Τζένη Μπαλατσινού – Πέτρος Κωστόπουλος: Η άνοδος και η πτώση, ο έρωτας και ο χωρισμός!

Η είδηση του χωρισμού του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ήρθε να ταράξει τα κατά τα άλλα ήρεμα νερά της ελληνικής showbiz.. Μπορεί κατά καιρούς και οι δυο να είχαν μιλήσει σε συνεντεύξεις τους ότι ο γάμος είναι δύσκολη υπόθεση αλλά διέψευδαν οποιαδήποτε σενάρια και φήμες χωρισμού τους.

Τελικά όπως έγραψαν στην ανακοίνωση του χωρισμού τους: …”Αφού προσπαθήσαμε και οι δύο για αρκετό καιρό να σώσουμε τον γάμο μας, καταλήξαμε στην απόφαση να χωρίσουμε και να διατηρήσουμε ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Παραμένουμε πάνω απ” όλα οικογένεια και ομάδα στη δουλειά μας. Οι ωραιότεροι καρποί των 20 χρόνων σχέσης και 18 χρόνων γάμου είναι τα τρία υπέροχα παιδιά μας, στα οποία ως γονείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας”…

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα 20 χρόνια της κοινής ζωής τους έζησαν πολλά, όμορφα και άσχημα, την άνοδο, τη χλιδή τα πλούτη και αργότερα την πτώση την κατάρρευση την κατάθλιψη. Και βέβαια η Τζένη στάθηκε βράχος στις δύσκολες στιγμές του άντρας της. Ο ίδιος έχει δηλώσει για την Τζένη: “Το ζευγάρι δεν κρίνεται στα καλά και στις χαρές, κρίνεται στα χοντρά τα ζόρια και επειδή εγώ εδώ και δύο χρόνια περνάω πολύ χοντρά ζόρια, εκεί κατάλαβα ότι δεν έκανα κανένα λάθος, εκεί κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός. Διότι δεν είναι ότι φαλίρισες και δεν έχεις λεφτά και θα σ’ αφήσει η γυναίκα σου γι αυτό… Όταν πραγματικά έχεις πάθει τη ζημιά πέφτεις σε κατάθλιψη και σ’ ένα σπίτι δημιουργούνται ψυχολογικές εκρήξεις. Εκεί η Τζένη είχε την αγάπη και το σθένος να προστατεύσει όλο το σύστημα. Αυτή είναι η δικιά της μαγκιά, εγώ τότε ήμουν σε καταστολή”.

H γνωριμία, ο έρωτας ο γάμος και η άνοδος της εκδοτικής αυτοκρατορίας

O Πέτρος Κωστόπουλος φιλόδοξος και με πάθος για τη δουλειά του, ξεκινάει την εκδοτική του δραστηριότητα το 1987 με το περιοδικό KΛΙΚ .Αργότερα απέκτησε τον ΚΛΙΚ FM αλλά και τα περιοδικά ΜΕΝ και DIVA.Το 1995 ιδρύει την ΙΜΑΚO και βγάζει στην κυκλοφορία το Down Town, Nitro, αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nitro. H άνοδος συνεχιζόταν κάνοντας τον Πέτρο Κωστόπουλο ένας από τους πιο ισχυρούς εκδότες της Ελλάδας, με χρήματα κύρος λεφτά και βέβαια “ηγετική μορφή ” σε αυτό που λέμε lifestyle!

To 1996 παντρεύεται στη Μύκονο την εστεμμένη και κούκλα Τζένη Μπαλατσινού. Διάβασε εδώ για την ερωτική τους ιστορία και για το γάμο τους.

Η Τζένη μετά το γάμο τους αφιερώθηκε στον Πέτρο αλλά και στα παιδιά της που ήρθαν αργότερα. Το 2000 δημιούργησε την δική της εταιρεία καλλυντικών .Το 2009 επέστρεψε στην τηλεόραση με το Next top Model και αργότερα με το Dancing και πρόσφατα με το Πρωινό του Μega.



Η κατάρρευση της ΙΜΑΚO και η πτώση

Κάποια στιγμή όμως, εκεί στο 2008, τα πράγματα αρχίζουν να μην πηγαίνουν καλα και η αυτοκρατορία που λέγεται ΙΜΑΚO, αρχίζει να κλονίζεται. Οι πωλήσεις των περιοδικών πέφτουν , τα ραδιόφωνα αρχίζουν να παρουσιάζουν ζημιές και τα χρέη διογκώνονται. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του η μεγάλη εκδοτική αυτοκρατορία του καταρρέει!

Ο ίδιος αργότερα έγραψε στο προσωπικό του blog:

“Ο τζίρος των περιοδικών έχει πέσει μέσα σε τέσσερα χρόνια από 70% έως 90%, ενώ στα ραδιόφωνα οι ζημιές αγγίζουν το 60%. Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω την ΙΜΑΚO ζωντανή. Ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η εξέλιξη στην οικονομία και ειδικά στον Τύπο θα ήταν τόσο άσχημη, τόσο άγρια”.

Η Τζένη με τη σειρά της θα γράψει στο δικό της blog:

“Μήνες τώρα, παλεύω με τη συνείδησή μου, με τις φήμες αλλά και με την αλήθεια μου. Για όσα μπορεί να υποθέτει κανείς για τον Πέτρο, εγώ είμαι ο άνθρωπος που τον γνωρίζει καλύτερα. Και γνωρίζει καλύτερα το πάθος, την τρέλα, την τόλμη, τα όνειρά του. Η ευθύνη όμως για το τέλος μιας δημιουργικής μικροκοινωνίας που ο ίδιος δημιούργησε κι έγινε σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς είναι ένα βάρος που μας κλονίζει καθημερινά”..

Τότε ήρθε και η κατάθλιψη του Πέτρου Κωστόπουλου. Η Τζένη είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή της :

“Το πρόβλημα υγείας του Πέτρου ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας. Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθε το τσουνάμι των προβλημάτων και ο Πέτρος κράσαρε, νόμιζα ότι με εγκαταλείπει. Είχα την αίσθηση ότι τώρα στα δύσκολα φεύγει και με αφήνει μόνη μου με έναν κυκεώνα προβλημάτων. Θύμωσα πολύ μαζί του και αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ”

Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια δεν ήταν και λίγοι αυτοί που κατηγόρησαν το ζευγάρι για χλιδάτη ζωή και υπεβολικά έξοδα. Η Τζένη σε μια συνέντευξή της μετά την κατάρρευση θα απαντήσει σε όλα αυτά:

”Καλώς ή κακώς, τα μίντια δημιουργούν εντυπώσεις, μανιπιουλάρουν την κοινωνία. Οι εκπρόσωποι της showbiz είναι κάπου υποχρεωμένοι λόγω δουλειάς να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο και να υπάρχουν στη δημοσιότητα. Είναι ”νόμιμο”. Σίγουρα μέσα σε αυτό το σκεπτικό, υπάρχουν και όρια που για τον καθένα είναι προσωπικά, άρα δεν δικαιούμαι εγώ να κρίνω τις επιλογές των άλλων. Η ζορισμένη επίδειξη αφορούσε την κοσμική ζωή. Ζήσαμε μια 15ετία ψεύτικης χλιδής, προβολής προσώπων και πραγμάτων χωρίς βάση και λεκτικής φανφάρας. Η προσοχή μας – από το DNA μας, από την αρχαιότητα ακόμα – ήταν εστιασμένη στο φαίνεσθαι. Δεν είναι κάτι καινούργιο όλο αυτό.”

Διάβασε επίσης:

Πέτρος Κωστόπουλος – Τζένη Μπαλατσινού: Η τελευταία επίσημη έξοδος, πριν το χωρισμό!

Τζένη Μπαλατσινού – Πέτρος Κωστόπουλος: Ξεκούραση σε διαφορετικούς προορισμούς μετά την ανακοίνωση του χωρισμού

Όταν η Τζένη Μπαλατσινού έδινε συνέντευξη στο Πέτρο Κωστόπουλο. Και οι δυο έχουμε βαρεθεί στο γάμο…

Πέτρος Κωστόπουλος – Τζένη Μπαλατσινού: Ο έρωτας και οι τρυφερές φωτογραφίες, πριν το χωρισμό!

Πέτρος Κωστόπουλος – Τζένη Μπαλατσινού: Το love story και ο ονειρεμένος γάμος στη Μύκονο! Φωτογραφίες

Τζένη Μπαλατσινού: Τι είχε δηλώσει για το χωρισμό σχεδόν ένα χρόνο πριν

Πέτρος Κωστόπουλος – Τζένη Μπαλατσινού: “Χώρισαν μετά από 18 χρόνια γάμου”

Read More

And More