Σάκης Ρουβάς: Η αγάπη του για το brazilian jiu jitsu και η παρουσία του στο fight show No Limits!

Την περίοδο της εντατικής προετοιμασίας του Σάκη Ρουβά για το φαντασμαγορικό show The ace of hearts tour έκανε ανελλιπώς προπόνηση. Οι τρόποι άσκησης που επέλεξε ήταν το cross fit και το βραζιλιάνικο jiu jitsu.

“Κάνω πιο εντατικά προπονήσεις για να έχω περισσότερη αντοχή και δύναμη, γιατί οι συναυλίες που κάνω είναι απαιτητικές. Μου αρέσει αυτή η αναμέτρηση με τον εαυτό σου που σου καλλιεργεί το cross fit. Αντίστοιχα στο Brazilian jiu-jitsu έχεις να αναμετρηθείς με έναν αντίπαλο”, είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό People o κορυφαίος Έλληνας σταρ.

Στο jiu-jitsu τον μύησε ένας φίλος και συνεργάτης του και μάλιστα είχε μοιραστεί στιγμές από την προπόνησή του στον λογαριασμό του στο instagram.

“Πήγα μια μέρα μαζί του στην προπόνηση. Μου άρεσε πάρα πολύ και ξεκίνησα. Η λογική είναι να μπορείς να αντεπεξέλθεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να είναι πολύ πιο μεγαλόσωμος από εσένα”, περιγράφει ο τραγουδιστής στην ίδια συνέντευξη.

Προπονητής του τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο Γιώργος Κατσινόπουλος. Ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha αποκάλυψε τα μυστικά της προπόνησή τους. “Κάνουμε μαζί σχεδόν δυο χρόνια brazilian jiu jitsu και αυτή την στιγμή είναι μια πολύ καλή μπλε ζώνη, που ισούται σαν μαύρης, σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Σε αγώνες δεν παίζει άλλα μέσα στο γυμναστήριο κοντράρετε με τους πάντες”, αποκάλυψε ο ειδικός.

Ο Σάκης βρέθηκε, την Κυριακή 11 Μαίου, στο πλευρό του δασκάλου του στο fight show No Limits 23 “The One” που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας Περιστερίου.

Κάτω από τα δίχτυα του οκτάγωνου αμερικάνικου κλουβιού που διεξήχθη ο συγκεκριμένος αγώνας του δασκάλου του δεν έφυγε λεπτό ο κορυφαίος Έλληνας star. Παρακολουθούσε την εξέλιξη της μάχης ενώ πριν και μετά τον αγώνα μαζί με το υπόλοιπο team του γνωστού αθλητή, παρέμενε δίπλα του στα αποδυτήρια. Η παρουσία του Σάκη ήταν πολύ διακριτική και ελάχιστοι γνώριζαν ότι είναι εκεί κατά την διάρκεια του show. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Τραγγανίδα τον απαθανάτισε για το TLIFE.

Το μακροβιότερο τηλεοπτικό fight show No Limits 23 ‘’The One’’ εξελίχθηκε με την παρουσία 3.000 θεατών περίπου.

Η μάχη της δεκαετίας στο ΜΜΑ, που αποτέλεσε το main fight , της βραδιάς, μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή Γιώργου Κατσινόπουλου και του αήττητου Θεσσαλού Νέστωρα Μπατζέλα, έληξε με ήττα του πρώτου, αφού προηγήθηκε η πιο συναρπαστική αναμέτρηση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με το κοινό να έχει ξεσηκωθεί και με αγωνία να παρακολουθεί τους δύο μαχητές που για τρία πεντάλεπτα δεν σταμάτησαν να ανταλλάσουν χτυπήματα και να κυνηγάνε με πάθος την επικράτηση, χαρίζοντας ένα σπάνιο και μοναδικό θέαμα, που δύσκολα θα επαναληφθεί.

Ο Κατσινόπουλος, που απείχε έξι χρόνια από τις αρένες, κέρδισε καθαρά τον πρώτο γύρο, περνώντας καθαρά γόνατα και σημεία και δείχνοντας να έχει άνετα τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο δεύτερος γύρος θα μπορούσε να κριθεί και ισόπαλος, ενώ προς το τέλος του τρίτου γύρου το take down του Μπατζέλα έκανε τη διαφορά με τον Κατσινόπουλο να αδυνατεί να τον γυρίσει και τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι.

Στο τέλος ο Μπατζέλας που κράτησε τη ζώνη, No Limits Champion Belt, θέλησε να τη μοιραστεί με Κατσινόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν δίνουν μάχη με τέτοιο τρόπο δύο σπουδαίοι αθλητές δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ενώ αφού συνεχάρη το Μπατζέλα, για ρεβάνς μίλησε ο Κατσινόπουλος.

Συγκίνηση και δέος προκάλεσε για δεύτερη φορά ο μονόχειρας πυγμάχος Βαγγέλης Χατζής που επικράτησε μετά από ένα απίστευτα εκρηκτικό αγώνα , του Μολδαβού Viorel Grosu, αποδεικνύοντας το δόγμα του θεσμού, πως δεν υπάρχουν όρια μπροστά στη δύναμη της θέλησης και της επιμονής.

Τα knock out έπεσαν βροχή σε πολλά παιχνίδια, στην πυγμαχία και Kick boxing, με γυναικεία παρουσία αυτής της 4ης στον κόσμο Τζένης Τασίδου να επικρατεί, το Θανάση Καρούσο να στέλνει άνετα στο καναβάτζιο τον Τούρκο Melih Donmez και τον θρύλο της πυγμαχίας Σπύρο Ιωαννίδη να διδάσκει στυλ και τεχνική απέναντι στον αήττητο μέχρι εκείνο το βράδυ και δημοφιλή Αλέξη Σύρο.

Χιώτης και Γρηγορακάκης απέδειξαν επίσης ότι είναι τα φαβορί στην κατηγορία τους στο kick boxing, και οι πιο φορμαρισμένοι αθλητές της χρονιάς.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε και το συναρπαστικό άθλημα της χειροπάλης(bradefer) και αντιμέτωποι στο ειδικό τραπεζάκι που τοποθετήθηκε πάνω στο ring βρέθηκαν ο αήττητος της βαριάς κατηγορίας Χρήστος Γκιόκας με τον Παναγιώτη Ξύλο, με τον πρώτο να κερδίζει τους 4 από τους 5 γύρους.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας, το γνωστό μοντέλο , που συμπαρουσίασε με τη Γωγώ Μπιτάκου κέρδισε επίσης την αποδοχή του δύσκολου μαχητικού κοινού, αφού στάθηκε πολύ άξια και έδειξε πόσο επαγγελματίας είναι μια και είχε απόλυτα ολοκληρωμένα προετοιμαστεί.

Το No Limits 23 “The One” ήταν αφιερωμένο στον ζωντανό θρύλο τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Στεφανόπουλο, αλλά συνεχίστηκε και η καμπάνια “Fight For Life” , “παλεύω για ζωή” κατά της αυτοχειρίας.

Read More

And More