Αποκλειστικό film clip από την νέα ταινία του Robert De Niro και της Michelle Pfeiffer!

Ο διάσημος σκηνοθέτης Luc Besson επιστρέφει με μία εκρηκτική περιπέτεια της οποίας έχει αναλάβει και την παραγωγή! Πρόκειται για την διασκευή του βιβλίου Bad Fellas του Tonino Benacquista, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Michale Caleo. Στους πρωταγωνιστιοκούς ρόλους επιστρατεύει τους Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones και Dianna Agron. Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι πολλά ακόμα για να σε πεισθείς ότι το αποτέλεσμα θα είναι απλά… ξεκαρδιστικό!

Το “Επικίνδυνη οικογένεια” ή αλλιώς Malavita κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 10 Οκτωβρίου από την Feelgood αλλά το TLIFE σου εξασφάλισε ένα αποκλειστικό film clip για να πάρεις μία γεύση:

Δεν ήταν στα αρχικά σχέδια του Besson να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά όταν το σενάριο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και οι Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer υπέγραψαν, άρχισε να αναθεωρεί την απόφαση του. “Είχαμε κάνει μια λίστα από υποψήφιους σκηνοθέτες, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, είχαμε αυτό το φανταστικό καστ και δεν ήθελα να δώσω την ταινία σε κανέναν άλλο. Ο Robert De Niro δεν είπε τίποτα μέχρι που το πράγμα έδεσε. Και τότε είπε Luc, γιατί δεν κάνεις εσύ την ταινία; Πώς θα μπορούσα να απορρίψω ένα τέτοιο φιλμ;” , εξομολογείται ο σκηνοθέτης.

Κάποιοι το λένε μαφία, άλλοι το λένε φαμίλια

Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία.

Ο Fred Manzoni, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Manzoni θα πέσει και πάλι στις εγκληματικές της συνήθειες.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί “παλιόφιλοι” από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Να σoυ συστήσουμε τους Manzonis, γνωστοί και ως Blakes

“Ο Giovanni, γνωστός με το όνομα Fred Blake, έχει κάνει ξανά απόπειρες για καινούρια αρχή σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αρχικά στην Αμερική, μετά στο Παρίσι και στη Νότια Γαλλία”, εξηγεί ο Luc Besson. “Κανένα από αυτά τα μέρη δεν λειτούργησε, κυρίως γιατί ο ίδιος και η οικογένεια του δεν μπορούν να αντισταθούν στις παλιές τους τακτικές. Τώρα βρίσκονται σε ένα μικροσκοπικό γαλλικό χωριό, όπου πιστεύουν ότι τίποτα δεν συμβαίνει. Αλλά κάνουν λάθος. Τότε είναι που συμβαίνουν όλα”

“Το χιούμορ προκύπτει από τις παρεξηγήσεις μεταξύ της οικογένειας Blake και των καινούριων γειτόνων τους”, σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

“Επικρατεί αντιπαράθεση μεταξύ της οικογένειας και των ντόπιων κατοίκων της Νορμανδίας. Στη γαλλική ύπαιθρο, αν χρειάζεσαι υδραυλικό, πρέπει να περιμένεις δύο χρόνια. Οι τύποι είναι οι βασιλιάδες του κόσμου. Αν δεν τους φερθείς ευγενικά, θα περιμένεις τέσσερα χρόνια. Όλοι τους σε αυτό το χωριό, είτε ο παπάς του χωριού, είτε ο μανάβης, είτε ο υδραυλικός προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους Blake, γιατί νομίζουν ότι είναι πλούσιοι. Αλλά δεν έχουν ιδέα με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Giovanni Manzoni, ή αλλιώς τον Fred Blake. Αν πας να τον κοροϊδέψεις, θα σε σκοτώσει”.

“Δεν κοροϊδεύουμε καμία κουλτούρα, ούτε την αμερικάνικη ούτε τη γαλλική. Προσπαθήσαμε να κάνουμε πλάκα με όλους. Γνωρίζω πώς είναι οι ντόπιοι σε τέτοιου είδους μικρές, επαρχιακές πόλεις μακριά από το Παρίσι. Έχω μεγαλώσει σε τέτοιο μέρος. Επίσης, έχω ζήσει στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, και έτσι ξέρω πολλούς Αμερικάνους και τα κουσούρια τους. Ήταν συναρπαστικό και διασκεδαστικό για μένα να τους έχω όλους μαζί σε ένα μικρό χωριό και να δω τι θα συμβεί”, μας λέει ο σκηνοθέτης.

“Έχουμε δει όλοι ταινίες για τη Μαφία, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή. Ήθελα να εξερευνήσω τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι κρύβονται. Οι χαρακτήρες καταλήγουν σε ένα μικρό χωριό στη Γαλλία, όπου είναι εντελώς σαν ψάρια έξω από το νερό. Είχε πλάκα να παρακολουθείς πώς ανταποκρίνονται στις γαλλικές συνήθειες και πολύ διασκεδαστικό να τους βλέπεις να προσπαθούν να προσαρμοστούν”, σχολιάζει η παραγωγός Virginie Besson-Silla.

Ο Tonino Benacquista μας εξηγεί πώς προσέγγισε το θέμα: “Έκανα έρευνα σε προγράμματα Προστασίας Μαρτύρων, αλλά το μυθιστόρημα μου είναι πρώτα και κύρια μια κωμωδία για έναν πρώην αρχιμαφιόζο που πρέπει να τα βγάλει πέρα με καθημερινές καταστάσεις. Σκέφτηκα ότι η αντίθεση θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα αν ο χαρακτήρας αυτός έπρεπε να ζήσει στο εξωτερικό σε ένα ανοίκειο περιβάλλον. Έχει να αντιμετωπίσει δύο καταστάσεις ταυτόχρονα: να μάθει να ζει όπως ο καθένας, ενώ πρέπει να προσαρμοστεί στα έθιμα μιας χώρας που τον μπερδεύει”.

“Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ζήσουν κρυμμένα , εξορισμένα και βουτηγμένα στην ενοχή. Αυτό κάνει την ιστορία οικογενειακή, παρόλο που δεν αφορά μια συνηθισμένη οικογένεια. Οι χαρακτήρες πρέπει να ανταπεξέλθουν σε προκλήσεις που όλοι οι γονείς και τα παιδιά στον κόσμο πρέπει να αντιμετωπίσουν .Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η τρυφερότητα που τρέφει ο ένας για τον άλλο”, επισημαίνει ο συγγραφέας.

Στο γύρισμα, ο Robert De Niro έπρεπε να προσαρμοστεί στους ιλιγγιώδους ρυθμούς του Besson που είναι και το σήμα κατατεθέν του. “Ο Luc δουλεύει πολύ γρήγορα. Τα έχει όλα στο μυαλό του. Όταν έρχεται στο set και όταν είναι πίσω από την κάμερα, έχει τον απόλυτο έλεγχο. Έχει όλον τον καμβά στο μυαλό του. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει, δεν χάνει καθόλου χρόνο. Είναι σημαντικό για τον αυθορμητισμό”, σχολιάζει ο πρωταγωνιστής.

Ο σκηνοθέτης αισθανόταν δέος που συνεργαζόταν με έναν οσκαρικό ηθοποιό: “Είδα το Mean Streets και τον Ταξιτζή όταν ήμουν 15” θυμάται ο σκηνοθέτης. “Όμως την ίδια στιγμή, έπρεπε να ανασκουμπωθώ και να δουλέψω. Τι νόημα έχει να έχεις τον Robert De Niro, αν δεν κάνεις κάτι ιδιαίτερο μαζί του; Δουλέψαμε σκληρά. Μου έκανε συνέχεια ερωτήσεις, με έπαιρνε τηλέφωνο και αυτό μου άρεσε. Μπορούσε να με ξυπνήσει ό,τι ώρα ήθελε”.

Η ηθοποιός είχε συνεισφορά στο χτίσιμο του χαρακτήρα. “Η Michelle είναι πολύ συγκεντρωμένη” σχολιάζει ο σκηνοθέτης. “Σε συνδυασμό με έναν ηθοποιό του διαμετρήματος του De Niro, έβαλαν και οι δύο τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν είχαν ξαναπαίξει στην ίδια σκηνή, οπότε έκαναν το καλύτερο. Ήταν σκέτη απόλαυση για μένα, γιατί σέβεται ο ένας τον άλλο πάρα πολύ. Ήταν καταπληκτικοί συμπαίκτες”.

Η Michelle Pfeiffer έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στην ταινία Married to the Mob, μια κωμωδία για τη μαφία, και παραδέχεται ότι της αρέσει υποδύεται συζύγους μαφιόζων, αλλά την έλκυσε ιδιαίτερα η δυναμική της οικογένειας Manzoni-Blake. “Πάνε το συγκεκριμένο είδος ταινίας σε άλλα μονοπάτια. Η ιστορία δείχνει κυρίως πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και με τον έξω κόσμο, και αυτό προσδίδει πολύ χιούμορ στην ταινία. Οι ίδιοι είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους και δεν μπορούν να προστατευτούν, γιατί δεν κάθονται ήσυχοι. Πρόκειται κυρίως για τον οικογενειακό δεσμό που ξεπερνάει τα πάντα, ανεξαρτήτως συνθηκών”.

Το δαιμόνιο ζευγάρι των Pfeiffer και De Niro συμπληρώνει ο Tommy Lee Jones, ως φύλακας άγγελος δύο άτακτων διαβολικών μαφιόζων. Ο σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί ξανά με τον Tommy Lee Jones αναλαμβάνοντας την παραγωγή δύο ταινιών που έχει σκηνοθετήσει ο γνωστός ηθοποιός (The Three Burials of Melquiades Estrada και το επερχόμενο The Homesman). Η άποψη του Besson για τον απαιτητικό πρωταγωνιστή είναι πολύ ενδεικτική: “Μη σας περάσει από το μυαλό να τα βάλετε με τον Tommy γιατί θα σας καθαρίσει!” λέει αστειευόμενος. “Παρακολουθεί τα πάντα με αυτά τα μεγάλα, διεισδυτικά μάτια, αλλά ακούει και ό,τι έχεις να του πεις. Αν αυτό που του λες είναι αληθινό και σε καταλάβει, συμφωνεί απόλυτα. Δεν του αρέσει να χάνει χρόνο. Είναι αποτελεσματικός και μου αρέσει αυτό, οπότε ποτέ δεν είχαμε προβλήματα. Μετά την παραγωγή των δύο ταινιών που έχει σκηνοθετήσει, ξέρω πολύ καλά ότι είναι πανέξυπνος”.

Οι λόγοι που o Tommy Lee Jones ήθελε από την πρώτη στιγμή να παίξει στην ταινία είναι πολλοί. Εκτός από την ευκαιρία να βρεθεί στα υπέροχα τοπία της Νορμανδίας, ο ηθοποιός είχε κάθε λόγο να συνεργαστεί σε ένα καινούριο project με τον Besson, αλλά και να μοιραστεί το ίδιο πλατό με τον θρυλικό De Niro.

Μαζί με τους βετεράνους ηθοποιούς, δυο ανερχόμενοι νέοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην ταινία. Πρόκειται για την Dianna Agron, που έχει ξεχωρίσει ως μαζορέτα στη γνωστή τηλεοπτική σειρά Glee, και τον John D’Leo που έχει παίξει μικρούς ρόλους στις ταινίες The Wrestler και Brooklyn’s Finest.

Το ξεκαρδιστικό τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 10 Οκτωβρίου, από τη Feelgood!

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες η καινούρια ταινία του, ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης μοιράζεται μαζί μας μερικές σκέψεις για τη δουλειά του. “Για μένα, η ευχαρίστηση του να κάνω μια ταινία είναι η ελπίδα ότι το κοινό θα την απολαύσει. Θέλουμε να έχει πλάκα, πάνω από όλα. Παρ’ όλο που η πλοκή είναι σοβαρή, παραμένει κωμωδία, οπότε ήταν σημαντικό να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος να μην φαίνεσαι επιτηδευμένος είναι να κάνεις κάτι με χιούμορ. Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ σοβαροί σε αυτό που κάνουν, αλλά παράλληλα χαμογελάνε, γιατί είναι θεότρελοι”.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More