Κωνσταντίνα Κούνεβα: Η ιστορία της μετανάστριας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και μπήκε στην Ευρωβουλή

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα γεννήθηκε το 1964 στη Βουλγαρία και ήρθε ως μετανάστρια στην Ελλάδα το 2001, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας, που είχε ο 4χρονος τότε γιος της. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία.

/

Το 2003 η Κούνεβα άρχισε να εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των ΗΣΑΠ. Δυναμική και δραστήρια, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό με ζήλο και πάθος, προκαλώντας αρκετές φορές αντιδράσεις και βέβαια πολλές αντιπάθειες.

Η ίδια έχει γράψει για τον εαυτό της “Πάντα στα όνειρα μου είμαι 9 χρονών κοριτσάκι. Σαν να μη μεγάλωσα ποτέ. Ενώ με μεγάλωσαν για να γίνω ηθοποιός, στα 23 μου πήγα στο Βέλικο Τάρνοβο για να σπουδάσω εθνογραφία. Παράλληλα, δούλευα σε διάφορα εργοστάσια παραγωγής χαρτιού και επίπλων”.

Ήταν βράδυ 22 Δεκεμβρίου, όταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα πηγαίνοντας σπίτι της δέχθηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες με βιτριόλι. Την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. Έχασε την όρασή της από το ένα μάτι και υπέστησαν ζημιές ζωτικά της όργανα, Από εκείνη τη μέρα άρχισε ένας γολγοθάς στα νοσοκομεία με απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε για το τραγικό συμβάν: Τι θυμάσαι πιο έντονα από το βράδυ της επίθεσης;

“To πώς έτρεμε εκείνο το παιδί που μου επιτέθηκε και τους ανθρώπους που έσπευσαν να με βοηθήσουν”.

Η επίθεση στην Κούνεβα, αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ.

Στις χθεσινές εκλογές, η Κωνσταντίνα Κούνεβα μπήκε στην ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙZΑ

Δες τη συνέντευξη που είχε δώσε στον Σταύρο Θεοδωράκη από το δωμάτιο του νοσοκομείου:

Read More

And More