Λ. Γιώρκας στο TLIFE: “H Εurovision ήταν μια διαδρομή με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στγμές”

Για το ταξίδι του στη Γερμανία, τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει η συμμετοχή του στη Eurovision, τον έρωτα και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με την κοπέλα του μιλά ο Λούκας Γιώρκας στο TLIFE.

Ο γνωστός τραγουδιστής που πριν από ενάμιση μήνα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού με τη συμμετοχή του στη Eurovision και την κατάκτηση της 7ης θέσης που γέμισε χαρά και περηφάνεια τους Έλληνες, αποκαλύπτει όλα όσα έζησε στον τελικό και τί γεύση του άφησε η συμμετοχή του στο διαγωνισμό τραγουδιού. Την ίδια στιγμή, ο Λούκας εξομολογείται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή του ο έρωτας και αποκαλύπτει, αν τελικά ζήλεψε η σύντροφός του από τα θετικά σχόλια του γυναικείου πληθυσμού…

Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει το ταξίδι στη Γερμανία και η συμμετοχή στον τελικό της Eurovision;
Γενικά η Εurovision ήταν μια διαδρομή με ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στγμές για όλη την ομάδα μας. Σίγουρα όλα αυτά, όπως φάνηκε και στο τέλος, ενέργησαν θετικά κι έτσι είχαμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Επίσης το να τραγουδάς σε μια ευρωπαϊκή σκηνή, μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο και τόσα εκατομμύρια πίσω απο τις κάμερες, σίγουρα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Πώς ένιωσες όταν ανέβηκες στη σκηνή για να τραγουδήσεις γνωρίζοντας ότι πολλοί Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό περίμεναν να ακούσουν τη δική σου ερμηνεία;

Απλά ήξερα ότι αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να δώσω όλη μου τη ψυχή τα τρία αυτά λεπτά πάνω στη σκηνή και να είμαι ο εαυτός μου. Από εκεί και πέρα ήμουν έτοιμος νομίζω για την κάθε κριτική και το κάθε αποτέλεσμα.

Ποια ήταν η πιο όμορφη και η πιο άσχημη (δύσκολη) στιγμή που πέρασες στη Εurovision;

Οι όμορφες στιγμές ήταν πάρα πολλές. Μια από αυτές που θα θυμάμαι για πάντα ήταν οι στιγμές που πέρασα με τον κύριο Μητροπάνο στις πρόβες. Άσχημες στιγμές νομίζω θα ήταν άδικο να θυμάμαι, μετά απά μια τόσο έντονη εμπειρία η οποία στο τέλος της μόνο καλές αναμνήσεις έχει αφήσει στο μυαλό μου.

Ποιος είναι ο απολογισμός που κάνεις με βάση τη συμμετοχή σου; Είσαι ευχαριστημένος με τη θέση που πήρες; Νιώθεις αδικημένος που δεν ήσουν στην πρώτη τριάδα, παρόλο που στον ημιτελικό τερμάτισες πρώτος και είχες και πολύ μεγάλο κοινό;
Είμαι όχι απλά ευχαριστημένος αλλά ευτυχισμένος μπορώ να πω! Όλη αυτή η πορεία έκλεισε με το καλύτερο αποτέλεσμα για μας αν πάρουμε σαν βάση τις ελάχιστες παροχές που είχαμε. Αν πω ότι νιώθω αδικημένος μετά απά τέτοιο επίτευγμα θα ήμουν πολύ αλαζόνας. Νομίζω ότι τα αναλυτικά αποτελέσματα και το κοινό με την αγάπη του μας κάνουν να νιώθουμε πολύ πιο περήφανοι ακόμα, ανεξάρτητα από τη θέση μας.

Κατά τη διαμονή σου στη Γερμανία είδαμε πως είχες ιδιαίτερη απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό. Αυτό ενόχλησε την σύντροφό σου;
Όταν μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση τότε μπορούμε να αγνοούμε τα όσα πολλές φορές λένε για μας, καλά και κακά!
Ο έρωτας παίζει ρόλο στη ζωή σου, στην ψυχολογία σου και στην καλή σου απόδοση στη σκηνή;
Ενοείται ότι παίζει ρόλο. Αρχικά ο έρωτας παρακινεί τον άνθρωπο στο να γίνει πιο δημιουργικός. Τον εμπνέει και τον ελευθερώνει πολλές φορές οδηγώντας τον σε μονοπάτια του χαρακτήρα του που μπορεί και ο ίδιος να μην τα γνωρίζει. Θεωρώ ότι ο έρωτας, ο ενθουσιασμός και η αγάπη είναι πολύ παραγωγικά στοιχεία στη ζωή του καθενός.

Λιγο μετά το διαγωνισμό, ο Κώστας Μακεδόνας σε συνέντευξη που έδωσε είπε πως δεν σε γνωρίζει και ούτε είχε ακούσει το τραγούδι που μας εκπροσώπησε στη Εurovision. Σε στενοχώρησε αυτή η δήλωση;
Δε με στεναχώρησε καθόλου. Ο κύριος Μακεδόνας είναι ένας καταξιωμένος τραγουδιστής με μέγαλη πορεία στο χώρο της μουσικής και σε μια σκηνή η οποία δεν εμπλέκεται και ιδιαίτερα με τη Εurovision. Άρα περισσότερο λογικό είναι να μην με γνωρίζει. Έγω σίγουρα γνωρίζω και θαυμάζω πολύ το έργο του!
Η δημοσιότητα που πήρες τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει την καθημερινότητά σου; Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, όταν σε βλέπουν στο δρόμο; Τί σχόλια ακούς;
Σίγουρα έχει αλλάξει την καθημερινότητα μου. Ο κόσμος είναι πιο εκδηλωτικός και αρκετές φορές έτυχε να μου πουν συγχαρητήρια για την πορεία που είχαμε ως ελληνική αποστολή στη Γερμανία. Σίγουρα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για ‘μενα γιατί μέσα απά αυτήν την αγαπη παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Θεωρείς πως σου έκανε καλό η συμμετοχή στο διαγωνισμό;
Η Εurovision μου έκανε καλό σε πολλά επίπεδα. μετά από όλη αυτήν τη διαδρομή, τη συναναστροφή με πολυ σημαντικούς ανθρώπους και όλη αυτήν τη σκληρή προετοιμασία που κάναμε για να είμαστε έτοιμοι τη βραδιά του ημιτελικού και του τελικού αργότερα, αποκομίσαμε όλοι πολύ σημαντικά εφόδια για να συνεχίσουμε ο καθένας την πορεία του.
Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σου;
Συνεχίζονται οι εμφανίσεις μας στη Θεσσαλονίκη, στο Βarbarella Summer με τον Γιώργο Σαμπάνη. Επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησε ως digital single το καινούριο μου τραγούδι σε μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλημ, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ για ακόμα μια φορά. Το τραγούδι έχει τίτλο “για πρώτη φορά” κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πρώτου μου ολοκληρωμένου δίσκου με τη ΜINOS EMI -η οποία ήταν δίπλα μου απο την αρχηή της συνεργασίας μας- και εύχομαι να είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει τον Σεμπτέμβριο. Σας εύχομαι καλη ακρόαση.

Read More

And More