Οι δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες της PLAYMOBIL που θα κάνουν τη διαφορά!

Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια της PLAYMOBIL έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μέσα από τις εκατομμύρια φιγούρες που κατασκευάζονται κάθε χρόνο τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ολόκληρου του πλανήτη μαθαίνουν το ασφαλές παιχνίδι και ακονίζουν τις δεξιότητές τους. Καμιά φορά αναπτύσσουν και νέες και κάπως έτσι εξελίσσονται σε υγιείς ενήλικες. Μέσα από το παιχνίδι!

Τον εκπαιδευτικό αυτό ρόλο έρχονται να ενισχύσουν οι δύο νέες φιγούρες της εταιρείας, που είναι εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η PLAYMOBIL κατασκευάζει ελληνικές φιγούρες. Πρόκειται για τον Δία και την Αθηνά.

  • Ο Δίας ή Ζευς σύμφωνα με την αρχαία ελληνική θεογονία είναι ο “Πατέρας των θεών και των ανθρώπων” που κυβερνά τους Θεούς του Ολύμπου. Αυτός είναι ο θεός του ουρανού και του κεραυνού στην ελληνική μυθολογία.
  • Η Αθηνά, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Η αγαπημένη κόρη του Δία.

Οι δύο θεοί του Ολύμπου θα επιτελέσουν κοινωνικό έργο αφού κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give, αφιερωμένο στους σκοπούς του Συλλόγου “Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Ο Δίας και η Αθηνά, με χαρά μπορώ πια να αποκαλύψω αυτό το “μαλταστικό” μυστικό, θα ενσωματωθούν στη συλλογή σου από αυτό το φθινόπωρο. Πριν όμως την επίσημη παρουσίασή τους, εμείς είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε για να μπορούμε να σου δώσουμε μία εικόνα και να εντείνουμε την -δίκαιη- ανυπομονησία σου.

Δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε μέχρι τον Όλυμπο αλλά ήταν απαραίτητο να φτάσουμε μέχρι τη Μάλτα όπου βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της PLAYMOBIL. Εκεί, είδαμε όλη τη διαδικασία της κατασκευής και πώς πήραν την τελική τους μορφή οι δύο φιγούρες. Από το μηδέν. Για την ακρίβεια, από ένα κομμάτι ανακυκλώσιμου πλαστικού.


Σχεδόν δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως αυτές τις μικρές μπαλίτσες πλαστικού είναι το πρώτο στάδιο


Τα χρώματά τους αλλάζουν ανάλογα το κομμάτι που κατασκευάζεται κάθε φορά


Περνούν όλα τα κομμάτια μιας φιγούρας απο διαφορετικά μηχανήματα που ελέγχουν τα “λάθη”


Τα “σωστά” συγκεντρώνονται όλα μαζί για να σταλούν στη συνέχεια για συσκευασία


Μέχρι βέβαια να συσκευαστούν ακολουθείται μια τεράστια -για μας ήταν μαγική- διαδικασία


Σε όλη την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο ακονίσαμε όλες τις αισθήσεις μας αφού δεν θέλαμε απλά να δούμε αλλά και να ακούσουμε και να νιώσουμε


Πήραμε κάθε κομμάτι και κάθε φιγούρα στα χέρια μας και φυσικά τις φωτογραφίσαμε σε κάθε δυνατό σημείο


Το μόνο που μας σταμάτησε στο τέλος ήταν ότι μπήκαν στα κουτάκια τους!


Αυτά τα κουτάκια που θα βρεις κι εσύ σύντομα στην αγορά

Η σημασία της κατασκευής τους νομίζω είναι αυτονόητη. Πέρα από το γεγονός ότι, με βάση αυτό που συμβολίζουν, είναι δύο από τις καλύτερες φιγούρες ever που θα βγουν στην αγορά. Με τον Δία και την Αθηνά γίνεται μία αρχή, που ελπίζουμε ότι θα έχει και συνέχεια. Οι λάτρεις της PLAYMOBIL σε όλο τον κόσμο να μάθουν να μιλούν ελληνικά και εμείς να γνωρίσουμε λίγο παραπάνω τη χώρα μας μέσα από την ιστορία της. Εν αρχή κατακτήσαμε τη Μάλτα!

Σε αυτό το μαλταστικό -λέξη που κατοχυρώθηκε πια- ταξίδι είχαμε την ευκαιρία να “συστήσουμε” τον Δία και την Αθηνά και σε κάποιους ντόπιους κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Μετά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο, προφανώς, κρατούσαμε όλοι στα χέρια μας ένα Δία ή μία Αθηνά ή και τις δύο φιγούρες.

Αν μέναμε λίγο ακόμα στο νησί πιθανοτατα να κάναμε το #PlaymobilTurnsGreek παγκόσμιο trend γιατί σίγουρα εκεί, από τον ενθουσιασμό μας, κάναμε τη διαφορά! Μέχρι και στο PLAYMOBIL Funpark της Κηφισιάς τους παραπέμψαμε. Το πήραμε το θέμα πατριωτικά!

Και γράφοντας αυτές τις γραμμές συνειδητοποιώ ξανά δύο πράγματα: η ευτυχία κρύβεται στα απλά και τα πολύ μεγάλα καμιά φορά έρχονται από τα πιο μικρά. Το τελευταίο είναι διπλής ανάγνωσης αφού οι φιγούρες του αγαπημένου μας παιχνιδιού είναι μόλις 7,5 εκατοστά!

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται να πιστεύω ότι αυτές οι δύο φιγούρες μπορούν να φέρουν την αλλαγή, θα σου θυμίσω όλα όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα κάποιες συγκεκριμένες φιγούρες.

Το PLAYMOBIL play & give, που αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, στα 5 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά, έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει 80.000€ για τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελώντας σταθερό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου.

Read More

And More