Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.10.2012 | 19:35
Εβίτα Τσιλοχρήστου Tweet me @evitatsi

H Μαντώ μιλά στο TLIFE για τον χωρισμό της, τα παιδιά της και νέα επαγγελματικά της βήματα!

H Μαντώ μιλά στο TLIFE για τον χωρισμό της, τα παιδιά της και νέα επαγγελματικά της βήματα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Μαντώ έχει πίσω της τεράστιες μουσικές επιτυχίες κυρίως στη δεκαετία του '90 και ετοιμάζεται να μας εκπλήξει και πάλι με το νέο της δίσκο! Τελευταία την είδαμε να τραγουδά στη μεγάλη συναυλία του Φοίβου και μας προκάλεσε εντύπωση που βγήκε στην επιφάνεια ο χωρισμός της από τον Γιώργο Χατζηπαύλου.

Η διάσημη καλλίφωνη τραγουδίστρια, μίλησε στο TLIFE για τη νέα δισκογραφική της δουλειά, τις εμφανίσεις της, την καθημερινότητά της, την αποχή της από τα δρώμενα τα τελευταία χρόνια αλλά και για τον χωρισμό της.

Τι ετοιμάζετε επαγγελματικά αυτή την περίοδο; "Αρχικά ετοιμάζω εμφανίσεις για τον χειμώνα, σε κάποιες μουσικές σκηνές, με κεντρικό άξωνα πάντα την ποιότητα. Οι εμφανίσεις θα είναι πάνω στο δικό μου ρεπερτόριο αλλά και πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο. Ήδη το στήνουμε το πρόγραμμα και βγαίνει πάρα πολύ ωραίο! Παράλληλα ετοιμάζω και δισκογραφική δουλειά, η οποία πιστεύω θα είναι έτοιμη με την καινούρια χρονιά. Πρόκειται για έναν δίσκο που θα έχει ποιοτικά τραγούδια, με πολύ ωραιο μοντέρνο ήχο και καλές ενορχηστρώσεις. Οπωσδήποτε θα έχει και στοιχεία του παρελθόντος, γιατί το παρελθόν ήταν λαμπρό! Όχι για μένα προσωπικά, αλλά γενικά για τη μουσική. Ό,τι θυμίζει λοιπόν λίγο παρελθόν είναι σίγουρο ότι θα ναι κι αξιόλογο!"Ακόμη στον  δίσκο δεν έχει οριστικοποηθεί κάποια συνεργασία που να είναι ανακοινώσιμη, για τα live μπορώ να αποκαλύψω γιατί μόλις συμωνήσαμε! Θα είμαι λοιπόν από 21 Νοεμβρίου και τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον στο Shamone στο Γκάζι και από τις 15 Ιανουαρίου θα είμαι στο Half Note επίσης για τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον. Για μία εμφάνιση θα είμαι και στις 4 Νοεμβρίου στο Noiz στο Γκάζι."Για αρκετά χρόνια απείχατε από τα δρώμενα και τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν επιλογή σας; "Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι απείχα. Συνέχεια έκανα πράγματα... Και στη Eurovision συμμετείχα, το 2003, αφού γέννησα τον γιο μου και γενικά έκανα πράγματα αρκετά. Τα πράγματα όμως στη μουσική άλλαξαν γενικότερα. Έπεσαν οι ρυθμοί, έπεσε η δισκογραφία, ειδικά με το downloading και το ίντερνετ... Δεν υπήρχε πια το πεδίο να κινηθούμε τόσο άνετα όσο παλιότερα. Έπεσαν οι πωλήσεις  πάρα πολύ, έκλεισαν μαγαζιά, άλλαξε το σκηνικό, έγιναν τα πράγματα πιο εφήμερα... Ξεκίνησαν τα προβλήματα στον κόσμο, χρόνο με το χρόνο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα και φυσικά ήταν κι επιλογή μου ν' ασχοληθώ με τη μητρότητα. Ήταν μια περίοδος στη ζωή μου πολύ ευτυχισμένη και ήθελα να τη ζήσω.. Κι ακόμα είναι βέβαια. Αυτή η οικογενειακή περίοδος η δική μου, συνέπεσε και με την κρίση στη μουσική βιομηχανία. Παρόλο αυτά όμως έκανα εγώ δισκογραφικές δουλειές. Το 2008 έβγαλα το "Μαντώ 2" που πήγε πάρα πολύ καλά. Ειδικά το κομμάτι "Δωσ' μου λόγο να σωθώ"... Έκανα πράγματα απλά η εποχή από το 2005 και μετά δεν ευνοεί για μεγάλες επιτυχίες, ούτε για δουλειές σε μαγαζία για έξι μέρες την εβδομάδα, ούτε για μήνες. Έχουμε πάει πολύ πίσω..."Σας έχει πικράνει κάποια στιγμή της καριέρας σας;
"Όχι, δεν θα το έλεγα. Δεν με έχει πικράνει κάτι ιδιαίτερα. Θα έλεγα ότι είμαι από τις τυχερές στον χώρο, που είχα μία ομόφωνη γενική αποδοχή, που είναι πάρα πολύ τιμητικό για εμένα. Και με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν είχα ποτέ να αντιμετωπίσω προβλήματα, είτε με συναδέλφους... Πιο πολλές ευχάριστες στιγμές είχα, παρά δυσάρεστες. Το μόνο που δεν κατάφερα μια προσωπική μου διεθνή καταξίωση, αν και ως συνθέτης έκανα διεθνή επιτυχία με τη συνεργασία μου με τη Jessica Simpson, που κερδίσαμε και MTV Award."

Έχετε κάποια δυνατή φιλία από τον χώρο;
"Από τον χώρο φιλία, με την έννοια ότι κάνουμε παρέα, όχι λόγω διαφορετκών τρόπων ζωής και συνθηκών. Γενικά όμως με τους συναδέλφους έχω άριστες σχέσεις με όλους."Πολλοί συναδελφοί σας εξαιτίας της αλλαγής των συνθηκών στον χώρο, έπεσαν ακόμη και σε κατάθλιψη. Εσείς αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα; "Εγώ όχι, καμία σχέση. Θα έλεγα μάλιστα ότι ένιωσα και τυχερή. Ότι επιτέλους βρήκα την ευκαιρία να κάνω ταξίδια αναψυχής, διακοπές... Επειδή δούλευα πολύ από μικρό κοριτσάκι, 14 - 15, βρήκα επιτέλους την ευκαιρία να αράξω λίγο στο σπίτι... Πριν από αυτό ζούσα μέσα ένα αεροπλάνο!"

Με τον δεύτερο σύζυγό σας, Γιώργο Χατζηπαύλου έχετε χωρίσει; "Ναι, δεν είναι φρέσκο έχουμε πάνω από 4 χρόνια. Έχουμε άριστες σχέσεις, όμως. Δεν θα έβγαινε ποτέ ότι χωρίσαμε... Ήμουν σε μια τηλεοπτική εκπομπή κι απλά το έφερε η συζήτηση. Δεν μιλάω για τα προσωπικά μου αλλά ούτε είμαι άνθρωπος που θα πω ψέματα. Δεν έχω να κρύψω κάτι...Νομίζω ότι η προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη δεν αφορά τον κόσμο. Ειδικά όταν ο καλλιτέχνης αυτός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την προσωπική του ζωή για να προβληθεί... Απλώς το έφερε η κουβέντα, προέκυψε και είπα το γεγονός, ότι δεν είμαστε πια μαζί. Ήμασταν 10 χρόνια μαζί αλλά έχουμε πολύ καιρό που χωρίσαμε... Και με τον πρώτο σύζυγό μου για 10 χρόνια ήμασταν μαζί."


Είσαστε ανοιχτή στον έρωτα και σ' έναν τρίτο γάμο;
"Για τον έρωτα... βεβαίως, γιατί όχι; Η ζωή είναι πάντα μπροστά! Για τον γάμο... είναι πολύ ωραίο, ακούγεται ρομαντικό αλλά πολύ δύσκολο να γίνει στην πράξη. Πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να συμπέσουν πολλά μαζί. Πρέπει να συγκεντρώνει πάρα πολλά το άτομο και είναι δύσκολο στην εποχή μας. Έχουνε δύσκολες οι σχέσεις και οι άνθρωποι. Δεν συμβιβαζόμαστε πολύ, έχουν αλλάξει τα πράγματα."To 2008 στη βάπτιση της κόρης τους, Μαρίας
Με τα δύο σας παιδιά πώς περνάτε τον χρόνο σας;
"Ο γιος μου είναι έντεκα ετών και η κόρη μου επτά. Κάνουμε βολτίτσες, πράγματα που δεν απαιτούν πολλά έξοδα, γιατί στην εποχή μας καλό είναι να λειτουργούμε συνετά όσο αφορά τα οικονομικά μας... Έχουμε αντικαταστήσει κάποιους χώρους που έπρεπε να βγάζουμε εισιτήρια κλπ. με τα πάρκα. Μια χαρά μας αρέσει και μπορώ να πω ότι τα παιδιά περνάνε και καλύτερα. Παίζουνε, κάνουν ποδήλατο... Καθημερινά κάνουμε πράγματα."

Κάνετε όλοι μαζί πράγματα, εννοώ και με τον πρώην σύζυγό σας; "Ναι φυσικά. Το ότι χωρίζουν δυο άνθρωποι σαν ζευγάρι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσουν και σαν γονείς. Στην αρχή τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά με τον σωστό διάλογο, όλα είναι εφικτά."

Υπάρχει κάτι που σας λείπει από το παρελθόν;
"Το μόνο που μου λείπει, είναι ότι ο κόμος έβγαινε πιο πολύ. Είχε καλύτερη ψυχολογία... Είχαμε περισσότερες εμφανίσεις. Βέβαια υπήρχε μια αφθονία κι η υπερβολή δεν μου αρέσει. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Ούτε και η τωρινή μου αρέσει όμως, γιατί κι αυτή είναι ακραία... Θα μου άρεσε κάτι ενδιάμεσο."

Τι συναισθήματα σας προκάλεσε η συναυλία του Φοίβου; " Η συναυλία αυτή ήταν πολύ μεγάλος σταθμός στα δρώμενα της τελευταίας δεκαετίας, της ελληνικής μουσικής. Ήταν ανεπανάληπτη, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο τελευταία. Τόσοι πολλοί μαζεμένοι καλλιτέχνες σε μια βραδιά, με όλη τη δισκογραφία του Φοίβου, που άλλαξε τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα, με το ταλέντο και την πρωτοτυπία του και γι' αυτό είχε τόση τεράστια απήχηση. Φυσικά κι εγώ σαν μια από τις συνεργάτιδές του που κάναμε τεράστιες επιτυχίες μαζί, συμμετείχα με αυτά τα τραγούδια. Ήταν μια πολύ ωραία και μαγική βραδιά. Πολύ ωραία στημένη... Περιμένω να δω την τηλεοπτική κάλυψη. Ένιωσα συγκλονιστικά.
/


Μαντώ-Φοίβος "Για όλες τις φορές" (1997)

Ποια είναι η αντίστοιχη στιγμή που ζήσατε στο παρελθόν; " Ήταν μια μεγαλειώδης συναυλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο, στα πλαίσια μιας περιοδείας στην Αμερική. Ήταν ό,τι ωραιότερο έχω νιώσει στη ζωή μου. Γύρω στις 20.000 κόσμος κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ήταν κάτι μαγικό. Ήταν η περίοδος που ο Δημήτρης είχε βγάλει το "Σ' αναζητώ", γινόταν χαμός. Κι εγώ τότε ήμουν σε πολύ καλή φάση, είχα βγάλει τον δίσκο "Αισθήσεις", είχα τραγουδήσει και πολλά τραγούδια της Whitney Houston... Μου έχει μείνει αξέχαστη αυτή η βραδιά..."

Ένα ντουέτο που είχαν τραγουδήσει οι δυο τους το 1994

Εντύπωση μας προκάλεσε και το beauty μυστικό της Μαντούς. Πώς διατηρείστε φρέσκια;
"Θα σου μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια: Δεν κάνω τίποτα απολύτως! Απλά δεν βάφομαι ποτέ, δεν φοράω και δεν φορούσα ποτέ υγρό make up, ούτε στην καθημερινότητά μου , ούτε όταν τραγουδώ! Αναγκαστικά μόνο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Τα βράδια που εμφανίζομαι, δεν φορώ τίποτα. Ποτέ στη ζωή μου, όχι μόνο τώρα... Ίσως λίγη πουδρίτσα τίποτα άλλο. Μια απλή κρέμα βάζω... Ούτε στους αισθητικούς πηγαίνω, τίποτα δεν κάνω! Αυτό βοηθάει να διατηρείται φρέσκο το πρόσωπό μου. Ευτυχώς το δέρμα μου είναι λαμπερό. Κάνω τον σταυρό μου που έχω πάρει καλό DNA από τους γονείς μου, που ενώ είναι κάποιας ηλικίας φαίνονται, αρκετά νέοι και οι δυο. Προσέχω όμως κάποια πράγματα κι από μόνη μου.. Δεν φοράω make up, δεν τρώω ανθυγιεινά, δεν τρώω γλυκά, πίνω πολλά βότανα, τσάι του βουνού... Γενικά κάνω μια ισορροπημένη ζωή χωρίς υπερβολές."


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10