Δ. Σχοινάς στο TLIFE: “Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω αύριο από την Ελλάδα! Θα το ήθελα όμως”!

Για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, τις εμφανίσεις του σε γνωστό club, τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να φεύγει στο εξωτερικό και την οικογένειά του μίλησε ο Διονύσης Σχοινάς στο TLIFE.

Ο γνωστός τραγουδιστής που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο στούντιο ηχογράφησης και ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική δουλειά του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα, έδωσε τη δική του οπτική για τα ριάλιτι τραγουδιού και αναφέρθηκε στη μεγάλη του αδυναμία: τον γιο του. “Είμαι φιλαράκι με τον γιο μου”, ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Η μουσική είναι σίγουρα η κινητήριος δυναμή του, γι’ αυτό και δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με το χώρο. Απλώς αυτήν τη φορά επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο να επικοινωνήσει με τον κόσμο, μέσα από τις unplugged εμφανίσεις του. “Ξεκινήσαμε στο “Dome” στην Πολίτεία και μετά από μια σειρά εμφανίσεων, βρισκόμαστε τώρα κάθε Πέμπτη στο “Faces” στη Γλυφάδα. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι εμφανίσεις. Ήθελα χρόνια να βγω με μια κιθάρα και να τραγουδήσω unplugged”, είπε χαρακτηριστικά.
Πώς απαντά όμως, στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στις μεγάλες πίστες;
Δεν επιστρέφω ξανά σε πίστα. Τα μαγαζιά είναι πολύ μεγάλα και ο κόσμος έχει χορτάσει από τα show. Όλοι είναι πιο μαζεμένοι και προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα προσιτό θέαμα, με καλή ποιότητα και παρεΐστικη ατμόσφαιρα”, είπε και πρόσθεσε: “Με την κρίση ο κόσμος το πρώτο που κόβει είναι η διασκέδαση. Υπάρχει κάμψη και λόγω της πειρατείας στη μουσική και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Θα πάρει όμως το δρόμο του και θα βρεθεί λύση. Εξάλλου, σε περιόδους κρίσης πάει μπροστά ο Πολιτισμός”.
Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε και για τα δημοσιέυματα που τον ήθελαν να φεύγει από την Ελλάδα και έδωσε τη δική του απάντηση στο θέμα. “Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω αύριο από την Ελλάδα. Το μόνο που είπα είναι ότι κάποια στιγμή, όταν μεγαλώσω θέλω να φύγω με την οικογένειά μου στο εξωτερικό. Το όνειρο μου είναι να φύγω κάποια στιγμή, αλλά όχι να φύγω αύριο μόνιμα για έξω”, ανέφερε και εξήγησε τους λόγους που θα τον οδηγούσαν σε μια τέτοια απόφαση.
“Από τις συναυλίες που έχω κάνει στο εξωτερικό βλέπω τη διαφορετική ποιότητα της ζωής. Βλέπω πως φέρεται το κράτος στους πολίτες, στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας. Είδα ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Θα ήθελα να πάω Αμερική ή Αυστραλία. Εκεί θα έχει και ο γιος μου μεγαλύτερες προοπτικές”, σημείωσε.
Για τα ριάλιτι τραγουδιού και το αν θα συμμετείχε εκείνος σε κάποια κριτική επιτροπή, ο Διονύσης Σχοινάς είναι της γνώμης του “ποτέ μην λες ποτέ” παρόλα αυτά θεωρεί πως υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που για χάρη της δημοσιότητας, αυτοί που κάνουν κριτική μπορούν να προσβάλλουν με τα λόγια τους. “Δεν είμαι κατά των ριάλιτι γιατί και αυτά τα παιδιά δεν έχουν άλλη διέξοδο για να γίνουν αναγνωρίσιμοι. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει τη διάρκεια που έχει ο κάθε καλλιτέχνης.”, δήλωσε και συνέχισε: “Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει κάποιος τραγουδιστής να πάει να κάνει κριτική. Αν ήταν να δώσω συμβουλές και να βοηθήσω νέους καλλιτέχνες δεν θα ήμουν αρνητικός. Αλλά έχω δει ορισμένες φορές που μιλούν πολύ άσχημα σε κάποια παιδιά που πάνε να διαγωνιστούν”.
Όσον αφορά τον γιο του και το αν κι εκείνος ακολουθεί τα βήματα του, ο γνωστός τραγουδιστής είπε: “Ο γιος μου αγαπά τη μουσική. Η μουσική είναι η ζωή του. Εμείς δεν θέλουμε να τον πιέσουμε και τον αφήνουμε να κάνει ό,τι γουστάρει στη ζωή του. Ο ίδιος όμως, επειδή είναι και μέσα στο στούντιο μαζί μου ενδιαφέρεται πολύ για τη μουσική”.
Ακόμη, ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογείται πως ο γιος του είναι η αδυναμία του και είναι περισσότερο φιλαράκια, παρά πατέρας με γιο. Ο μικρός άλλωστε, είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής του και θέλει να του δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί.
Όσο για τη σχέση του με την Καίτη Γαρμπή και τα διάφορα δημοσιέυματα που τους θέλουν κατά καιρούς να περνούν κρίση στο γάμο τους, ο ίδιος απάντησε: “Με την Καίτη είμαστε παντρεμένοι 14 χρόνια. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβουν ότι είμαστε καλά και ευτυχισμένοι μαζί;”. Ενώ, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως αυτό που κρατά ζωντανή τη σχέση τους μέσα από το πέρασμα του χρόνου, είναι ο σεβασμός.
Επιπλέον, στην ερώτηση αν τον βοήθησε ότι βρίσκεται με την γυναίκα του στο ίδιο επάγγελμα, εκείνος δήλωσε: “Δεν ξέρω αν τελικά μας έχει κάνει καλό το ότι είμαστε στον ίδιο χώρο με την γυναίκα μου. Σίγουρα είναι σημαντικό, ο άλλος να μπορεί να καταλάβει το πρόγραμμα και τα ωράρια σου”.
Τέλος, όσον αφορά τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, ο Διονύσης Σχοινάς ετοιμάζει μια δισκογραφική δουλεία που θα κυκλοφορήσει σε δυο μήνες και ταυτόχρονα μιλά με καλλιτέχνες στο εξωτερικό για κάποια συνεργασία. Παράλληλα, ετοιμάζει τη μουσική υπόκρουση ενός παιδικού θεατρικού, που είναι για εκείνον μια πολύ σημαντική δουλειά, έχει ανοίξει το δικό του ραδιόφωνο στο internet και συνεχίζει τις live εμφανίσεις του.

Read More

And More