Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.07.2010 | 09:09

Ψάχνουν τον αδίστακτο εκτελεστή της Σέχτας. Όλες οι εξελίξεις!

Ψάχνουν τον αδίστακτο εκτελεστή της Σέχτας. Όλες οι εξελίξεις!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνες για να βρει τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια. Ψάχνουν το άτομο που ''γάζωσε'' τον δημοσιογράφο, τον ψυχρό εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης ''Σέχτα Επαναστατών'', ο οποίος πυροβολεί τα θύματά του με ένα πιστόλι Glock από 13 ως 15 φορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΤΟ ΒΗΜΑ'', οι αστυνομικοί μιλούν για ένα άτομο που πυροβολεί με πρωτοφανή μανία, χωρίς στόχευση, σε όλα τα σημεία του σώματος, με έναν τρόπο δράσης που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ με βάση αυτά τα στοιχεία προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφιλ του συγκεκριμένου ατόμου ενώ παράλληλα ψάχνει να συσχετίσει πρόσωπα και καταστάσεις σε επιθέσεις ένοπλων δυνάμεων το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν 5 ύποπτοι ανάμεσά τους και μία κοπέλα για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής στη δολοφονία του Σωκράτη και σε άλλες επιθέσεις της ''Σέχτας Επαναστατών''. Συγκεκριμένα η κοπέλα φαίνεται να ήταν παρούσα και στην πρώτη ένοπλη επίθεση της οργάνωσης, στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009.

Έρευνες γίνονται επίσης για να βρεθεί γκαράζ, μικρό διαμέρισμα ή κάποιος άλλος χώρος στον οποίο εκτιμάται ότι η οργάνωση έχει κρύψει  τρία όπλα σφραγίδες της αλλά και τουλάχιστον 4-5 ακόμη όπλα τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της στις απόπειρες κλοπής οχημάτων ή σε άλλες συμπληρωματικές ενέργειές τους.

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει πως αν ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν κατέβαινε στην είσιδο της πολυκατοικίας τότε θα είχε χαλάσει το σχέδιο της δολοφονίας του. Επίσης ορισμένοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης τους έχει αρκετές ομοιότητες με ενέργειες εκτελεστών επί παραγγελία της μαφίας της νύχτας,οι οποίοι σκοτώνουν τα θύματά τους με μεγάλο αριθμό σφαιρών για λόγους παραδειγματισμού και εκδίκησης. Εδώ όμως, σμπληρώνουν, πως μιλάνε για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Χθες λίγο πριν την κηδεία του δημοσιογράφου αναρτήθηκε στο blog indymedia ένα κείμενο κατά του Σωκράτη Γκιόλια. ''Στην έκρηξη βόμβας στα χέρια του μικρού Αφγανού είχες βγάλει σε ελάχιστο χρόνο τα συμπεράσματά σου και καταδίκασες τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τους αποκαλούσες ψευτοεπαναστάτες, άνανδρους, δολοφόνους. Όταν συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πανηγύριζες και μιλούσες με απαξιωτικά λόγια για αυτούς. Σχολίαζες την εμφάνιση μιας εγκύου γυναίκας και τη χλεύαζες από το πρωί μέχρι το βράδυ... Σχολίαζες πρόσωπα και την εμφάνιση και των άλλων μελών, ενώ είχανε πρηστεί από τη βία και τα χτυπήματα των αστυνομικών. Στους νεκρούς της Μαρφίν καταδίκασες όλο τον αντεξουσιαστικό χώρο και πάλι χωρίς στοιχεία''.Σήμερα, αν η σύζυγος του Σωκράτη, η οποία βρίσκεται στο τέταρτο μήνα κύησης, κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, θα πάει να καταθέσει μιας και φέρεται να είδε τους δράστες κατά την προσπάθεια διαφυγής τους. Η κατάθεσή της κρίνεται σχετικά περιορισμένου ενδιαφέροντος γιατί εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 11:45

Top 10