Κατερίνα Μουτσάτσου στο TLIFE: Η απόφαση να κατέβει στις Ευρωεκλογές και η δράση της στο εξωτερικό

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στο YouTube το βιντεάκι με τίτλο “I am Hellene’’ με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου. Η όμορφη ηθοποιός, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κατάφερε με αυτό τον τρόπο να περάσει το δικό της μήνυμα.



Ακολούθησαν πολλά ακόμα, με εκατομμύρια views. Η Κατερίνα απέδειξε ότι εκτός από μία όμορφη γυναίκα είναι και μία δυναμική προσωπικότητα, με ισχυρή θέληση και όραμα για την χώρα της. Θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να είναι υποψήφια σε αυτές τις Ευρωεκλογές.

Όλες αυτές τις μέρες συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού με τον οποίο κατεβαίνει που είναι το ΕΠΑΜ ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αίγινα όπου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Λίγο πριν, μίλησε στο TLIFE για την απόφασή της να πάρει μέρος στις εκλογές, για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό ενώ στέλνει και το δικό της μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφια στις Eυρωεκλογές;
Καταρχήν μου έγινε πρόταση. Αλλά όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα το ΕΠΑΜ με εκφράζει σαν πολίτη, δίνοντας μου τη δυνατότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες όπου μπορώ. Σε εποχές “μη φυσιολογικές”, σαν καλλιτέχνη, η καλλιτεχνική από την πολιτική έκφραση, συμβάλλει όταν δεν τη διαχωρίζει κανείς. Παίρνω θέση μέσω της καλλιτεχνικής μου δράσης: κάνοντας τα βίντεο στο YouTube, ταινίες μικρού μήκους (“3-1/2 αμαρτήματα”, “Loverly”), τη πολιτική σειρά κινουμένων σχεδίων (“Η Σάρα και η Μάρα” 22 επεισόδια σε Αγγλικά και Ελληνικά βλ. επεισόδιο 20, και επεισόδιο 22). Αυτά ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής μου σκέψης μέσω της δημιουργίας. Η συμμετοχή μου στο ΕΠΑΜ, που παρεμπιπτόντως δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά κίνημα, είναι όχι μόνο πολιτική δήλωση, αλλά και πολιτική πράξη.

Γιατί με τον συγκεκριμένο συνδυασμό;
Το ΕΠΑΜ, και ιδιαίτερα οι αναλύσεις του Δημήτρη Καζάκη δεν με έχει αφήσει με καμία απορία. Ελπίζω πως η συμμετοχή μου θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών άλλων συμπολιτών μου, έτσι ώστε να ενημερωθούν, και να μελετήσουν – γιατί περί μελέτης πρόκειται – για το τι ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα, και πως μπορούμε όλοι να συνδράμουμε για μια θετική ανατροπή. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Κανένας άλλος… κανένα άλλο κίνημα ή κόμμα, δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει μια απτή, συγκεκριμένη λύση για το οτιδήποτε. Ακούς γενικότητες, αερολογίες, ή ευσεβείς πόθους.

/
Στην παλιά Βουλή

Αν εκλεγείτε, πώς πιστεύετε ότι θα βοηθήσετε την Ελλάδα;
Υπάρχει καταρχήν στο ΕΠΑΜ, και σε μένα προσωπικά, αυτή η διαφορετική αντίληψη και οπτική για την πολιτική: η πολιτική δεν ανήκει αποκλειστικά στους πολιτικούς αλλά στους Πολίτες, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Αν αυτό το έχουν ξεχάσει μία οι πολίτες της Ελλάδας, οι πολίτες και αυτοί που ασκούν πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση το έχουν ξεχάσει εις την χιλιοστή. Δεν τους ενδιαφέρουν οι λαοί, δεν τους ενδιαφέρουν οι Άνθρωποι, το ανθρώπινο στοιχείο. Η πρώτη προτεραιότητα μου, και όλων μας, είναι να το θυμίσουμε αυτό, και στους μεν και στους δε. Οι Άνθρωποι έχουν τον πρώτο λόγο. Πρέπει να γεφυρωθεί αυτό το κενό. Η ΕΕ έχει ξεχάσει τους Ανθρώπους – ή τέλος πάντων τους παρακάμπτει απροκάλυπτα – για να εξυπηρετεί άλλα δικά της συμφέροντα.

Πιστεύετε έχει αλλάξει η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για την χώρα μας;
Καθόλου. Η εικόνα είναι η ίδια. Διασυρμός και μαύρη προπαγάνδα. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, έτσι για να σπάνε τα νεύρα όλων μας. Τα διεθνή ΜΜΕ -όπως και τα Ελληνικά υποκινούμενα – συνεχίζουν την προπαγάνδα τους. Που και που λένε και κανά “καλό”, για στάχτη στα μάτια – όπως το περίφημο “πρωτογενές πλεόνασμα” για παράδειγμα, που καθόλου δε βοηθάει, εφ’ όσον διατυμπανίζεται για συγκεκριμένους λόγους, και δε θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ απ’ την πραγματικότητα… Στάχτη στα μάτια των Ελλήνων… και όχι μόνο. Εξαπατούνται οι άνθρωποι παντού… Εξαπατούνται και οι ίδιοι οι Έλληνες. Ούτως η άλλως η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σημασία, για τον Έλληνα που υποφέρει, ή για τον ξένο. Η αλήθεια της χώρας έχει σημασία, και για τους “μέσα” και για τους “έξω”.


Ποιο είναι το μήνυμα σας προς το ψηφοφόρους;
Ψάξε. Μελέτησε. Γίνε επιτέλους Πολίτης. Νιώσε ότι είσαι κομμάτι ενός συνόλου, ενός λαού, μιας συλλογικότητας. Μην παραμένεις ιδιώτης (με την Αγγλική σημασία της λέξης “idiot”). Μην απαρνιέσαι τη ρίζα σου, και τον Πολιτισμό του οποίου είσαι συνεχιστής… Και μην κολλάς σε ιδεολογίες. Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τα πάντα, και να είσαι κύριος του εαυτού σου, νοικοκύρης στο σπίτι σου, σε μία από τις ομορφότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Οι Άνθρωποι είμαστε πολλοί, και είμαστε πάντα η πλειοψηφία.

Read More

And More