Ε. Μουμούρη στο TLIFE: “Έχουν έρθει στιγμές που δούλευα και δεν είχα καθόλου χρήματα για να περάσω!”

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη όπου μίλησε για όλους και για όλα έδωσε η Ευαγγελία Μουμούρη στο TLIFE. Η γνωστή ηθοποιός που ενσαρκώνει το ρόλο της Φλώρας στη σειρά του Mega “Κλινική Περίπτωση” αποκαλύπτει πως πέρασε στα γυρίσματα της σειράς, πώς είναι η συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο, αλλά και αν σκέφτεται το ενδεχόμενο του γάμου.
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, η ίδια μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί ενόψει της οικονομικής κρίσης και της μείωσεις των σειρών στην τηλεόραση και αποκάλυψε πως έχουν υπάρξει περίοδοι στη ζωή της, που ενώ δούλευε δεν είχε χρήματα να περάσει…

Φέτος σε βλέπουμε στην “Κλινική Περίπτωση” του Mega. Πες μας λίγα λόγια για αυτήν τη συνεργασία
Η “Κλινική Περίπτωση” βασίζεται σ’ ένα σενάριο του BBC όπου υπάρχουν επεισόδια που προγραμματίζουμε και παίζουμε, άρα δεν έχουμε κάποιο θέμα με το σενάριο. Η παραγωγή είναι πολύ καλή και η χημεία με τους συντελεστές αρκετά δυνατή.
Είχατε πολλά εξωτερικά γυρίσματα…
Κάναμε πολλά εξωτερικά γυρίσματα στην Καρδαμύλη το καλοκαίρι, επιστρέψαμε πριν λίγες μέρες και θα κάνουμε ακόμη κάποια γυρίσματα τον Φεβρουάριο. Ήταν πάρα πολύ όμορφα εκεί. Η περιοχή συνδυάζει τη θάλασσα, τον ήλιο και τις φυσικές ομορφιές κι όσο χρόνο βρεθήκαμε εκεί δεθήκαμε και ως ομάδα. Τα γυρίσματα μπορούσαν να είναι από 2 ώς 10 ώρες. Ευτυχώς η ομάδα είναι πολύ καλή και τα γυρίσματα έγιναν με κόπο αλλά και κέφι.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο;
Με τον Μπέζο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε συνεργαστεί άλλες δυο φορές στην τηλεόραση και στο θέατρο. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και στις δουλειές του δεν υπάρχουν ίντριγκες. Είναι ένας επαγγελματίας που ξέρει να επιβάλλεται, χωρίς να έχει το χάρακα του δάσκαλου. Στα γυρίσματα γίνονται πολλές πλάκες και αστεία, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και αυτό έχει σημασία. Ο Γιάννης παίζει ένα σοβαρό ρόλο και δεν τον βλέπουμε να γελά ποτέ, οπότε τα “καραγκιοζιλίκια”, τα κάνουμε εμείς.
Έχεις κοινά στοιχεία με την “Φλώρα”, την ηρωίδα που υποδύεσαι στη σειρά;
Η Φλώρα είναι μια γυναίκα πολύ κοινωνική που παρουσιάζει την εκπομπή της στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αν κι αυτό έχει πολύ μικρή εμβέλεια, εκείνη νομίζει ότι είναι η Έλλη Στάη. Θέλει να τα μαθαίνει όλα και γνωρίζει τα κουτσομπολιά του χωριού. Είναι, όμως, μια καλόκαρδη γυναίκα που αντιμετωπίζει σαν “καινούριο φρούτο” το γιατρό. Είναι έξω – καρδιά και μπορεί να αντιμετωπίζει κι εκείνη προβλήματα, αλλά είναι γεναιόδωρη και συγχωρεί τους ανθρώπους.
Κοινά στοιχεία είναι ότι μου αρέσει να κάνω πλάκα και να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Αυτό που δεν έχω κοινό, είναι ότι δεν θέλω να μαθαίνω τι κάνουν οι άνθρωποι στο βαθμό του κουτσομπολιού της Φλώρας. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία χωρίς να έχω ασκήσει ποτέ το επάγγελμα, αλλά τώρα το κάνω στη σειρά στην υπερβολή του.
Πώς νιώθεις που παρά την κρίση, έχεις δουλειά στην
τηλεόραση;
Χαίρομαι που είμαι σε μια δουλειά φέτος, αλλά θα χαρώ κι αν αυτές οι τέσσερις φετινές παραγωγές της τηλεόρασης πάνε καλά. Αυτό θα ήταν μια αφορμή και για τους υπόλοιπους σταθμούς να κάνουν νέες σειρές και την επόμενη χρονιά να έχει περισσότερος κόσμος δουλειά.
Έχουν έρθει στιγμές που έχεις αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα;
Ναι, σε σημείο που να μην το λέω ούτε στους γονείς μου. Έχουν έρθει στιγμές που δούλευα και δεν είχα καθόλου χρήματα να περάσω, γιατί θα πληρωνώμουν μετά από μήνες. Είχαν έρθει στιγμές που είχα ξεμείνει από χρήματα και είχε έρθει η μαμά από το σπίτι και είχε βρει στο ψυγείο μόνο κάτι ντομάτες. Το είχε πει στον παππού μου και είχαν κάνει σύσκεψη, με αποτέλεσμα να με πάρουν και να μου κάνουν επίπληξη και να μου πουν “ότι ζω σαν ορφανή”. Κι αυτό γιατί ήθελα πάντα να στηρίζομαι στα πόδια μου και για να μην μου πει κανείς να φύγω από αυτήν τη δουλειά. Πάντως δεν έχω επιλέξει εγώ να μείνω στη δουλειά, αλλά η δουλειά έχει επιλέξει εμένα.

Θεωρείς ότι η κρίση θα φέρει το ξεκαθάρισμα;

Θα γίνει ξεκαθάρισμα. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι ξέραμε τι συμβαίνει, αλλά δεν το κοιτούσαμε. Η αλήθεια ότι αυτό το ξεκαθάρισμα, τώρα μόνο μπροστά μπορεί να μας πάει. Οι περισσότεροι είχαν την ψευδαίσθηση του πλούτου και τώρα οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα.
Εγώ, δεν είχα τέτοιο θέμα με τα χρήματα, γιατί είμαι ηθοποιός και ζω μόνο από τη δουλειά μου, οπότε όταν έχω χρήματα πρέπει να κάνω καλό προγραμματισμό, γιατί μετά από 6 μήνες δεν ξέρω αν θα έχω δουλειά.

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο του γάμου;

Δεν έχω παντρευτεί ποτέ, δεν έχω κάνει παιδιά… Αφήνω τα πράγματα να με πάνε από μόνα τους και να με εκπλήσσουν. Ίσως να έχω φοβηθεί και λίγο το γάμο, επειδή έχω μεγαλώσει σε μια μεγάλη οικογένεια, αλλά κάποια χρόνια υπήρχαν κάποια προβλήματα και πιστεύω ότι ίσως αυτό να φταίει. Πάντως το έχω δουλέψει μέσα μου και θέλω να το κάνω…
Παιδιά θέλεις να αποκτήσεις;
Βεβαίως και το σκέφτομαι και το θέλω! Διαβάζω πολλά για τα παιδιά. Δεν ξέρω αν θα προλάβω να κάνω βιολογικά παιδί με τον κατάλληλο άνθρωπο, αλλά έχω αποθέματα αγάπης να δώσω. Αγαπώ τα παιδιά και φροντίζω κάποια παιδιά που δεν είναι δικά μου.
Πώς είσαι στις σχέσεις σου;
Ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να είμαι πολύ ζηλιάρα, γενναιόδωρη, αλλά και υπεράνω. Αυτά βγαίνουν ανάλογα με τον άνθρωπο. Θέλω να είμαι θετική και αισιόδοξη. Μπορεί να πέσω, αλλά σημασία έχει το πώς θα σηκωθώ. Έχω σηκωθεί πολλές φορές και είμαι ακόμη όρθια. Αυτό έχει και νόημα στη ζωή…
Τι είναι αυτό που σε χαλαρώνει και σε κάνει να περνάς καλά;
Αυτό που με χαλαρώνει είναι οι συναντήσεις με τους φίλους μου στο σπίτι με φαγάκι και κουβέντα μέχρι το πρωί, μια καλή παράσταση φίλων και μια αγκαλιά…
Πέρα από τηλεόραση τι άλλο ετοιμάζεις;
Αυτήν την περίοδο συμμετέχω σε δυο μουσικές παραστάσεις και το Φεβρουάριο ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα στον Αττίκ στο θέατρο Badminton, ενώ μέσα στις γιορτές θα συμμετέχω σε μια μουσική παράσταση στο Γυάλινο θέατρο. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί φέτος νιώθω ότι κάνω κάτι καινούριο.

Read More

And More