Πανικός στα social media με το gay φιλί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Downton Abbey!

Ο Πύργος του Ντάουντον ή αγγλιστί Downton Abbey είναι η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου κι αν προβλήθηκε. Η φήμη της προηγούνταν όταν την Δευτέρα το βράδυ έγινε η πρεμιέρα της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη ΝΕΤ.

/

Την επόμενη μέρα φυσικά όλοι ασχολήθηκαν με την σειρά αλλά κυρίως για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η δημόσια τηλεόραση λογόκρινε μία από τις σκηνές του πρώτου επεισοδίου. Η σκηνή με την αγκαλιά και το φιλί του δούκα με τον λακέ του δεν προβλήθηκε ποτέ.

Δες την επίμαχη σκηνή:

Η απόφαση να κοπεί η επίμαχη σκηνή ήταν του Κώστα Σπυρόπουλου, γενικού διευθυντή τηλεόρασης, ο οποίος φοβήθηκε ότι μπορεί να προκαλούσε αντιδράσεις και πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Θυμάσαι τι είχε γίνει το αντίστοιχο φιλί που είχε συμπεριλάβει στην σειρά του Mega “Κλείσε τα μάτια” ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης! Tο πρόστιμο βέβαια για το φιλί μεταξύ του Χρήστου Λούλη και του Κώστα Κάππα ακυρώθηκε το 2006 από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από χθες το βράδυ λοιπόν τα social media πήραν φωτιά με μηνύματα που έκαναν παραλληλισμό της λογοκρισίας της ΝΕΤ με αυτή της Χρυσής Αυγής και των παραθρησκευτικών οργανώσεων στα θέατρα!

/

/

/

/

/

/

Υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης του ραδιομεγάρου πάντως παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μεγάλο λάθος. Προκειμένου να επανορθώσει το λάθος η ΝΕΤ θα προβάλλει πάλι σήμερα το επεισόδιο με την επίμαχη σκηνή, αλλά πιο αργά.

Διάβασε στο ZappIt την επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΤ καθώς και την τηλεθάση που σημείωσε χθες η σειρά

Read More

And More