Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.03.2011 | 15:54

Αθώος ο αδελφοκτόνος που μαχαίρωσε τον αδερφό του στα Καμίνια!

Αθώος ο αδελφοκτόνος που μαχαίρωσε τον αδερφό του στα Καμίνια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Βγήκε σήμερα η απόφαση για τον αδελφοκτόνο του εγκλήματος που συγκλόνισε όλους μας τον Ιανουάριο του 2010. Ένας καβγάς ανάμεσα σε δύο αδέλφια που άρχισε με αφορμή τη χρήση του κοινού υπολογιστή τους κατέληξε στον φόνο του μικρότερου, ηλικίας 19 ετών, από τον μεγαλύτερο αδελφό 22 ετών, στο διαμέρισμά τους στα Καμίνια.

Όταν παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία λίγες μέρες μετά το έγκλημα, σε έντονη ψυχική φόρτιση, με λόγια που πολλές φορές δεν είχαν νόημα, προσπάθησε να περιγράψει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά τη συμπλοκή που κατέληξε στον φόνο του μικρότερου αδελφού του, τον οποίο χτύπησε με μαχαίρι στο στήθος και τον λαιμό.

Από μανία κατδίωξης έπασχε ο 22χρονος κι αυτή η ασθένεια ήταν που κρατούσε τον 22χρονο Γιάννη Λυσικάτο απόμακρο, κλεισμένο στον εαυτό του. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον αδελφοκτόνο μετά την απολογία του διέγνωσε ότι πάσχει από αυτή την ασθλενεια, που δεν είχαν αντιληφθεί ούτε οι γονείς ούτε κάποιος από τους συγγενείς και φίλους του 22χρονου. Ούτε, όμως, ο ίδιος του ο αδελφός με τον οποίο ζούσε στο διαμέρισμα της Ολύνθου, όπου εκτυλίχθηκε το οικογενειακό δράμα.

Σήμερα βγήκε η απόφαση και κρίθηκε ομόφωνα αθώος με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το άρθρο 34 η πράξη του δεν καταλογίζεται στο δράστη όταν τη διέπραξε έχοντας νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργειών ή διατάραξη συνείδησης και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίλληψή του.

Σύμφωνα με το άρθρο 69 διατάχθηκε η φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα και να μεταφερθεί άμεσα από τις ψυχιατρικές κλινικές του Κορυδαλλού σε κάποιο θεραπευτικό κατάστημα.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10