Ο Λάκης Λαζόπουλος καλωσόρισε το Low Budget Festival – Ποιοι βρέθηκαν εκεί

Ο Λάκης Λαζόπουλος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το tospirto.net παρουσίασαν στο Auditorium «Τheo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών το πρόγραμμα του Low Budget Festival που, θα μιλάει για 2η φορά γαλλικά.

Θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 28 Απριλίου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Το TLIFE ήταν στην παρουσίαση του φεστιβάλ και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό, ανάμεσα σε όλους, τον Δημήτρη Λιγνάδη και την Ιωάννα Παππά.

Δες φωτογραφίες!

Λίγα λόγια για το Low Budget Festival
«Σκοπός της τέχνης», έλεγε ο Ζαν Ανούιγ, «είναι να δίνει σχήμα στη ζωή». Και σκοπός του δεύτερου γαλλόφωνου Low Budget Festival, που διοργανώνει το www.tospirto.net σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο αγαπημένο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, είναι να δώσει σχήμα (και βήμα) στη σύγχρονη γαλλική δραματουργία μέσα από τη δημιουργική ματιά τεσσάρων ταλαντούχων ελλήνων σκηνοθετών. Ο θετικότατος απολογισμός της περσινής διοργάνωσης κατέδειξε πως, πέρα από τους Μολιέρους, τους Ανούιγ και τους Φεϊντό, και το νέο γαλλικό θέατρο «μιλάει»… άπταιστα ελληνικά. Και η φετινή ελληνογαλλική θεατρική σύμπραξη υπόσχεται μοντέρνα έργα, φρέσκιες μεταφράσεις, ρηξικέλευθες σκηνοθετικές προσεγγίσεις και πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις που πιστοποιούν, για πολλοστή φορά, ότι το θέατρο είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Και ότι ο υψηλός σκοπός να δοθεί σχήμα στη ζωή μέσω της τέχνης είναι κοινός.

01. Δημήτρης Λιγνάδης «Η θύελλα επιμένει» του Ενζό Κορμάν 13- 14 -15- 16 Απριλίου.

02. Σύλβια Λιούλιου «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» του Ζαν Λυκ Λαγκάρς 17- 18 -19- 20 Απριλίου.

03. Έκτορας Λυγίζος «Οι Πολεμιστές» του Φιλίπ Μινυανά 21- 22 -23- 24 Απριλίου.

04. Μαριάννα Κάλμπαρη «Γκιγιόμ γλυκιά μου» του Γκιγιόμ Γκαλιέν 25- 26 -27- 28 Απριλίου.

Read More

And More