Ποιες είναι οι κυρίες των δύο πολιτικών αρχηγών που έχουν το προβάδισμα στις εκλογές

Η σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση πλησιάζει. Οι πολιτικοί αρχηγοί όλες αυτές τις μέρες έχουν εξηγήσει στις προεκλογικές τους ομιλίες τους στόχους τους και είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν για να κερδίσουν την διακυβέρνηση της χώρας. Λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε μάθει πολλά για την καριέρα και τη ζωή των αρχηγών των κομμάτων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι τις συντρόφους που στέκονται όλο αυτό το διάστημα -και όχι μόνο- στο πλευρό τους.

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα… Η Γεωργία Κρητικού και η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τους προέδρους των δύο κομμάτων που πήραν το μεγαλύτερο ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δύο γυναίκες που επιλέγουν να βρίσκονται μακριά από τα φώτα αλλά σταθερά στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα.

20 χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι μία γυναίκα χαμηλών τόνων και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και την κοσμική ζωή. Ωστόσο στέκεται για τουλάχιστον 20 χρόνια στο πλάι του μεγάλου της έρωτα, συνοδοιπόρος της ζωής του και στήριγμά. Εκείνος προτιμά να την αποκαλεί χαϊδευτικά Μπέτυ.

Γνωρίστηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων απ’ όπου αποφοίτησαν και οι δύο. Μαζί ήταν στα μαθήματα, μαζί και στις καταλήψεις του ’90 – ’91. Ο χαρακτήρας της ενέπνευσε τον Αλέξη. Αυτό που τους έφερε πιο κοντά όμως ήταν η ΚΝΕ, μέλη της οποίας υπήρξαν και οι δύο.

Η 38χρονη Μπέτυ κατάγεται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από την Καρδίτσα και είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2002 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην περιοχή των αρχιτεκτονικών και πρωτοκόλλων σε οπτικά δίκτυα. Η έρευνά της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Το 1991 εντάχθηκε στο Συνασπισμό. Στα φοιτητικά της χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του συλλόγου φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο 1999-2005 διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Αν και η γνωριμία της με τον Αλέξη μετρά 20 χρόνια, το ζευγάρι είναι εξαιρετικά διακριτικό, με ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Όσοι τους ξέρουν ισχυρίζονται ότι η Μπέτυ κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα τη σχέση τους και αποφεύγει να εκθέτει την προσωπική της ζωή στα media.

Σύμφωνα με παλιότερες περιγραφές συμφοιτητών της από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μαχητική, δραστήρια. Μια προσωπικότητα που ταίριαζε απόλυτα στο προφίλ του τότε νέου προέδρου του Συνασπισμού. Koινό χαρακτηριστικό τους είναι και το casual και επιμελώς ατιμέλητο ντυσιμό τους.

Ο πρώτος τους γιος και μεγάλη τους αδυναμία, Παύλος, γεννήθηκε τον Μάιο του 2010 ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ξανά μπαμπάς αφού σύντομα θα γεννηθεί και ο δεύτερος γιος του. Ενδεχόμενο γάμου δεν υπάρχει αφού το ζευγάρι έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Το στήριγμα του Αντώνη Σαμαρά

Η Γεωργία Κρητικού κρύβεται πίσω απ’ ό,τι καλό έχει κάνει, είναι η μητέρα των παιδιών του, ο άνθρωπός του. Την γνώρισε ένα απόγευμα το 1989 σε πολιτική συγκέντρωση στη Nέα Eρυθραία. Ένας έρωτας που μοιάζει βγαλμένος από ρομαντική ταινία. Η μεγάλη κόρη του επιχειρηματία Άκη Κρητικού συνόδευε το μπαμπά της στην εκδήλωση που οργάνωνε ο Μεσσήνιος βουλευτής. H νεαρή πολιτικός μηχανικός, μόλις 24 ετών τότε, έκλεψε την καρδιά του Αντώνη.

Μετά την ομιλία του ζήτησε να του φέρουν όποια φωτογραφία υπήρχε από τη συγκέντρωση για να την εντοπίσει. Χρειάστηκε να κοιτάξει πάνω από 300 φωτογραφίες… Κανείς ωστόσο από τους συνεργάτες του δεν γνώριζε ποια είναι η κοπέλα. Τυχαία, έχοντας την φωτογραφία πάνω στο γραφείο του, στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη, την είδε ο αδερφός του Aλέξανδρος, ο οποίος αναγνώρισε τον πατέρα της, και έτσι ο βουλευτής κατάφερε να την εντοπίσει.

Έβαλε γνωστούς και φίλους να μεσολαβήσουν ώστε να γνωριστούν οι δυο τους και έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού έναν μήνα αργότερα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Bρετάνια. Ένα χρόνο μετά, το Μάιο του 1990, την παντρεύεται στην Πύλο. Έχει χρηματίσει ήδη υπουργός Οικονομικών, από το Νοέμβριο του 1989 είναι υπουργός Εξωτερικών και ο γάμος του χαρακτηρίζεται “γάμος της χρονιάς”. Είναι κοινό μυστικό στον οικογενειακό τους περίγυρο ότι η Γεωργία είναι το alter ego του.

Όσοι γνωρίζουν τη Γεωργία, μιλούν για μία γυναίκα με μεγάλη εσωτερική δύναμη, πνευματικότητα, αστική ευγένεια και ήθος. Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο πολύ ανθεκτική, αλλά και πολύτιμος συμπαραστάτης. Η δύναμη με την οποία στήριξε τον άνδρα της στα δύσκολα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς, λένε όσοι τους γνωρίζουν, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του και στην πορεία του προς την προεδρία της Ν.Δ.

Μια γυναίκα που κινείται με χαμηλούς τόνους αλλά μένοντας σαν βράχος στο πλευρό του. Η γυναίκα που του χάρισε δύο υπέροχα παιδιά, την Λένα και τον Κωνσταντίνο.

Read More

And More