Κίκος Μαρτίνος: Η ζωή του εφοπλιστή που ξέφυγε από τους απαγωγείς. Η ιστορία της οικογένειάς του

Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του γιου του πολύ γνωστού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκου Μαρτίνου, έγινε χθες τις 3.30 το μεσημέρι στην Βούλα.

/

Οι δράστες με ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi και ένα άσπρο μικρό Citroen επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 33χρονο γιο του εφοπλιστή την ώρα που ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική εταιρεία.

/

Η οικογένεια Μαρτίνου θεωρείται από τα πιο ισχυρά ονόματα στον χώρο της ναυτιλίας, και ταυτόχρονα ένα από τα πλέον αθόρυβα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα εκτός δουλειάς. Τόσο ο Ανδρέας Μαρτίνος όσο και ο γιος του Κίκος είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων σαν άνθρωποι.

Η οικογένεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, κάθε καλοκαίρι κάνει τις διακοπές της στην Αντίπαρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η απλότητα που διακρίνει τόσο τους γονείς του Κίκου όσο και των αδερφών του είναι απίστευτη! Kανεις δεν καταλαβαίνει αν δεν τους γνωρίζει τι περιουσία έχουν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνος όλο το καλοκαίρι κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι ενώ μαζί με τη σύζυγό του και την παρέα τους σύχναζαν τα βράδια σε ουζερί του πιο ήσυχου μώλου του νησιού. Γλυκομίλητοι κι απλοί και πάντα με όρεξη να κεράσουν τον κόσμο που θα βρίσκεται στα διπλανά τραπέζια και που θα πιάσουν κουβέντα. Εντύπωση μας έκανε η ατάκα της μητέρας του Κίκου προς την εγγονή της το καλοκαίρι, καθώς έπαιζε με το πορτοφόλι της: Τα λεφτά είναι κακό πράγμα“,περιγράφει στο TLIFE άνθρωπος που τους έζησε από κοντά φέτος το καλοκαίρι.

Στο τέλος της σεζόν η οικογένεια κάνει πάρτι και συνήθως από εκεί περνάει όλη η Αντίπαρος αφού όλοι τους αγαπούν για την διακριτικότητα και την ευγένεια που έχουν αλλά και για την μεγάλη αγάπη που δείχνουν στο νησί τους!

Ο γονείς Ανδρέας και Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ο Αντρέας Μαρτίνος παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» χαρακτηρίζεται για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την επιθυμία της να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά.

Σπάνια φωτογραφίζονται σε κοσμικά πάρτι. Προτιμούν να περνούν απαρατήρητοι φορώντας πάντα πολύ απλά και λιτά ρούχα. Συνήθως απολαμβάνουν το φαγητό τους σε διάφορα κινέζικα εστιατόρια ή ήσυχα ταβερνάκια. Δεν θα τους συναντήσει ποτέ κάποιος σε σικ στέκια και γνωστά κλαμπ. Προτιμούν πάντα τα απλά και αυθεντικά παρά κάτι κραυγαλέο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούν το μότο που ακολουθεί και η οικογένεια Νιάρχου «vivre cache vivre heureux» που σημαίνει «ζήσε κρυμμένος, ζήσε ευτυχισμένος».

Δύο “θαλασσινές” οικογένειες ενώθηκαν

Ο Κίκος Μαρτίνος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης. Τον Ιούνιο του 2009 όμως, μετά από δύο χρόνια σχέσης, έγινε ο γάμος που συζητήθηκε πολύ στους κοσμικούς κύκλους καθώς δύο πασίγνωστες “θαλασσινές” οικογένειες ενώθηκαν.

Η Μαρίνα, κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και της Λίτας Βοϊβόδα, και ο Κίκος παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Στο μυστήριο παρευρέθηκαν, όπως είναι φυσικό, πολλά ηχηρά ονόματα από την εφοπλιστική και την ευρύτερη επιχειρηματική σκηνή, όχι μόνο της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Η νύφη, που φημίζεται για το στιλ της, επέλεξε ένα απλό, λευκό, κομψό νυφικό, ενώ ο γαμπρός φόρεσε σμόκιν. Οι λαμπεροί καλεσμένοι και τα άφθονα φαγητά και ποτά ήταν αυτά που πρόδιδαν ότι πρόκειται για ένα κοσμικό γάμο του οποίου η γιορτή κράτησε αρκετές μέρες!

Η βάφτιση του γιου τους στο ιδιωτικό νησί

Βάφτισαν τον μονάκριβο γιο τους, τον Αύγουστο του 2010, στην Κορωνίδα. Πρόκειται για τo ιδιωτικό νησί που βρίσκεται μια ανάσα από τις Σπέτσες και ανήκει στην οικογένεια Λιβανού. Όλο το ελληνικό αλλά και βρετανικό τζετ σετ βρέθηκε εκεί. Φυσικά το όνομα αυτού είναι Ανδρέας, από τον παππού του ο οποίος ήταν πολύ συγκινημένος σε όλη την διάρκεια του μυστηρίου. Ο Αλέξανδρος Τσαβλίρης, αδελφός της μητέρας του νεοφώτιστου, ο οποίος πάντρεψε το ζευγάρι, ήταν ένας από τους νονούς, μαζί με άλλους συγγενείς.

Το νησί βούλιαξε και οι θαλαμηγοί γέμισαν το ευρύτερο θαλάσσιο χώρο αφού μπορεί να μην είχε πολλούς καλεσμένους αλλά ήταν όλοι εκλεκτοί!

Μετά τα βαφτίσια στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη ακολούθησε γεύμα με όλη την επιχειρηματική αλλά και εφοπλιστική αφρόκρεμα Ελλάδας και Λονδίνου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ των δύο οικογενειών, των Μαρτίνων και των Λιβανών τους ανάγκασε να επιστήσουν την προσοχή στους καλεσμένους τους έτσι ώστε να μην διαρρεύσει ούτε μία φωτογραφία από την βάφτιση. Πράγμα που συνέβη την προηγούμενη χρονιά στο γάμο τους όταν, παρά τη θέλησή τους, κάποιος από τους καλεσμένους τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες από τον γάμο και τις έδωσε στον Τύπο.

Ρεπορτάζ: Εβίτα Τσιλοχρήστου
Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More