά: Το Σάββατο στις 20.00, στην Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών. Συμμετέχουν: η Βυζαντινή Χορωδία, το σύνολο καθηγητών παραδοσιακής μουσικής, η Δημοτική Χορωδία, η Χορωδία Νέων, η Μαθητική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και μαθητικά σύνολα. Την επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Α.Δ.Ω.Γ., Γιάννης Ανδρόνογλου. Τιμή εισόδου: 3 ευρώ (Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Γεύμα Αγάπης του Ι.Ν. Αγ.
 
Για τις ζωόφιλες: Οι ημέρες των γιορτών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε την αγάπη μας σε όσους μας έχουν ανάγκη. Για τον λόγο αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου και μικροαντικειμένων, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Όσοι από εσάς θέλετε να βρεθείτε και να συνεισφέρετε οικονομικά μπορείτε να πάτε μεταξύ 9.00-13 και 17.00-21.00 στα γραφεία του στην οδό Λεωνίδου 24 στη Λαμία. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

Read More

And More