Τζώνη Καλημέρης: Aλλαγή σελίδας στη ζωή του!

Έχοντας διατελέσει 25 χρόνια διοικητικό στέλεχος όλων των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της κρατικής τηλεόρασης ο Τζώνη Καλημέρης αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Εγκαταλείπει τα τηλεοπτικά δρώμενα για να ασχοληθεί με τη θεατρική του εταιρεία Φιλοθέατον που ίδρυσε μαζί με τον θεατρικό επιχειρηματία Τάσο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο Τζώνη Καλημέρης παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε φίλους και συνεργάτες από τον Alpha ως αποχωρών γενικός διευθυντής, αφού ολοκλήρωσε το έργο της λειτουργικής εξομάλυνσης του καναλιού.

Έτσι, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στην ενασχόλησή του ως μάνατζερ των θεάτρων στη νέα του εταιρεία.

Μια ζωή… στην τηλεόραση!

Γεννημένος πριν 58 χρόνια στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Γλυφάδα, ο Τζώνη Καλημέρης ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την υδατοσφαίριση. Στα 30 βρέθηκε στην Αμερική για να πειραματιστεί στην μοντέρνες εφαρμογές στην τηλεόραση και το σινεμά.

Εκείνη την εποχή στην Ελλάδα μόλις είχαν χορηγηθεί οι πρώτες άδειες λειτουργίας ιδιωτικών σταθμών. Έτσι, το 1989 ο Καλημέρης βρέθηκε στο νεοσύστατο Μega ως υπεύθυνος των ελληνικών παραγωγών. Αν και μπήκε στα βαθιά, κολύμπησε και έφτιαξε μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί. Το 1990 αφήνει το Mega και ενώ βρίσκεται στα χωρίσματα με την πρώτη σύζυγό του, Κοραλία Καράντη, πηγαίνει στο Star και ιδρύει μια εταιρεία παραγωγής ταινιών που επεκτάθηκε και στις θεατρικές παραγωγές. Το 2002 αποχωρεί από την εταιρεία για να βρεθεί στον ΑΝΤ1 και κατόπιν στην ΕΡΤ και να καταλήξει τελικά στο τιμόνι του Alpha.

Το διαζύγιο-βόμβα

Στα μέσα του φετινού Σεπτέμβρη, το 32μετρο γιοτ “Καλαμαράκι” του Τζώνη Καλημέρη έδενε στις Σπέτσες και ο ίδιος μαζί με τους φίλους του απολάμβανε τη θάλασσα. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ύστερα από 14 περίπου χρόνια είχε μόλις χωρίσει από τη σύζυγό του Μαρία Ιωάννου. Ο έρωτάς τους υπήρξε κεραυνοβόλος. Γνωρίστηκαν το 2000 και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν στη Φιλοθέη ενώ λίγες μέρες μετά η Μαρία έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, το Λεωνίδα.

Η μάχη με τον καρκίνο

Η ειδυλλιακά λαμπερή εικόνα οικογενειακής ευτυχίς σκιάστηκε όταν στον Τζώνη Καλημέρη ανιχνεύτηκε καρκίνος του δέρματος. “Το 2001 είχα τρίψει τη γάμπα μου σε ένα ξύλο και είχα κάνει μια κοκκινίλα η οποία δεν πέρναγε και από τη στιγμή που κάτι δεν περνάει σε προβληματίζει”, είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή. Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για θεραπεία όπου υποβλήθηκε σε ακτινοβολίες. Η σύζυγός του ήταν πάντα μαζί του για να τον στηρίζει. Τα κατάφερε και μάλιστα το είδος του λεμφώματος που είχε δεν έκανε μετάσταση. Όταν επέστρεψε, δήλωσε στους κολλητούς του: “Δεν έγινα πιο φιλοσοφημένος… Όπως ήμουν, είμαι”.

Read More

And More