Σάκης Ρουβάς: Επίσημος προσκεκλημένος του “The Hellenic Initiative” στη Νέα Υόρκη

Σε μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του επιχειρηματικού κόσμου της ελληνικής ομογένειας θα βρεθεί ο Σάκης Ρουβάς. Ως επίσημος προσκεκλημένος της οργάνωσης Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative, THI) θα δώσει το παρών, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο 5ο Ετήσιό της Δείπνο (5th Annual Gala).

Κατά τη διάρκειά του θα βραβευτεί για το φιλανθρωπικό της έργο για τον ηγετικό της ρόλο στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO είχε βραβευτε πριν από δύο χρόνια και από το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights».

Η βράβευση θα λάβει χώρα στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον (στην διεύθυνση 1335 της 6ης Λεωφόρου στο Μανχάταν) και όπως και τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να είναι «sold out».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κορυφαίος καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είναι ο «Αγγελιοφόρος» του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Προκάτοχοί του είναι σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους ο George Stefanopoulos και ο Chris Diamantopoulos.

Ο Σάκης Ρουβάς, όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση, θα κορυφώσει και το καλλιτεχνικό σκέλος του Gala.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το καλλιτεχνικό μέρος μιας διεθνούς εμβέλειας εκδήλωσης ενώ είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό αφορά την πρόοδο και την ευημερία της Ελλάδας.

Ο Σάκης Ρουβάς έχει αποδείξει έμπρακτα μέσα από τη δράση του ότι συμβάλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη αλλά και την προβολή της χώρας μας. Ακόμα και μέσα από τα social media του λειτουργώντας ως πρεσβευτής για τον τουρισμό αλλά και επιβραβεύοντας μέσα από αυτά τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και επιστημόνων. Αποδέχτηκε, λοιπόν, με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του THI για το Gala.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος και άλλοι ηγέτες της ομογένειας, οι εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και προσωπικότητες που έχουν βραβευτεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις του οργανισμού.

Επίσης, με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) θα τιμηθεί το Libra Group, όχι μόνο για την προσφορά του στον οργανισμό, αλλά και για την στήριξη που παρέχει σε νεοφυείς εταιρείες. Στον συγκεκριμένο όμιλο είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο ομογενής Γιώργος Λογοθέτης.

Λίγα λόγια για το THI

Η οργάνωση The Hellenic Initiative ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της παγκόσμιας κοινότητας Ελλήνων και Φιλελλήνων που “απάντησαν” με την επιχειρηματική τους δράση στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και τις συνέπειές της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και δρομολόγησαν τον σχεδιασμό της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης της χώρας μας.

Η THI επενδύει στο μέλλον υποστηρίζοντας δύο πρωτοβουλίες που προωθούν την βραχυπρόθεσμη δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ θέτουν τα θεμέλια για στρατηγική ανάπτυξη. Πρόκειται για το “Hellenic Investment Fund” και το “ReGeneration”.

Read More

And More