AIDS: Δεν κάνει διακρίσεις! Οι celebrites που πέθαναν από τη νόσο

Όταν πριν αρκετές δεκαετίες η θανατηφόρος αυτή νόσος έκανε την εμφάνισή της, ήταν ένα κοινό μυστικό που όμως κανείς δεν τολμούσε να παραδεχτεί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ενημέρωση και ο τρόπος αντιμετώπισης της νόσου όσο και των φορέων και των ασθενών έχει αλλάξει την οπτική μας απέναντι στο AIDS.

Κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου γιορτάζεται παγκοσμίως η μέρα κατά του AIDS σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κοινού για τη νόσο και κυρίως τους τρόπους πρόληψης, όπως είναι η απλή και σωστή χρήση του προφυλακτικού.

Φέτος το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για να τιμήσει τη μέρα θα ανάψει στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες κόκκινα κεριά που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon) ενώ θα μοιράζεται και ενημερωτικό υλικό.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι κάθε χρόνο οι celebrities και σταρς του Χόλιγουντ αναλαμβάνουν σοβαρές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο θέλοντας να καταδείξουν ότι το AIDS δεν κάνει διακρίσεις, ότι η ασθένεια μπορεί να καταπολεμηθεί αλλά και ότι πλέον δεν είναι ταμπού! Κάθε χρόνο πολλοί διάσημοι αναλαμβάνουν πρεσβευτές ενημέρωσης του κοινού ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο για τους σκοπούς της ενημέρωσης του κοινού. Και αυτό διότι όπως απέδειξε η ιστορία, το AIDS “χτυπάει” και διάσημα πρόσωπα (δες εδώ τους διάσημους που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο)

Το ίδρυμα amfAR, του οποίου πρόεδρος είναι η Sharon Stone, έδωσε φέτος το πιο λαμπερό του γκαλά στο Λος Άντζελες για να τιμήσει τον σχεδιαστή Tom Ford για τους αγώνες του ενάντια στο AIDS με την παρουσία πλήθους επωνύμων ενώ συγκεντρώθηκε το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τους σκοπούς του ιδρύματος. Ο αγώνας κατά του AIDS πλέον έχει πάρει άλλη κατεύθυνση και το σύνθημα είναι “Making AIDS history” (Να κάνουμε το AIDS παρελθόν)


Ο Tom Ford με τη Rihanna και τη Miley Cyrus στο γκαλά της amFAR.


Η παρουσιάστρια του γκαλά Gwyneth Paltrow


H πρόεδρος της amFAR, Sharon Stone

Δες παρακάτω τους διάσημους που έχασαν τη ζωή τους από το AIDS

Read More

And More