Η κόρη της “Άννας” και η “Αλέξις” από το “Νησί” μιλούν αποκλειστικά στο TLIFE!

Η Ευγενία Δημητροπούλου επέστρεψε στο τελευταίο επεισόδιο του ”Νησιού” ως κόρη της ”Σοφίας” και εγγονή της “Άννας” και μίλησε στο TLIFE για τα συναισθήματά της τώρα που ολοκληρώθηκε η πιο ακριβή και καλογυρισμένη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης. Επιπλέον, μας αποκάλυψε τι έκαναν όλοι οι συντελεστές κατά τη διάρκεια προβολής του τελευταίου επεισοδίου, αλλά και μετά!

Το ”Νησί” έριξε την αυλαία του χθες… Ποια τα συναισθήματά σου ύστερα από την συμμετοχή σου εκεί;

Ήταν για μένα μία πάρα πάρα πολύ ωραία εμπειρία, είχα την ευκαιρία να ζήσω πάρα πολύ ωραίες στιγμές! Ήμουν περίπου 14 μήνες κάτω, στην Κρήτη. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, γιατί μπορεί εμείς να έχουμε ολκληρώσει τα γυρίσματα αρκετό καιρό, όμως σήμερα αποχαιρετάμε το ”Νησί” μαζί με τους τηλεθεατές… Σίγουρα νιώθω νοσταλγία γι’ αυτό το ταξίδι και συγκίνηση, που αυτό τελειώνει, αλλά από την άλλη, αισθάνομαι μεγάλη χαρά που το έζησα, που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και τ’ αγάπησε ο κόσμος.

Θα ήθελες να ξανασυμμετάσχεις σε μία τόσο μεγάλη παραγωγή; Είναι εφικτό πιστεύεις, να δούμε κι άλλες, ανάλογης ποιότητας, σειρές, λόγω κρίσης;

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά το εύχομαι να δούμε! Θέλω να πιστεύω ότι το ”Νησί”, θα αποτελέσει το έναυσμα για να γίνουν κι άλλες τέτοιες σειρές και το εύχομαι αυτό! Από την άλλη δεν μπορούμε ν’ αγνοούμε την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Παρόλα αυτά εγώ είμαι γενικά αισιόδοξη και πιστεύω πως ναι, μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο!

Απέκτησες αληθινές φιλίες στο χώρο;

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω. Σίγουρα έχουν μπει οι βάσεις και τα θεμέλια για σχέσεις που συνεχίζονται. Έτσι κι αλλιώς, και χθες που συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί για την ”Ανατροπή” και το βράδυ είδαμε όλοι μαζί το επεισόδιο, όλα τα παιδιά, το συνεργείο και οι ηθοποιοί, βλέπω ότι μας βγαίνει αβιάστα αυτό… Συνεχίζουμε να μιλάμε και να κάνουμε παρέα μεταξύ μας! Μετά την προβολή του επεισοδίου το γιορτάσαμε και χορέψαμε!

Επόμενα επαγγελματικά βήματα;

Όλο το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία με την παράσταση ”Άμλετ” του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και στον ρόλο του ”Άμλετ” τον Αιμίλιο Χειλάκη. Τον Αιμίλιο τον γνωρίζω 5 χρόνια, συνεργαστήκαμε στην πρώτη μου δουλειά στο θέατρο, είχαμε πολύ καλή επικοινωνία τότε και χάρηκα ιδιαίτερα όταν έκανε τον ”Μανώλη” στο Νησί. Και τώρα χαίρομαι επίσης, που συνυπάρχουμε ως Σαιξπηρικό ζευγάρι στο θέατρο.

Πώς αισθάνθηκες που είχες να υποδυθείς την ”Άννα” και ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου, λόγω του ”άτακτου” χαρακτήρα της;

Xάρηκα πολύ που είχα να υποδυθώ την Άννα, την οποία θεωρώ ότι την κατάλαβα και την αγάπησα πολύ. Ήταν ένας δύσκολος χαρακτήρας, με την έννοια ότι αυτά που κάνει δεν είναι ηθικά επιτρεπτά. Ήταν πολύ γοητευτικό για μένα το ότι την υποδύθηκα και σημαντικό που, πάρα πολύς κόσμος εξέφραζε όλο αυτό το διάστημα τα συναισθήματά του. Μου έλεγε ότι κάπου την καταλαβαίνει και κάπου συμμερίζεται ορισμένες συμπεριφορές της.

Η ανατροπή με τον ερχομό της Αλέξις…

Η Αλέξις είναι ένας άλλος χαρακτήρας – δεν έχει να κάνει πολύ με την Άννα. Η Αλέξις λυτρώθηκε από όλο αυτό που συνέβαινε με τη μητέρα της. Γιατί η μητέρα της, της είχε κρύψει όλο το παρελθόν και χθες έγινε η συμφιλίωσή τους και η επανασύνδεση πάνω στη Σπιναλόνγκα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να ολοκληρωθεί κι αυτός ο χαρακτήρας.

Για τα γυρίσματα στην Κρήτη, την αύρα των ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν στην πιο πολυσυζητημένη σειρά των τελευταίων χρόνων και τα διδάγματα που έδωσε η σειρά μίλησε η κόρη της Άννας από το “Νησί”. Η τηλεοπτική Σοφία Βανδουλάκη, ένας από τους πιο τραγικούς ρόλους στην επιτυχημένη σειρά του Mega που μαθαίνει στα 17 της χρόνια ότι δεν είναι κόρη της Μαρίας, αλλά της Άννας Πετράκη, ξεδίπλωσε χθες το κουβάρι της δικής της ιστορίας και καθήλωσε το κοινό.

Η 22χρονη Νεφέλη Κουρή που υποδύθηκε την “Σοφία Βανδουλάκη” μίλησε αποκλειστικά στο TLIFE για τη συμμετοχή της στο “Νησί”, που αποτελεί και την πρώτη επαγγελματική της δουλειά, τη γνωριμία της με την Victoria Hislop και τα γυρίσματα στην Κρήτη.
Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο που υποδύθηκες στο “Νησί”…
Στο “Νησί” είχα το ρόλο της Σοφίας, του κοριτσιού που μεγαλώσαν η Μαρία Πετράκη και ο γιατρός Κυρίτσης. Η ηρωίδα, που είναι το πραγματικό παιδί της Άννας, έχει τον ίδιο χαρακτήρα με εκείνη και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει από την αρχή η Μαρία. Η Σοφία στα 17 της χρόνια, την ημέρα των γενεθλίων της, μαθαίνει πως δεν είναι πραγματικό παιδί της Μαρίας και του γιατρού και αντιδρά έντονα. Φεύγει από το “Νησί” και ρίχνει πίσω της μαύρη πέτρα… μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει στην Κρήτη μετά από πολλά χρόνια και θα… λυτρωθεί!
Πώς ήρθε η συνεργασία σου με το “Νησί”;
Σπουδάζω στη Δραματική Σχολή στο Ωδείο Αθηνών και εκεί έχουμε μαθήματα υποκριτικής. Όταν ζήτησαν στον κ. Κουτσομύτη να προτείνει μια ηθοποιό για το ρόλο, εκείνος με πρότεινε και έτσι έγινε η πρώτη επαφή. Είχα παίξει και για λίγο στα “Ματωμένα Χώματα” και με θυμόνταν. Έψαχναν να βρουν μια μελαχρινή κοπέλα που να δείχνει λίγο μικρή και ξεκινήσαμε τις πρόβες. Πήγα για δυο μέρες στην Κρήτη και έκανα αρκετά δοκιμαστικά. Έγινε πολύ δουλειά με τον σκηνοθέτη, τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και το είδα περισσότερο σαν μάθημα. Μετά τα δοκιμαστικά πέρασαν 3 μήνες μέχρι να με ειδοποιήσουν, αλλά τελικά με διάλεξαν για το ρόλο.
Η Σοφία μοιάζει πολύ με την μητέρα της, την Άννα. Εσύ θεωρείς πως έχεις κοινά στοιχεία με το ρόλο;
Η Σοφία μεγαλώνει με την απουσία της Άννας, αλλά της μοιάζει σε όλα. Έχει τις ίδιες συνήθειες, κάνει τα ίδια πράγματα, είναι οξύθυμη και παίζει με τους ανθρώπους. Όσο για εμένα, δεν μπορώ να πω ότι έχω πολλά κοινά στοιχεία με την ηρωίδα, είμαι πιο χαμηλών τόνων. Το σίγουρο είναι ότι αν μάθαινα κάτι τόσο σοβαρό για τους γονείς μου, όπως η Σοφία θα είχα τον ίδιο θυμό. Θα αντιδρούσα όπως ακριβώς έκανε εκείνη.
Πώς ήταν η εμπειρία σου στα γυρίσματα στην Κρήτη;

Αν και η Σοφία φεύγει για την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στην Κρήτη. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία με δυνατές σκηνές. Νιώθω πολύ χαρούμενη και περήφανη που συμμετείχα στη σειρά. Είναι η πρώτη επαγγελματική μου δουλειά, ενώ είμαι και στη σχολή και γι’ αυτό υπήρχε άγχος. Ο Θοδωρής και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου με βοήθησαν πάρα πολύ. Την αγάπησα την Μιρέλλα.
Πώς ήταν η γνωριμία σου με την Victoria Hislop;
Την γνώρισα στην Κρήτη και ήταν πολύ σημαντικό για ‘μένα. Είναι μια γυναίκα που θαυμάζω και το ότι με βοήθησε με χαροποίησε πολύ.
Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στα γυρίσματα;
Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν οι γονείς της Σοφίας της ζήτησαν να μείνει στο τραπέζι μαζί τους για να της μιλήσουν. Εκείνη τη στιγμή που της είπαν ότι δεν είναι δικό της παιδί, ήταν και το πιο δύσκολο και συγκινητικό σημείο για εμένα. Έπρεπε να βγει όλος ο πόνος και ο θυμός ενός 17χρονου κοριτσιού που μαθαίνει κάτι τέτοιο.
Συγκινήθηκες στο “Νησί”;
Υπήρξαν πολλές στιγμές που με συγκίνησαν. Όλο το κομμάτι της Σοφίας είναι δύσκολο.Αλλα και η σειρά στο σύνολό της έχει πολύ δυνατές στιγμές. Δεν είναι τυχαίο που είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Το “Νησί” μας έκανε να δούμε με άλλη ματιά πολύ σοβαρά θέματα που μας απασχολούν και πολλόυς ανθρώπους που έχουμε θέσει στο περιθώριο. Το “Νησί” μας δίδαξε ανθρωπιά και ότι τίποτα τελικά δεν είναι στο χέρι μας, γι’ αυτό αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο.
Ποια ήταν η αντίδραση των δικών σου ανθρώπων, όταν έμαθαν πως θα συμμετέχεις στη σειρά;
Όλοι είναι χαρούμενοι και περήφανοι. Οι γονείς μου δεν είχαν καταλάβει στην αρχή τι θα κάνω στη σειρά και δεν το είχαν δει σαν κάτι σημαντικό. Όταν άρχισα όμως, να πηγαινοέρχομαι στην Κρήτη και να μελετάω πολλές ώρες για το ρόλο, άρχισαν να το βλέπουν αλλιώς. Πριν λίγες μέρερς μάλιστα, που άρχισε να παίζει το τρέιλρ για το τελευταίο επεισόδιο, γύρισα στο σπίτι και τους βρήκα βουρκωμένους.
Γιατί ασχολήθηκες με την υποκριτική;
Δεν ξέρω ακόμη τι ήταν αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το χώρο. Από μιικρή μου άρεσε. Όταν είμαι πάνω στη σκηνή νιώθω ελεύθερη, νιώθω καλά. Είναι ο τρόπος μου να εκφράζομαι.
Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Συνεχίζω στη σχολή και στο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας που σπουδάζω και ετοιμάζομαι για μια παράσταση στο Εθνικό Θέατρο με τον Δημήτρη Φασουλή.

Ο Στέλιος Μάινας χαιρέτησε το ”Νησί” με τον δικό του τρόπο γράφοντας μεταξύ άλλων στο aixmi.gr:

”Ένα σκαμνί, μια πέτρα για ξεκούραση, ήταν το Νησί, το ‘βλεπα στα μάτια των περαστικών, στην αρχή δειλά, μ’ έναν ψίθυρο, ένα άγγιγμα, ένα ευχαριστώ, και μετά φωναχτά, γελαστά, σαν τα παιδιά που πλατσουρίζουν ανέμελα στα νερά…

Γιατί εμείς, εκεί στο Νησί, το νιώσαμε το «κάλλος», ο καθένας για λογαριασμό του το έκανε ένα κομμάτι της ιδιωτικής του αιωνιότητας, περασμένο με παραμάνα φυλαχτό στο λευκό φανελάκι της αθωότητάς μας”.


Της Νατάσσας Στρόβιλα και της Μαρίας Πορτοκαλάκη

Read More

And More