O Θ. Γεωργαντάς στο TLIFE για το παρασκήνιο του Dancing και το αν θα αποχωριζόταν τo Mad!

”Tσακώσαμε” τον Θέμη Γεωργαντά ”Μες στην καλή χαρά”, το μεσημεράκι της περασμένης Κυριακής στα studio Alpha και φυσικά, τον απαθανατίσαμε να κάνει χαβαλέ με την Ναταλία Γερμανού, τη Βασιλική Ανδρίτσου, τον Θανάση Πάτρα, να τρώει από τα χεράκια της Έλενας Παπαβασιλείου και να τραγουδάει στους ρυθμούς του Γιώργου Σαμπάνη.

‘Υστερα από όλα αυτά, μιλήσαμε για λίγα λεπτά μαζί του… Το πρόγραμμά του το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά βεβαρημένο, αλλά ο Θέμης δεν σταματά ποτέ να χαμογελά ή να το βάζει κάτω.

Πριν από λίγες ημέρες τραυματίστηκες σοβαρά στο χέρι κατά τη διάρκεια πρόβας για το ”Dancing On Ice”. Πώς τα κατάφερες και σε τι κατάσταση είναι το χέρι σου σήμερα;

”Το χέρι μου με πονάει πάρα πολύ αυτές τις μέρες γιατί είναι πάρα πολύ φρέσκο αυτό που έγινε – την Παρασκευή. Είναι λιγάκι ζόρικο, αλλά έχω πείσμα και πιστεύω θα τα καταφέρω… Κατά τη διάρκεια της πρόβας στο ”Dancing on Ice” έπεσα και για να προφυλάξω το κεφάλι μου έβαλα ασυναίσθητα το χέρι μου στον πάγο. Όλο μου το σώμα στηρίχθηκε πάνω στο χέρι με αποτέλεσμα να ”τρανταχτεί” το χέρι μου κι ο αγκώνας. Το πιο χαζό εκ μέρους μου ήταν ότι δεν κατάλαβα τη σοβαρότητα του τραυματισμού και συνέχισα κανονικά να κάνω την προπόνηση.

Μετά από 3 ώρες περίπου ήρθα στον Alpha γιατί είχαμε meeting και κατά τη διάρκεια αυτού με έπιασε φρικτός πόνος, έβλεπα το χέρι μου να ”μαζεύει”, στην ουσία είχε κλειδώσει ο αγκώνας. Φτάνω στο σπίτι, ο πόνος πλέον ήταν αφόρητος και δεν μπορούσα ούτε να κρατήσω το πιρούνι για να φάω. Μιλάω λοιπόν, με το γιατρό μου και μου λέει ”έλα αμέσως εδώ να βγάλουμε ακτινογραφία”… Επειδή πονούσα αφόρητα φοβήθηκε μήπως το είχα σπάσει.

Με πήγαν λοιπόν, στο Γενικό Κρατικό και οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν ήταν σπάσιμο, αλλά μια πολύ σοβαρή κάκωση των οστών, με οίδημα. Στον σημείο του αγκώνα έχει γίνει ζημιά, κάτι σαν μια μικρή ρωγμή. Αυτό τώρα θέλει μια εβδομάδα με πάρα πολύ έντονη θεραπεία. Κάθε μέρα πηγαίνω και κάνω θεραπεία δύο ώρες περίπου, στην ουσία μου τραβάνε το χέρι και προσπαθούν να το ανοίξουν… Είναι πολύ επίπονο, αλλά είμαι με φοβερούς επαγγελματίες, κάναμε λέιζερ, κρύο υπέρηχο.

Σήμερα είναι πολύ καλύτερα, το νιώθω, μπορώ και το ανοίγω περισσότερο. Πρώτα ο Θεός την Παρασκευή θα μπορέσω να ξανακάνω πρόβα. Ελπίζω να μην έχω χάσει πολλές μέρες από την προπόνηση, γιατί μετά θα έχω μόνο μια εβδομάδα για το πρώτο Live… Αλλά δεν γίνεται αλλιώς…”

Πώς εξελίσσονται οι πρόβες; Τις απολαμβάνεις έστω και λιγάκι;

”Οι πρόβες εξελίσσονται απίστευτα, δεν θέλω να τα παρουσιάσω όλα ρόδινα όμως… με την έννοια ”τι ωραία που πηγαίνουμε και ουάου”. Είναι όμως πολύ εντυπωσιακό που, με εξαίρεση τη Shaya, όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό το αντικείμενο. Όποιοι έχουμε ξανακάνει πατινάζ, είχαμε κάνει σε μικρή ηλικία σε φάση χαβαλέ.

Είναι τρομερό λοιπόν, να βλέπεις ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι, το πώς αυτή τη στιγμή, όχι απλά στέκονται όρθιοι και κάνουν τα βασικά, αλλά πλέον εκτελούν χορογραφίες… Αυτό είναι μαγικό!

Από την άλλη, αυτό που πρέπει να σου πω είναι ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο κι έχουμε φτάσει όλοι στα όριά μας. Η εβδομάδα αυτή που πέρασε, ήταν μακράν η πιο δύσκολη για όλους μας, γιατί ξεκινήσαμε τη χορογραφία. Δεν μπορείς να φανταστείς για τι πράγμα σου μιλάω!

Καμία σχέση με ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, γιατί το μόνο που κάναμε ήταν να μαθαίνουμε κάποιες τεχνικές με τους προπονητές μας. Δηλαδή κάναμε κύκλους, ζιγκ ζαγκ, όπισθεν, να χαμηλώνουμε, να σταματάμε… Κάποια βασικά πράγματα, ξέρεις…

Τώρα όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε να εναρμονιστούν με μια χορογραφία. Είναι πάρα πολύ ζόρικο. Αλήθεια σου λέω, είμαστε όλοι οριακά. Το βλέπω στα παιδιά, μιλούσα με την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, που τα έχει δει κι αυτή όλα, (γέλια) είμαστε πολύ κουρασμένοι όλοι. Το σώμα μας δεν ήταν συνηθισμένο σε κάτι τέτοιο!

Ευελπιστούμε ότι μόλις ξεκινήσει το πρώτο live το σώμα μας θα αρχίσει πλέον να συμπεριφέρεται καλά… Αυτό θέλουμε όλοι! Το πιο βασικό είναι να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί. Εγώ αυτό που έπαθα τώρα ήταν το τρίτο, ελπίζω να τρίτωσε, γιατί δεν ξέρω πόσα ακόμα μπορώ να αντέξω.

Κατά τα άλλα το απολαμβάνω πάρα πάρα πολύ!

Είναι όπως είπα και πριν, κάτι μαγικό. Δεν θα είχε κανείς μας την ευκαιρία να το κάνει, αν δεν έπαιρνε μέρος στο Dancing, γιατί στην Ελλάδα, αν κάνεις μια έρευνα για το πατινάζ, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα… Υπάρχει μόνο αυτό το παγοδρόμιο στο οποίο κάναμε στην αρχή πρόβες, στα Σπάτα και δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην Αθήνα.

Ακόμα και οι Έλληνες δάσκαλοι που μας κάνουν πατινάζ είναι μόνο τρεις. Είναι ένα σπορ, χόμπι το οποίο στη χώρα μας είναι σπάνιο έως ανύπαρκτο. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο super είναι για εμάς να μαθαίνουμε πατινάζ και να το κάνουμε, όχι απλά για το χαβαλέ μας, αλλά με τους top επαγγελματίες του είδους!

Γιατί, ειδικά για το Dancing On Ice, έχουν έρθει από το εξωτερικό οι παρτενέρ μας. Είναι όλοι τους πρωταθλητές. Οπότε τώρα, το να χορεύω εγώ με τους καλύτερους και να με κρίνει ο κύριος Κωστάλας, ένας πραγματικός θρύλος στο καλλιτεχνικό πατινάζ, είναι κάτι που δεν μπόρεις έτσι απλά να το έχεις στη ζωή σου. Οπότε, ας το κάνω και όσο πάει…”

Ας ελπίσουμε λοιπόν, να πάνε όλα καλά από εδώ και στο εξής χωρίς άλλους τραυματισμούς… Τώρα, σχετικά με το MAD… Σκοπεύεις να το αποχωριστείς ποτέ;

”Μαρία μου, αυτή είναι μια ερώτηση που την έχω θέσει πολλές φορές στον εαυτό μου… Εσένα σου αρέσει να με βλέπεις στο Mad; Αλήθεια τώρα…”

Πάρα πολύ…

”Ωραία… Λοιπόν, όσο βλέπεις ότι ο Γεωργαντάς δεν είναι ένα άσχετο ον, ξένο σώμα στο κλίμα και το προφίλ του Mad, εγώ θα είμαι εκεί! Εγώ το γουστάρω πάρα πολύ και το βλέπω σαν σπίτι μου. Όσο νιώθω ότι μπορώ να το υπηρετώ θα το κάνω. Όταν ξεκίνησα στο Mad, ήμουν πιτσιρικάς, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο. Σαφώς έχω μεγαλώσει με το Mad, αυτό έχει φτάσει 15 χρονών, οπότε… δεν ξέρω μέχρι πότε θα βρίσκομαι εκεί, αλλά το απολαμβάνω όσο δεν πάει! Μ’ αρέσει πάρα πολύ και δεν με έχει κουράσει καθόλου. Όσο νιώθω κι εγώ ότι ο κόσμος γουστάρει, όπως κι εγώ, να βλέπει αυτή την εκπομπή και τις συνεντεύξεις, και αγαπάει αυτή την εκπομπή, εγώ θα συνεχίζω… Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δεν προχωράει άλλο, θα το αφήσω… Θα το αφήσω να με αφήσει δηλαδή…”

Δες φωτογραφίες από τα παρασκήνια στο TLIFE:

Read More

And More