Σάκης Ρουβάς: Η δικαίωση της προσπάθειάς του για Νόμπελ Ειρήνης στου ήρωες του Αιγαίου

“Ο ένας να κινητοποιεί άλλους δέκα”, δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο Σάκης Ρουβάς στην προσπάθειά του να εμπνεύσει κι άλλους να υπογράψουν το ψήφισμα της ιστοσελίδας avaaz.org η οποία ξεκίνησε μία καμπάνια για να προταθούν για Νόμπελ Ειρήνης οι Έλληνες νησιώτες. Μέσα από το instagram του κάλεσα τους διαδικτυακούς του φίλους να ενισχύσουν την διαδικτυακή αυτή πρωτοβουλία.

Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών ανταποκρίθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο στην προσφυγική κρίση, την ώρα που η Ευρώπη και οι ηγέτες της κάνουν τα στραβά μάτια. Άνοιξαν τις αγκαλιές και τα σπίτια τους και με αυτοθυσία πολλές φορές βοήθησαν τους χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες.

Ο Σάκης Ρουβάς έχει γνωρίσει μέσα από την πρωτοβουλία “We care” τις ανάγκες των προσφύγων και αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη είναι η συμβολή των “ηρώων του Αιγαίου

Τη διαδικτυακή καμπάγια για να δοθεί Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου στήριξαν και πολλά μέσα ενημέρωσης. Και το πρώτο βήμα έγινε!

“Η επιβράβευση της ελληνικής μεγαλοψυχίας είναι γεγονός!”, γράφει ο Σάκης Ρουβάς στο instagram του ανεβάζοντας μία φωτογραφία με τις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.


Συγκεκριμένα τις υποψηφιότητες προτείνουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο Γεώργιος Πετράκος Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Προτείνονται, λοιπόν, δυο Έλληνες εθελοντές που με τις πράξεις τους που έγιναν γνωστές σημάδεψαν την παγκόσμια κοινότητα για το δράμα της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Η 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση και ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός. Στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι ο Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου.

Μαζί τους και μια ξένη εθελόντρια και ακτιβίστρια, η γνωστή ηθοποιός Susan Sarandon που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο ανακουφίζοντας με τη δράση της τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών. Στο πρόσωπο της τιμώνται όλοι οι ξένοι εθελοντές που έπραξαν ανάλογα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Read More

And More