Η συγκλονιστική ιστορία της Παυλίνας Νάσιουτζικ, μητέρας του Νίκου Ρωμανού και γνωστής συγγραφέα!

Τη Δευτέρα ο πατέρας και η μητέρα του Νίκου Ρωμανού θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά από αίτημά τους. Ο 21χρονος που βρίσκεται στη φυλακή για για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, κάνει απεργία πείνας εδώ και 28 ημέρες διεκδικώντας το δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας.


πηγή φωτό εφημερίδα “Τα Νεα”

Η μητέρα του Νίκου Ρωμανού είναι η γνωστής συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ. Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και πατέρας της ήταν ο συγγραφέας Αθανάσιος Νάσιουτζικ ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του επίσης συγγραφέα Αθανάσιου Διαμαντόπουλου το 1984. Ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι δολοφονημένος άγρια με 97 “σφυριες” Η υπόθεση έγινε γνωστή ως έγκλημα στο Κολωνάκι.


Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ που μεγάλωσε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και σε ένα πλούσιο σπίτι, χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της στα 18 της χρόνια!Έγραψε μάλιστα και βιβλίο για την εμπλοκή του πατέρα της στο έγκλημα με τίτλο “Τόση λίγη αλήθεια” . Η υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω”…

“Θα χρειαστώ όλο μου το θάρρος για να βουτήξω σ’ αυτήν τη σκοτεινή σπηλιά των αναμνήσεων και να σας διηγηθώ την ιστορία όχι αντικειμενικά -αυτό είναι αδύνατον- αλλά όπως εγώ την έζησα. Θα ξαναθυμηθώ εκείνη τη μέρα που ξεκίνησαν όλα, γιατί ήταν η μέρα που ο Γιώργος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Επίσης ήταν η μέρα που έκλεινα τα 18. Και φυσικά η μέρα που έμαθα ότι ο πατέρας μου κατηγορείται για φόνο” .Γράφει η συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου της στο οποίο χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ελβίρα.

Σε κάποιο άλλο σημείο του βιβλίου περιγράφει: “Οι αστυνόμοι που φρουρούν τον μπαμπά είναι καλοί και εξόχως παρηγορητικοί. Μας λένε παρηγορητικά λόγια: “Μη στενοχωριέσαι, κορίτσι μου. Ετσι είναι η ζωή. Οι ένοχοι είναι έξω και γλεντάνε, και οι αθώοι στα κρατητήρια πίνουν το αίμα του εαυτού τους”. Κάνουν και παρασπονδίες. Πολλές φορές μάς αφήνουν μόνους και βγαίνουν διακριτικά έξω, ενώ τουλάχιστον τρεις φορές στη μεταφορά από το δικαστήριο στις φυλακές σταματούν σε μικρά ταβερνάκια και τρώμε όλοι μαζί. Εμείς, ο μπαμπάς και οι αστυνομικοί που τον φρουρούν. Εννοείται ότι αυτό είναι εντελώς παράνομο, αλλά οι αστυνομικοί έχουν ανθρωπιά και το κάνουν αυτό με πολλούς κρατούμενους, όσους δεν θεωρούν ύποπτους φυγής και εντελώς καθάρματα. Οι αστυνομικοί είναι καλοί, έτσι σκέφτομαι και μετανιώνω για τα συνθήματα που διάβαζα στους τοίχους των Εξαρχείων και επικροτούσα “Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Υπάρχουν γουρούνια και δολοφόνοι, αλλά αυτοί δεν είναι οι αστυνομικοί. Τα γουρούνια και οι δολοφόνοι είναι πάντα ισχυροί και ευυπόληπτοι πολίτες”

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ, είναι διδάκτωρ του της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και έγινε γνωστή από τρια βιβλία της: «Μαμάδες Βορείων Προαστίων» «Μύκονος Μπλουζ» και «Κάψτε τα νυφικά»

Η μοίρα έφερε το γιο της το Δεκέμβριο του 2008 στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κάτι που επηρρέασε σημαντικά την ψυχολογία του Νίκου Ρωμανού. Λίγους μήνες πριν είχε δηλώσει στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” της Κύπρου : “Οι ποινικοί κρατούμενοι είναι οι επαναστάτες τού αύριο. Αυτοί που ήταν μέσα στη φυλακή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να βγουν, να στηρίξουν τον εαυτό τους. Ολοι όσοι πληρώνουν τη νύφη δεν είναι πάντοτε οι αίτιοι των εγκλημάτων. Ολοι ξέρουν ότι το σύστημα είναι σάπιο”

Πέρσι μετά τη σύλληψη του γιου της, με δηλώσεις της στη τηλεόραση του Alpha είχε πει πως είναι περήφανη για το γιο της, που όπως υποστήριξε αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη σάπια κοινωνία και άνομη και “θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου”.

Read More

And More