Κατερίνα Λέχου: Χωρίς μακιγιάζ στις πρόβες της νέας της παράστασης! Αποκλειστικές φωτογραφίες

”Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται από τις 18 Ιουνίου στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού ”Ελληνικός Κόσμος”. Όλο το καλοκαίρι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα από τα πιο σπουδαία έργα της κλασικής δραματουργίας με ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών.

/

Την παράξενη Στρίγγλα, που δεν θα ημερέψει ποτέ, θα ενσαρκώσει η Κατερίνα Λέχου. Στήνει μάλιστα ένα ερωτικό παιχνίδι με τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του Πετρούκιου το οποίο ξετυλίγεται στα μάτια των θεατών με την σκηνοθετική υπογραφή της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

/

Την εμπνευσμένη και απρόβλεπτη “στρίγγλα”, που φτάνει στα όρια του “δαιμονισμού” και τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη της Ιταλίας, επιχειρεί να εξημερώσει ένας “τρόμητος” άντρας, ως σύγχρονος κυνηγός μαγισσών.

/

Στις δολοπλοκίες, τα μπερδέματα και τις ερωτικές πολιορκίες που στήνει σε αυτό το έξυπνο κωμικό παιχνίδι ο ερωτευμένος Σαίξπηρ εμπλέκονται ακόμα οι Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος (στο ρόλο του Μπατίστα).

/

Το TLIFE βρέθηκε σε μία από τις πρόβες τους και ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Χόντου απαθανάτισε τους αγαπημένους σου ηθοποιούς λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του έργου.

/

Όλη η ομάδα της παράστασης νιώθει μεγάλη χαρά και ανυπομονησία για την πρεμιέρα. Κατά την διάρκεια της πρόβας υπήρχε μεταξύ τους διάθεση για πλάκα και πειράγματα. Άλλωστε πλέον περνούν πολλές ώρες μαζί καθημερινά.

/

Αξίζει να σου αναφέρουμε ότι τη μουσική και τα τραγούδια του θιάσου συνθέτει ο Θάνος Μικρούτσικος ενώ οι στίχοι είναι του Οδυσσέα Ιωάννου. Δεν υπάρχει καλύτερη θεατρική πρόταση λοιπόν για την καλοκαιρινή Αθήνα!

/

Λίγα λόγια για το έργο

Μία απρόβλεπτη θεατρική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από μια έντονη αισθητική ακραίων αντιθέσεων και αστείων υπερβολών της μαύρης κωμωδίας. Η αιώνια μάχη ανδρών και γυναικών, οι παρεξηγήσεις και μηχανορραφίες φτάνουν τη γνωστή ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ ν΄αγγίζει τα όρια της φάρσας αλλά και της παρωδίας των ταινιών τρόμου.

Η παράσταση υπονομεύει κάθε αντίληψη περί απόστασης ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Οι ερωτικές ιστορίες δεν γράφονται με βάση τις διαφορές των εραστών αλλά την κοινή βούληση και επιθυμία να είναι μαζί, ακόμα και σε πείσμα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Οι σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων αποκαθίστανται σταδιακά και αρμονικά, ώστε να έρθει μαγικά και ανατρεπτικά το happy ending.

Η κλασική υπόθεση του έργου

Ο Μπατίστας έχει δύο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστας είναι ανένδοτος. Η Μπιάνκα θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί. Μέχρι τη στιγμή που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που μπαίνει στο παιχνίδι να κατακτήσει και να παντρευτεί την παράξενη Κατερίνα που κανένας άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την καρδιά της Μπιάνκα, ενώ δύο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντών τους. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων, που ξετυλίγουν κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές.

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθετική Προσαρμογή Κειμένου: Γιάννης Σκαραγκάς
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, Χάρης Θεοδωρίτσης
Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης
Κινησιολογία: Σταύρος Λίτινας
Make up artist: Γιάννα Μαρματάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Έφη Λιάλιου, Δημήτρης Σιγανός
Βοηθός Ενδυματολόγου: Γιώτα Δενδρινού

Read More

And More