Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.08.2010 | 19:15

Α. Σαμίου: Eξαπατήθηκα! Ετοιμαζόμουν να παντρευτώ έναν... παντρεμένο!

Α. Σαμίου: Eξαπατήθηκα! Ετοιμαζόμουν να παντρευτώ έναν... παντρεμένο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η είδηση ότι η Άντζυ Σαμίου έχει βρει τον έρωτα της ζωής της και ετοιμάζεται να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας, ξάφνιασε άπαντες. Επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας πει τα ευχάριστα νέα και μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μας αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν παντρεύεται αλλά έχει χωρίσει. Ο άντρας τον οποίο ερωτεύτηκε, την ξεγέλασε και τελικά τίποτα δεν ίσχυε από όσα της είχε πει. Αυτοσαρκάζεται και τα αποκαλύπτει όλα για να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα. Τέλος μας μιλάει για τον γιο της, που εδώ και καιρό είναι καλά αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Άντζυ, πες μου τα ευχάριστα!

Όταν είδα στον τύπο την δημοσίευση αυτής της σχέσης εκνευρίστηκα και αγχώθηκα αλλά και στεναχωρήθηκα που δεν διασταύρωσαν μαζί μου προηγουμένως την πληροφορία που δημοσίευσαν, θα είχα προλάβει αυτό το διασυρμό μου. Και αυτό γιατί ξέρεις πως πάντα απέφευγα να μιλώ για την ιδιωτική μου ζωή και κυρίως γι’ αυτή τη σχέση θα ντρεπόμουν να μιλήσω. Αλλά αυτό είναι το τίμημα όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Όλα να βγαίνουν στη φόρα!

Οι τελευταίες πληροφορίες σε ήθελαν πολύ ευτυχισμένη!

Και θα ήμουν ακόμη αν αυτός ήταν αυτό που έλεγε πως ήταν. Όμως έπεσα θύμα κι εγώ ενός ανθρώπου με διπλή ζωή που έπαιξε καλά το ρόλο του εις βάρος μου κι εις βάρος της οικογένειας μου. Γιατί βλέπεις δεν αρκέστηκε στο να κατακτήσει εμένα, αλλά και όλη την οικογένεια μου. Έλεγε πως δεν είχε ποτέ οικογένεια, πως ήταν σε διάσταση για χρόνια από τη σύζυγο του γιατί δεν ήταν καλή μητέρα και περίμενε να βγει το διαζύγιο του. Μου έδινε φωτογραφίες του παιδιού και υποσχόταν σύντομα να το γνωρίσω γιατί σύντομα θα παντρευόμασταν και θα μέναμε μαζί. Ψάχναμε μάλιστα σπίτι στα νότια προάστια, αν και μου πρότεινε να μείνουμε στο σπίτι που έχτιζε στη Δροσιά… Εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως το σπίτι της Δροσιάς ανήκει στη γυναίκα του, που φαντάζομαι πως θα ζει κι εκείνη στον ψεύτικο κόσμο που χτίζει γύρω της για χρόνια.

Πώς γνωριστήκατε;

Τον γνώρισα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου… κλεισμένη στο σπίτι με κατάθλιψη μετά το θάνατο του πατέρα μου, και με τα επαγγελματικά μου να μην πηγαίνουν καλά. Τον έφερε στο σπίτι μου ο ασφαλιστής μου. Ένας άνθρωπος που γνωρίζω και εμπιστεύομαι 25 χρόνια!! Μου τον σύστησε ως έναν άνθρωπο ευαίσθητο, μόνο, με καλή καρδιά και έτσι τον εμπιστεύτηκα. Εκείνος άρχισε να με πολιορκεί με πολύ λεπτές κινήσεις και φαινόταν σαν να με ήξερε πολύ καλά… Ήξερε τα ενδιαφέροντα μου ( αναρωτιέμαι τώρα πως;) τις ελλείψεις μου, τις ανάγκες μου, την φιλοσοφία μου για τη ζωή, και εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία μου και τα όσα έχω περάσει τα τελευταία χρόνια, επί λέξει μου είπε πως μου απλώνει το χέρι και θα είναι δίπλα μου σε ότι τον χρειαστώ. Δεν του ζήτησα ποτέ τίποτα, αλλά έδειχνε τέτοια αγάπη και αφοσίωση, μου με συγκίνησε κι άρχισα κι εγώ να ερωτεύομαι.

Ήταν γενναιόδωρος;

Στην αρχή ναι! Έκανε ότι μπορούσε να τον εμπιστευτώ κι εγώ και το παιδί μου, αλλά και όλη η οικογένεια. Μου έστελνε καθημερινά δεκάδες γραπτά μηνύματα γεμάτα ρομαντισμό και λατρεία, δεν περνούσε μέρα που να μη με συναντούσε, έλεγε πως ήμουν όλη η ζωή του. Φαίνεται όμως πως στην άκρη του μυαλού του είχε κάτι άλλο.

Με τι ασχολείται; Τι επάγγελμα δηλώνει ότι έχει;

Α, καλά, εδώ είναι το αστείο! Όλα αυτά που δήλωνε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επικαλέσθηκε πολλούς εφοπλιστές ως συνεργάτες και πρέπει να παραδεχτώ πως στα σενάρια και την ηθοποιία παίρνει Όσκαρ ο άνθρωπος! Του τηλεφωνούσαν δήθεν μπροστά σε όλους μας, υπουργοί, εφοπλιστές, άραβες σεΐχηδες και τους είχε καταχωρημένους στο τηλέφωνο του. Μας έδειχνε έγγραφα με σφραγίδες που αποδείκνυαν και καλά το πόσο καλός ήταν στην θητεία του ως πρόεδρος στις Βρυξέλλες κάποιου ταμείου συνοχής… Αποδείχθηκε πως δεν τον ξέρει κανείς από όλους αυτούς. Είναι για γέλια τώρα που το σκέφτομαι… Και ξέρω πως ο κόσμος θα γελάσει με το πάθημα μου! Εύχομαι να το κάνουν γιατί το γέλιο κάνει καλό στην εποχή μας και το χρειαζόμαστε! Όμως αν υπάρχουν κάποιες γυναίκες που αναγνώρισαν σ’ αυτόν τον άνθρωπο κάποια ίδια ιστορία, θα ήταν καλό να προσέχουν και να απευθυνθούν στο νόμο. Το ίδιο και κάποιοι που θα εναποθέσουν για επένδυση τα χρήματα στα πόδια, υποτίθεται της αγάπης του, βασισμένοι στα παραμύθια που τους λέει. Έχω πολλούς μάρτυρες για αυτά που λέω! Όχι μόνο στην οικογένεια μου, αλλά φίλους, γνωστούς και αγνώστους ακόμη που με σύστηνε ως την «σύζυγο» του.

Θέλει κουράγιο Άντζυ να βγαίνεις και να εκτίθεσαι έτσι.

Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε η απάτη και η εκμετάλλευση έχουν μεγάλη άνθηση. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον μέσα από τις εμπειρίες μας λέγοντας την αλήθεια. Άλλωστε εδώ που φτάσαμε πια ως λαός και κράτος, ποιος να κρίνει ποιον; Η κριτική είναι το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί. Σημασία έχει οι καλοί άνθρωποι να είναι ενωμένοι.

Πώς κατάλαβες πως κάτι δεν πάει καλά;

Όταν τα σενάρια έγιναν πολλά και τα ψέματα που έλεγε ήταν υπερβολικά. Την ημέρα που μου είπε πως υπογράφτηκε το διαζύγιο του, όλως τυχαίως του έσπασαν το αυτοκίνητο ( που τελικά δεν ήταν καν δικό του) τον έκλεψαν και του πήραν όπως έλεγε συμβόλαια εκατομμυρίων που είχε με τον εφοπλιστή Τσάκο και τον άραβα Ναχαγιά. Αυτά μου τα έστελνε και σε γραπτά μηνύματα τα οποία έχω ακόμη. Ανέθεσα τότε στον δικηγόρο μου να δει αν ήταν αλήθεια και φυσικά ήταν όλα ψέματα. Ούτε διαζύγιο υπήρχε, ούτε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Απλά η εταιρία που του το είχε δανείσει του το πήρε πίσω. Το τραγικό είναι πως για να δικαιολογηθεί επικαλείται διαρκώς πως πεθαίνει ο ίδιος από καρκίνο ή το παιδί του από λευχαιμία, κλπ κλπ. Δεν ντρέπεται καθόλου. Με ευχαρίστηση μου θα αποκάλυπτα με στοιχεία στους γύρω του με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν.

Μα τον τελευταίο καιρό έδειχνες πως πετούσες στα σύννεφα από ευτυχία.

Αλήθεια είναι. Ζούσα ένα παραμύθι, μόνο που ο πρίγκιπας ήταν βάτραχος τελικά. Τέτοιοι άνθρωποι όταν φεύγουν από τη ζωή σου αφήνουν μια αίσθηση μόλυνσης και δυσωδίας… έτσι το αντιμετωπίζω… προσπαθώ να γιατρέψω την μόλυνση.

Ο γιος σου Άντζυ πως το αντιμετώπισε όλο αυτό;

Ο γιος μου κατ’ αρχήν ζει μια φυσιολογική ζωή εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά από τον αγώνα που έκανε. Είναι καλά κι αυτό μου δίνει δύναμη και χαρά στη ζωή μου! Έχει στεναχωρηθεί πολύ με όλη αυτή τη κατάσταση και είναι δίπλα μου. Ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε… κάτι δεν του άρεσε και μου το έλεγε συνέχεια. Μακάρι να τον είχα ακούσει από την αρχή!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Θα αφήσεις τον εαυτό σου να ερωτευτεί ξανά;

Δεν ξέρω… η ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή δεν είναι και η καλύτερη… Είμαι χωρίς δουλειά, χωρίς πραγματικά σχέδια και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά γιατί η εποχή είναι δύσκολη για όλους. Θα μείνω λίγο στην ησυχία μου να ανασυνταχθώ και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Άλλωστε μέχρι τώρα η ζωή αν και με ταλαιπώρησε, πάντα στις δύσκολες μου χαμογελούσε. Όσο για τον έρωτα, είναι μια βιολογική κατάσταση… Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια και η αγάπη! Ποτέ δεν θα χάσω την πίστη μου στους ανθρώπους και θα διαφυλάξω την αθωότητα και την ακεραιότητα μου σαν κόρη οφθαλμού.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 17:30

Top 10