Βραβεία Grammy 2017: Οι μεγάλοι νικητές, τα πολιτικά μηνύματα και οι εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Τα βραβεία Grammy 2017 πραγματοποιήθηκαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις! Η Adele ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 59α βραβεία Grammy, σε μια τελετή από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι λαμπερές εμφανίσεις, τα ανατρεπτικά show στη σκηνή αλλά ούτε και τα πολιτικά μηνύματα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τι φόρεσαν οι stars

H Adele επικράτησε της Beyonce

Η αγαπημένη τραγουδίστρια κέρδισε πέντε βραβεία, δηλώνοντας όμως ότι τουλάχιστον ένα από αυτά έπρεπε να πάει στην Beyonce. “Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το βραβείο, η Beyonce το αξίζει περισσότερο”, είπε όταν έγινε γνωστό ότι κέρδισε και το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, το “25”.

Κατά τα άλλα, η Adele πήρε επίσης τα βραβεία για την καλύτερη ηχογράφηση και το τραγούδι Hello.

Η Beyonce με χρυσό μπικίνι και διαφάνεια στη σκηνή

H Βeyonce, η οποία ήταν υποψήφια για εννέα Grammy με το άλμπουμ “Lemonade”, τελικά κέρδισε δύο.

Ωστόσο, έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι περιμένει δίδυμα εμφανίστηκε με χρυσό μπικίνι και διαφάνεια.

H Katy Perry και τα πολιτικά μηνύματα

Ακόμα μία εμφάνιση που θα συζητηθεί είναι αυτή της Katy Perry. Ερμήνευσε το νέο της τραγούδι Chained to the Rythm και λίγο πριν το τέλος εμφανίστηκε στη γιγαντο-οθόνη η εικόνα του Συντάγματος των ΗΠΑ με την περίφημη φράση “We the People”.

“Σε αυτήν ακριβώς την περίοδο της ιστορίας είναι που οι φωνές χρειάζονται περισσότερο από ποτέ”, δήλωσε Jennifer Lopez.

Τα βραβεία στον David Bowie

Τέσσερα βραβεία Grammy απονεμήθηκαν μετά θάνατον στον David Bowie για το τελευταίο του άλμπουμ “Blackstar”.

Ο Bowie κέρδισε τέσσερα από τα βραβεία – τα οποία δεν είχε κερδίσει ποτέ για τραγούδι ή άλμπουμ του ενώ βρισκόταν εν ζωή (του απονεμήθηκε Grammy για το σύνολο του έργου του το 2006 και για βίντεο το 1985)- για το άλμπουμ “Blackstar”, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν τον θάνατό του από καρκίνο τον Ιανουάριο του 2016.

Τα βραβεία του τα παρέλαβε εκ μέρους του ο Ντόνι Μακάσλιν, μέλος του συγκροτήματός του, ο οποίος χαιρέτισε τον Bowie ως “καλλιτεχνική ιδιοφυΐα και τύπο με απίστευτο χιούμορ”.

Φόρος τιμής στον Prince και τον George Michael

Μπορεί να έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016 αλλά κανείς δεν τους ξεχνά και φυσικά η κληρονομιά που έχουν αφήσει στην παγκόσμια μουσική σκηνή είναι τεράστια. Ο Prince και ο George MIchael τιμήθηκαν στα χθεσινά Grammy’s.

H Adele συγκίνησε και συγκινήθηκε ερμηνεύοντας τραγούδια αφιερωμένα στον George Michael.

Ο Brunno Mars και η μπάντα του εμφανίστηκαν ντυμένοι με έμπνευση από τον Prince και ξεσήκωσαν τους πάντες!


Ηχηρές απουσίες

Πέρα από αυτούς που βρέθηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων όμως σχολιάστηκαν και αυτοί που έλειπαν. Μερικά από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ονόματα της μουσικής δεν βρέθηκαν εκεί.

Ο Frank Ocean δεν υπέβαλλε το άλμπουμ “Blonde” στα βραβεία, παρά τις θετικές κριτικές, επειδή θεωρεί την οργάνωση εκτός πραγματικότητας όσον αφορά τους νεαρούς μαύρους καλλιτέχνες.

Ο Justin Bieber και ο Kanye West δεν έδωσαν επίσης το παρών για παρόμοιους λόγους παρότι έχουν προταθεί πολλαπλές φορές.

Τέλος, o Drake του οποίου το άλμπουμ «Views» είχε τις καλύτερες πωλήσεις παγκόσμια το 2016, και προτάθηκε για οκτώ φορές για Grammy, βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία.

Read More

And More