Η Β. Μπάρμπα εξηγεί στο TLIFE τους λόγους που την έκαναν να “κατέβει” στις εκλογές!

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Παπαμιχαήλ με το ΛΑΟΣ, άλλο ένα δημοφιλές πρόσωπο ενσωματώνεται στην ομάδα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα “κατεβαίνει” στις εκλογές και θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών.

“Εκτός από μία εξαιρετική καλλιτέχνης είναι και ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο. Χαίρομαι λοιπόν, που θα δώσει τη μάχη για τη Δημοκρατία, για τον Κοινοβουλευτισμό μέσα από τις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης υποδεχόμενος την ηθοποιό στο κόμμα.

Η Βάνα έχει δεχτεί και στο παρελθόν προτάσεις να είναι υποψήφια αλλά μέχρι τώρα δεν το έπαιρνε απόφαση. Τι είναι αυτό που την έκανε αυτή τη φορά να αλλάξει γνώμη; Η ίδια εξηγεί στο TLIFE πως νιώθει την ανάγκη να κάνει πράγματα και να σπάσει, μαζί με άλλους, την οριοθέτηση ότι η ζωή μας είναι χάλια…

Πώς πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφια στις εκλογές;

Πιστεύω ότι είναι μια δύσκολη εποχή και κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να κατέβουμε και να γίνουμε λίγο πιο μάχιμοι. Να σπάσουμε αυτή την οριοθέτηση ότι είναι χάλια τα πράγματα και η ζωή μας. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να θέσουμε καινούριους κανόνες και να μπορούμε να κάνουμε μια μικρή επανάσταση. Η επανάσταση δεν γίνεται από τον καναπέ ούτε γίνεται με το να κρίνουμε τους άλλους. Έτσι, ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάποια πράγματα γι’ αυτό που λέγεται πατρίδα, κοινωνική ζωή. Επέλεξα ένα κόμμα το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να με ακούσει και μπορώ κι εγώ να το ακούσω, θα μπορώ να συζητήσω και να υπάρχει μια ομαδικότητα. Δυστυχώς, τα άλλα κόμματα το μόνο που κάνουν είναι να μας χρησιμοποιούν και μετά να μας βάζουν στη γωνιά.

Πώς προέκυψε η πρόταση από το ΛΑΟΣ;
Με προσέγγισε ο κύριος Καρατζαφέρης με τον οποίο και στις προηγούμενες εκλογές είχαμε κάνει μια συζήτηση. Παλιότερα είχα δεχθεί πρόταση και από άλλα κόμματα όμως πιστεύω ότι τώρα είναι ανάγκη. Μέσα σε αυτή την ισοπέδωση αξιών και του πολιτικού συστήματος κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βγούμε μπροστά. Δεν γίνεται μονίμως να είμαστε απαξιωτικοί με όλο το σύστημα και να φοβόμαστε. Κάπως πρέπει να κινηθούμε κι ας κάνουμε λάθη, ας εκτεθούμε, ας μην βγούμε ποτέ… Το θέμα είναι να βγούμε να παλέψουμε για κάτι καινούριο γιατί κάτι καινούριο, δυστυχώς, δεν υπάρχει! Τα ίδια λόγια, οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο αναμασημένο φαγητό.

Το γεγονός ότι είστε αναγνωρίσιμη θα βοηθήσει να ακουστείτε πιο εύκολα;

Είναι μια βοήθεια, σίγουρα αλλά δεν πράξεις ουσιαστικά και ίσια απέναντι στον κόσμο, ο κόσμος καταλαβαίνει πότε τον κοροϊδεύεις. Σαφώς είναι μια βοήθεια η αναγνωρισιμότητα, όλη την χρησιμοποιούμε, αλλά από εκεί και πέρα αν δεν είσαι αληθινός και δεν κοιτάς ουσιαστικά να βοηθήσεις, να φανείς χρήσιμος τότε θα καείς. Ο κόσμος το καταλαβαίνει, δεν είναι ανόητοι, δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις πια.

Ποία είναι τα πρώτα μηνύματα που παίρνετε από τον κόσμο για την υποψηφιότητά σας;
Δεν μπορώ να δω τα μηνύματα, εγώ βλέπω ότι θα με πολεμήσουν, θα αρχίσουν να γράφουν στα blog διάφορα, θα βγούνε πράγματα που δεν τα έχω πει ποτέ… Εγώ όμως θα κάνω αυτό που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Θέλω να κατέβω για να ασχοληθώ με τον κοινωνικό πολιτισμό, να μπορώ να ασχοληθώ με τα σωματεία, τον εθελοντισμό. Θέλω να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι ούσα ενεργό μέλος πια.

Με την υποψηφιότητά σας και μόνο θα ακουστούν πολλά πράγματα και αρνητικά και θετικά. Είστε προετοιμασμένη;
Τα αρνητικά θα είναι περισσότερα! Έχω συνηθίσει, μια ζωή τα αρνητικά είναι στη ζωή μου παρά τα θετικά. Δεν πειράζει θα τα πάρω αγκαλιά και θα προχωρήσω…

Η κόρη σας έχει καταλάβει το καινούριο σας βήμα;
Όχι ακόμα…

Read More

And More