Σ. Λιάτσου στο TLIFE: Εγκαταλείπω την Αλεξάνδρεια σήμερα με μισή καρδιά!

Η Σαββούλα Λιάτσου βιώνοντας όλη την άσχημη κατάσταση στην Αίγυπτο, μιλάει στο TLIFE για την αγωνία της, τη ζωή της όλα αυτά τα χρόνια μετά τον χαμό του συζύγου της, την αναγκαστική αλλά όχι μόνιμη επιστροφή της στην Ελλάδα και τα σχεδιά της.

Μετά τις ανταποκρίσεις της στο Νewsit και στο Οnalert για τις τραγικές τελευταίες μέρες που επικρατούν στην Αίγυπτο, η Σαββούλα Λιάτσου επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες της Αλεξάνδρειας με μία επιχείρηση… “Ηλιαχτίδα” και προσγειώθηκε το μεσημέρι στη χώρα μας.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Αίγυπτο, “τα πράγματα έχουν ηρεμήσει σχετικά αλλά μπορεί να συμβεί οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Περιμένουμε διαδηλώσεις μεγάλες σήμερα, απεργίες”, περιγράφει η ίδια στο TLIFE.

“Εχω αποφασίσει να επιστρέψω με το αεροπλάνο που θα πάρει τους Έλληνες από την Αλεξάνδρεια, με μισή καρδιά όμως. Νιώθω πολύ άσχημα που εγκαταλείπω την Αίγυπτο, είναι μια πατρίδα που την έχω αγαπήσει πολύ. Αναγκάζομαι να φύγω γιατί ο 11χρονος γιος μου είναι μικρούλης και δεν θέλω να τρομάξει με κάποια πράγματα. Ελπίζω να ηρεμήσει εδώ η κατάσταση και να επιστρέψουμε σύντομα.

Εδώ που είμαστε, στο σπίτι μας έχουμε νιώσει τον κίνδυνο. Όχι τον άμεσο, αλλά υπάρχει ένας φόβος διάχυτος, ότι μπορεί να δεχτούμε επίθεση από κάποιους εγκληματίες που έχουν αποδράσει από φυλακές, μπορεί να μπουν στο σπίτι μας. Άμεσα δεν φοβάμαι, γιατί υπάρχουν πολίτες που προστατεύουν εμάς, είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο δρόμο είναι πολλοί που μας προσέχουν και ρυθμίζουν την κίνηση της κυκλοφορίας. Υπάρχει αλληλεγγύη από τον αιγυπτιακό λαό, προσπαθούν ελλείψει της αστυνομίας να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και να τους προστατέψουν.

Λείπω 7 χρόνια από την Ελλάδα, αλλά την επισκεπτόμουν πολύ συχνά. Στις διακοπές, Πάσχα, Χριστούγεννα και το καλοκαίρι 2-3 μήνες. Και με κάθε αφορμή ερχόμαστε. Προς το παρόν προτιμώ να ζήσω εδώ, στην Αλεξάνδρεια για κάποια χρόνια ακόμη. Σε κάθε περίπτωση δεν θα θελα να φύγω υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά να είναι δική μου επιλογή, να μην πιεστώ από τις καταστάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια σχολούμαι με τα της παροικίας, το σχολείο του γιου μου, με τις επιχειρήσεις του γιου μου, σε δημοσιογραφικό επίπεδο βοηθάω στα νέα της Αλεξάνδρειας σε μια τοπική εφημερίδα.

Λογικά το μεσημέρι θα είμαι στην Ελλάδα. Θα ήθελα ο γιος μου να τελειώσει εδώ στην Αλεξάνδρεια το σχολείο, θα ήθελα να ζήσει λίγο ακόμα εδώ. Να μάθει και τη γλώσσα.

Ένας βασικός λόγος που θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου εδώ είναι ότι ήρθα με κάποια όνειρα και θέλω να συνεχίσω εδώ αυτό το έργο, παρόλο που τα έφερε λίγο περίεργα η ζωή μετά τον θάνατο του συζύγου μου.”

Υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις του άντρα της που συνεχίζει να ασχολείται μαζί τους η ίδια.

Λίγα λόγια για τη ζωή της Σαββούλας Λιάτσου

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 εγκατέλειψε την καριέρα της για να ζήσει μια καινούρια ζωή με τον αλεξανδρεινό της έρωτα Αντώνη Αντωνίου. Ο ερωτάς τους επισφραγίστηκε στις 23 Οκτωβρίου το 1999. Το όνειρο όμως γίνεται εφιάλτης 2,5 χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους Χάρη.

Ο σύζυγός της πάσχει από καρκίνο κι ενώ έχουν μετακομίσει στην Αλεξάνδρεια και στην πατρίδα του εκείνος χάνει τη μάχη με τη ζωή.

Το 2006 η Σαββούλα δίνει μία συνέντευξη στην Τατιάνα Στεφανίδου και μιλάει για το περίεργο παιχνίδι που της επιφύλασσε η μοίρα.

Ο γιος της δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα του και ήθελε ζήσει σ’εκείνον τον τόπο για να ζήσει τις αναμνήσεις που δεν έχει μαζί του. Να μάθει το μέρος που μεγάλωσε ο πατέρας του. Η σχέση τους ήταν καρμική και ο άνθρωπος αυτός ήταν το πεπρωμένο της. Δεν μπήκε ποτέ σε δίλημμα για το αν θα αφήσει την καριέρα της ή όχι. Της βγήκε φυσικά και ποτέ δεν της το ζήτησε ο Αντώνης της.

Όλη αυτή η σχέση ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Δεν είχε νιώσει ούτε για μια στιγμή ανασφάλεια. Παντρεύονται, περνάνε μέρες ατέλειωτης ευτυχίας μέχρι που τον επισκέπτεται η αρρώστεια και το όνειρο παγώνει. Εκείνη την περίοδο ήταν απελπισμένη. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Αντώνης δεν μπορούσε να ξεπεράσει την ασθένεια και να γίνει καλά. Αν μπορούσε να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα θα το είχε κάνει, ώστε να τον κάνει καλά.

Κοντά της είχε λίγους αλλά καλούς φίλους που τη στήριξαν, ώστε να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει τον πόνο αλλά όχι την απώλεια. Ήθελε να ζήσει όπως ονειρεύτηκε έστω και χωρίς τον άντρα της αλλά με τον γιο της. Ποτέ δεν της πέρασε η σκέψη να γυρίσει στην Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια τη λατρεύει αφού εκεί έζησε την αληθινή αγάπη.

Η Σαββούλα Λιάτσου απέδειξε ότι αυτό που ήθελε στη ζωή της ακόμη και μετά το άσχημο, εκείνο, χτύπημα το πήρε συνεχίζοντας να ζει στον τόπο που έκανε όνειρα, χτίζοντας καινούριες αναμνήσεις. Φυσικά τα άσχημα γεγονότα την αναγκάζουν να κάνει ένα μικρό διάλειμμα αλλά η ίδια αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες στον λατρεμένο της τόπο.

Η Σαββούλα Λιάτσου σε δελτίο ειδήσεων το 1998

Read More

And More