Tο τελευταίο αντίο στην Whitney Houston!

Η Whitney Houston πέθανε ξαφνικά σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς βυθίζοντας με θλίψη την διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί όμως σήμερα φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο σε μια τραγουδίστρια που άφησε εποχή.

Όταν το ασημένιο φέρετρο με την σορό της μεταφερόταν από την εκκλησία στο νεκροτομείο του New Jersey υπό τους ήχους του “I will always love you”, χιλιάδες κόσμου να ξέσπασαν σε δάκρυα.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία των Βαπτιστών, όπου τραγουδούσε όταν ήταν παιδί, ενώ παρευρίθηκαν μόνον όσοι έχουν προσκληθεί. Τα εκατομμύρια θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο όμως είχαν την ευκαιρία να την δουν σε σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση από το CNN αλλά και ηλεκτρονικά από το www.livestream.com/aplive

Η πρόσκληση της κηδείας έγραφε: “Με βαθιά ευγνωμοσύνη, η οικογένεια Houston ζητάει να τιμήσετε με την παρουσίας σας το ταξίδι στο σπίτι για την Whitney Elizabeth Houston”. Το “ταξίδι στο σπίτι” είναι συνήθως πιο αισιόδοξη και θετική από ό, τι μια τυπική κηδεία. Ο στόχος είναι να τιμήσει το νεκρό καθώς πηγαίνει “σπίτι”, στον ουρανό, να είναι με το Θεό.

Η κηδεία της star ήταν μια πολύ κλειστή υπόθεση με μια λίστα 1500 καλεσμένων που είχε επιλέξει η οικογένειά της και ξεκινήσε στις 19.00 ώρα Ελλάδος. Τρεις ώρες και 45 λεπτά διήρκεσε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Αρκετοί διάσημοι φίλοι της έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν ενεργά. Ανάμεσα τους είναι οι Kevin Costner, Stevie Wonder και ο Clive Davis, ο παραγωγός της σταρ. Η Aretha Franklin, η νονά της, επρόκειτο να τραγουδήσει αλλά από την συγκίνηση δεν κατάφερε να παραυρεθεί.

Ο πάστορας που εκφώνησε την επικήδεια ομιλία, ο Marvin Winans, ήταν φίλος της Ουίτνεϊ Χιούστον και τραγουδάει και αυτός γκόσπελ. Είναι επίσης ο ιερέας που την είχε παντρέψει το 1992 με τον τραγουδιστή της R&B, Boby Brown. Ο πρώην σύντροφός της έφτασε στην εκκλησία με την πρόσκλησή του αλλά τον έδιωξε η οικογένεια της star καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση της υγείας της και κατά συνέπεια τον θάνατό της.

Για την μεγάλη diva μίλησε επίσης ο Kevin Costner, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει μαζί της στην ταινία “Ο Σωματοφύλακας”, ενώ προσκεκλημένη στην τελετή είναι και η Oprah Whinfrey.

Στους θαυμαστές της, οι οποίοι συνέρεαν τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία και κατέθεταν κεριά και λουλούδια, μπαλόνια και κάρτες με τα συλλυπητήριά τους, δεν επετράπη να πλησιάσουν στην εκκλησία ενώ όλοι οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία ήταν κλειστοί από την προγούμενη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι δεκάδες συμμορίες που δρουν στην συγκεκριμένη πόλη κήρυξαν ανακωχή λόγω της ημέρας.

Παρόλα αυτά στην εκκλησία επετράπη η τοποθέτηση κάμερας και η τελετή μεταδόθηκε απευθείας, κυρίως στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια ήταν οι άνθρωποι που έσπευσαν να δουν την τελετή και φυσικά τα social media πήραν φωτιά!

Η ταφή της τραγουδίστριας θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στο νεκροταφείο της γενέτειράς της δίπλα στον πατέρα της John Houston.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα της Cissy, αλλά και η κόρη της Βobbi Kristina, οι οποίες υποβαστάζονταν σε όλη την διάρκεια της τελετής.

Τη Παρασκευή, η μητέρα της Cissy και η κόρη της Bobbi Kristina μαζί με στενούς συγγενείς αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους σε μια ιδιωτική αγρυπνία που ήταν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη.

Η μητέρα της έφτασε στο Whigham Funeral Home στο Newark, έχοντας δίπλα της τη 18χρονη εγγονή της που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.


Την ίδια ώρα, εκατοντάδες θαυμαστές έσπευσαν να αφήσουν μερικά λουλούδια έξω από το Whigham Funeral Home όπου έγινε η αγρυπνία.

Read More

And More